Bombka odnaleziona :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 17, 2016 9:21 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Szalony Kot pisze:Moze powinnam tam jakieś DT założyć - ciepło, dobra izolacja od otoczenia, jedzenie podane bezpośrednio... :roll:

Kciuki za jeżynkę :) :ok:

Sprecyzuj, dla kogo planujesz założyć w brzuchu DT, bo zaczęłam się o Ciebie niepokoić :lol:

Kinnia, kotów i psów mam nadkomplet.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie kwi 17, 2016 21:04 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Nooo nie wiem, jestem otwarta na propozycje :mrgreen: ale wkładanie to chyba trudniejsza sprawa niż wyjęcie ;)

Kinnia, Femka już psiaka ma - grrrrroźnego amstaffa ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie kwi 17, 2016 21:33 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Szalony, Ty się nie zastanawiaj za długo czy intensywnie
Ty masz rezydentkę na najbliższych 20-25 lat,
a za moment będzie druga rezydentka na podobne lata

zaręczam, najlepsze przed Tobą
mówię z doświadczenia :twisted:

wiem, że masz Femka piesa
ale wyraźnie jesteś chętna w adopcjach
a ja juz dawno mam znaczny nadkomplet - czyli łącznie 10 psich tymczasów
chętnie się podzielę
bardzo chętne
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie kwi 17, 2016 22:29 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Szalony Kot pisze:Nooo nie wiem, jestem otwarta na propozycje :mrgreen: ale wkładanie to chyba trudniejsza sprawa niż wyjęcie ;)

Kinnia, Femka już psiaka ma - grrrrroźnego amstaffa ;)

podoba mi się ta opinia :ryk:
Obrazek

Femka

Post » Nie kwi 17, 2016 22:31 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Kinnia pisze:Szalony, Ty się nie zastanawiaj za długo czy intensywnie
Ty masz rezydentkę na najbliższych 20-25 lat,
a za moment będzie druga rezydentka na podobne lata

zaręczam, najlepsze przed Tobą
mówię z doświadczenia :twisted:

wiem, że masz Femka piesa
ale wyraźnie jesteś chętna w adopcjach
a ja juz dawno mam znaczny nadkomplet - czyli łącznie 10 psich tymczasów
chętnie się podzielę
bardzo chętne

w życiu sama zdecydowałam o adopcji dwóch kotów. Pozostałe to efekt postawienia mnie w sytuacji, że nie mam wyjścia.
Obrazek

Femka

Post » Nie kwi 17, 2016 22:54 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Czyli sprawa jasna, Kinnia musi przerzucić przez bramę :P

A w kwestii groźnego amstaffa - ja wiem, jak się przypodobać ;) a przy tym ASTy to moja ulubiona rasa, regularnie śledzę i wspomagam Fundację AST: https://www.facebook.com/Fundacja.AST/
Robią super robotę, serce rośnie :)

Szalony Kot

Post » Nie kwi 17, 2016 23:16 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Szalony Kot pisze:Czyli sprawa jasna, Kinnia musi przerzucić przez bramę :P
[...]

nie kuś
to taki ponętny pomysł :twisted:

szczególnie, że dwie panny pogryzły się już 2 razy - Balbina z Cali
obydwie uparte
Obrazek

Kinnia

Post » Nie kwi 17, 2016 23:17 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Z amstaffami to dziwna historia. Mają paskudną opinię psów agresywnych, nieprzewidywalnych. Pierwszy kontakt z tą rasą miałam, jak poznałam p. Jadzię (kilka lat temu portierka w kamienicy, do której przeniosłam firmę). Kociara, a w domu, razem z kotami suka Hera. Jak pierwszy raz zobaczyłam tego potwora ugięły się pode mną nogi. Od razu jednak okazało się, że to uosobienie łagodności. Po zachowaniu widać było, że jest pewna, iż też jest kotem :lol: Później poznałam bliżej psa znajomych. To samo, kochany przesympatyczny pies.
A do tego mądre i oddane człowiekowi psy.
Czyli jak zwykle: to człowiek robi z psa potwora.

A tę fundację znam. Śledzę ich na FB.

p.s.
wszystko, co zostanie przerzucone przez bramę, odrzucam bez sprawdzania :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Pon kwi 18, 2016 11:40 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Dla mnie to są psy tak wpatrzone w człowieka, ze tylko człowiek moze im zrobic krzywdę. One sa niesamowicie chętne na naukę, otwarte na wiedzę, a przy tym lubią główkować i zmęczyć sie, takze intelektualnie.
Jedyna wada, ze przez długi czas były hodowane pod walki psow, wiec sporo osobników ma w sobie agresje do innych zwierzat - ale nawet u tych dobrze dobieranych przypadków człowiek zawsze mogl wejść miedzy psy i je rozdzielić, bez ryzyka pogryzienia. Tylko takie psy były rozmnażane dalej, dopiero jak pseuduchy sie za nie wzięły, to i to zepsuły...
Szcześliwie teraz zwraca sie uwagę, by były i wpatrzone w człowieka, i akceptowały zwierzęta - i od razu łatwiej takiego bydlaka wybawić na spacerze z innymi psami :D bo tak to sa niezmordowane, suka mojego znajomego ćwiczy z nim bieganie pod maratony, pies wyglada jak masa mięśni, a jak nie daj Boże odpuszcza trening, to widać, jak ja nosi...
Chciałabym kiedyś je hodować, to moja ukochana rasa zdecydowanie.

Szalony Kot

Post » Pon kwi 18, 2016 19:13 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Na fb wyczytałam, że idziesz do szpitala (nie to, żeby poród się zaczął już), ale możesz nie mieć neta:
szczęśliwego wyjścia Doroty Wam obu życzę! I pokaż zdjęcia jak już będziecie w domu, tego lenia Doroty, co ma na wszystko czas, z urodzeniem włącznie :twisted:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon kwi 18, 2016 21:10 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Jutro rano ide, ale internet mam nadzieje miec ;) wiec postaram sie zaglądać... I pokazać fotę chociaz jedną ;)

Szalony Kot

Post » Pon kwi 18, 2016 21:13 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

:D
Obrazek

Kinnia

Post » Wto kwi 19, 2016 0:08 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

Szalony Kot pisze:Jutro rano ide, ale internet mam nadzieje miec ;) wiec postaram sie zaglądać... I pokazać fotę chociaz jedną ;)

To się odezwij i raportuj. Również w drodze na porodówce :lol: I wracaj już szczęśliwie w dwóch osobach. Aha, od razu po urodzeniu zwróć Dorotce uwagę, że przegięła. Dzieci trzeba wychowywać od samego początku :mrgreen:
Obrazek

Femka

Post » Wto kwi 19, 2016 10:25 Re: Carmen, Eowina, Basia-czekamy na Dorotę! Wielka prośba s

rózga
rózga jest skuteczniejsza :lol:
niech smarkata od pierwszych godzin zna dyscyplinę :mrgreen:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]