Moje kochane futra

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 16, 2012 14:05 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

kupiłam kotom Sanabelle Urinary, żeby domieszać do zwykłego suchego - słyszałam, że warto profilaktycznie dawać - prawda ?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon lip 16, 2012 15:02 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

Pewnie opinie będą różne, ale osobiście nie jestem za dawaniem karm weterynaryjnych jeśli nie ma ku temu wskazań
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon lip 16, 2012 19:01 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

Powodzenia z nową kicią. :)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon lip 16, 2012 21:23 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

jamkasica pisze:Pewnie opinie będą różne, ale osobiście nie jestem za dawaniem karm weterynaryjnych jeśli nie ma ku temu wskazań

Ale Sanabelle to nie jest karma weterynaryjna, tylko zwykła bytówka.
Tyle tylko, że z obniżoną zawartością białka. Czasami MPikom kupuję.
Ale ja generalnie podaję karmy z zawartością białka około 30%.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 16, 2012 23:06 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

Stawiam na DS :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto lip 17, 2012 7:11 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

Jola - dziś TŻ ma popytać sasiadów, nie wiem szczerze mówiąc co z tym fantem zrobić :? zakładaliśmy, że max 3 koty mamy mieć.

Erin, Kasia - bo jak tak naprawdę lekko zgłupiałam z tym urinary , kupiłam małe opakowanie , czyli chodzi generalnie o to, żeby było mało białka w karmie podstawowej, bo za duża ilość powoduje problemy z hydrauliką u kotów?

saintpaulia dzięki :D
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Wto lip 17, 2012 8:53 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

Cześć gromadko!
Z hydrauliką, jak z hydrauliką, ale na nerki może mieć wpływ. Nasi weci też tak uważają.
Dlatego Prurina Pro Plan np. odpada, bo ma ponad 40% białka. Po prostu wolę nie przesadzać.
Najczęściej kupuję Nutra Nuggets, Boscha Sanabelle i czasami Bozitę oraz Brita.

Erin

Post » Wto lip 17, 2012 11:08 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

Erin pisze:Cześć gromadko!
Z hydrauliką, jak z hydrauliką, ale na nerki może mieć wpływ. Nasi weci też tak uważają.
Dlatego Prurina Pro Plan np. odpada, bo ma ponad 40% białka. Po prostu wolę nie przesadzać.
Najczęściej kupuję Nutra Nuggets, Boscha Sanabelle i czasami Bozitę oraz Brita.

Moje jedzą chętnie Boscha Sanabelle.
No nic domieszam im do jedzenia to urinary, niech zjedzą i puki co odpuszczę.

EdytaB_a

Post » Wto lip 17, 2012 13:07 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

Jak Wasze futra problemów z nerkami nie miały i w miarę regularnie to kontrolujecie, to nie ma potrzeby.
Ja już dość dawno nie kupowałam.

Erin

Post » Śro lip 18, 2012 11:05 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

chyba znalazłam ogłoszenie, w którym poszukują kotki takiej jaka trafiła do mnie.
Ogłoszenie zamieścił syn, nie bardzo umiał mi podać szczegółów umaszczenia, których nie było widać na fotkach , czekam na kontakt ze strony jego mamy.
Mam nadzieję, że wszystko będzie OK. :ok: :ok: :ok:

EdytaB_a

Post » Czw lip 19, 2012 14:51 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

a mnie już wiele lat temu kazali weci dodawać od czasu do czasu urinary kastratom profilaktycznie tak po 4-tym roku życia.
robię to od 6-ciu lat- powiedzmy 2x w roku zużywałam duży wór-(ten największy przeważnie na 4 koty) i póki co Durny sika jak marzenia-a ma przecież ponad 8 latek już :)
-także skoro opinie są różne to myślę że nie zaszkodzi jak domieszasz-powiedzmy z 10-15 %
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lip 20, 2012 7:03 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

I tak też zrobiłam - domieszałam

Nowa kicia dalej u nas, nikt z tego ogłoszenia się już nie odezwał. Nawet jeśli to nie ten kot czy coś innego to moim zdaniem kultura nakazuje żeby chociaż to powiedzieć. No ale cóż....

Pierwszy raz kupiłam mokrą Bozitę - Franek nie chce tknąć, Kredka też, Tośka skubnie a tymczaska wpiernicza aż sie uszy trzęsa :)
Moje kociaste ukochaly sobie Felixa i Gourmet i nie zamierzają zmieniać.

Nowa kicia mega miziasta, spokojna. Bardzo garnie się do człowieka.
Powoli przyzwyczaja się do Doli, z resztą stada też na dystans - warczy na nie jak za blisko podejdą (warczy podobnie jak pies :) pierwszy raz słyszałam coś takiego ).

EdytaB_a

Post » Pon lip 23, 2012 13:10 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

Nadal nikt nie pyta o Kicię? A jak na nią wołacie? Podjęliście juz decyzję czy zostaje czy szukacie jej domku?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon lip 23, 2012 13:33 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

No własnie z tą decyzją jest bardzo trudno...
Z jednej strony chcemy znaleźć jej dom , 4 koty to jak dla nas za dużo , jednak.... jednak nie na tyle dużo żeby to była jakaś masakra a kotka Luśka (imie nadane przez ,oczywiście, Olę) robi wszystko żeby od nas nie odejść.
Żebyśmy mieli wielki ból serca oddając ją komuś innemu.
Jest mega miziast, miła, mrucząca, grzeczna, ma jednocześnie charakterna, nie da sobie w kaszę dmuchać, nie boi się kotów, z psami sobie radzi. Cechy charakteru ma takie jak nasza nieodżałowana Lalunia. Śpi z Olą, daje jej się miziać , skradła jej małe serduszko - więc myśl o wydaniu Luśki jakby umiera śmiercią naturalną. Ola za nic w świecie nie chce slyszeć o szukaniu jej nowego domu.

Zostaliśmy już mocno skrytykowanie przez teśció i moich rodziców. No ale, że mi nikt życia układał nie będzie....

EdytaB_a

Post » Pon lip 23, 2012 13:41 Re: Moje kochane futra - +1 jeszcze nie wiadomo czy DT czy D

My jak mieliśmy 3 koty to nie raz teściowa mówiła: ten jeden kot to chyba za dużo. Skończyły się gadki, gdy doszedł czwarty kot...
Gdy znalazłam kotkę, śliczną tri, to HSB pierwszy się łamał. Ale kicia niespodziewanie zaatakowała naszą kotkę i szybko podjęliśmy decyzję o szukaniu jej domku. A wcześniej HSB przebąkiwał, ze 4 koty to jednak duże obciążenie finansowe, potem poważnie myślał o przygarnięciu Znajdki :roll: za chłopami nie trafisz.
U Was trudniej, bo nie ma mowy by złamać dziecięce serduszko. Spokój i czas to to, czego Wam potrzeba.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

[poprzednia][następna]