TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] - Mar-Lenka ma DOM

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 18, 2010 8:20 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

Maryla, mój Rudy (mój jedyny kot z "pochodzeniem" :wink: ) miał paszczę w podobnym stanie. Ma 7 lat, więc to nie kwestia wieku. Kilka zębów zostało wyjętych, podobnie jak u Victorka. Ostał się całkiem bezzębny.
Jest biały, więc te ślady krwi na głowie wyglądały przerażająco. Aż sobie razem popłakaliśmy po zabiegach stomatologicznych. :oops:

Już drugiego dnia olał mokre żarcie i zajął się mlaskaniem ulubionych chrupek. Teraz wsuwa chrupki nie wolniej i nie mniej niż reszta głodomorów. :ok: A ja bałam się, że kotu coś było, skoro nie chciał jeść. No, było, ale jedynie bolące zęby odebrały apetyt.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt cze 18, 2010 8:42 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

u nas tez głownie o spadek apetytu sie rozeszlo, no i juz wypluwal chrupki, niektorych nie dajac rady pogryzc
tylko ze Viki ma FIV wiec u niego zabiegi sa ryzykowne
a to juz trzecia narkoza od znalezienia go, na szczescie ladnie sie obudzil i jest ok, choc rano byl jeszcze troche niezborny
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt cze 18, 2010 8:54 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

Oj, szerbulek Victorek :(
Życzę powrotu apetytu i ogólnej poprawy! :ok:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt cze 18, 2010 10:26 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

no, ale kły zostały, to chociaż dobre wrażenie na innych kotach robi ;)

kciuki za zdrówko i żeby chrupeczki zaczął jeść
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt cze 18, 2010 10:31 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

tajdzi pisze:no, ale kły zostały

tylko 2
co mi nieodparcie dowcip o tesciowej z tymi dwoma zebami przypomina :roll: :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Sob cze 19, 2010 22:26 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

Victorek je, nawet ładnie, chrupki tez
mam nadzieje ze dalej bedzie tylko lepiej

dzis bylam z Puszi na powtorce badan krwi
morfologia ladnie sie poprawiła, niestety kreatynina i mocznik nie,
kreatynina 3,2 mocznik 149

zobaczymy w poniedzialek co zdecyduje wet jesli chodzi o ilosc kroplowek

Timon chodzi i mlaszcze a na pysku pojawila sie ropa - wiec z kolejnym kotem czeka mnie wizyta, tym razem na Białobrzeskiej
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Pon cze 21, 2010 9:09 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

wet zdecydował ze zostajemy z iloscia i czestotliwoscia kroplowek, na szczescie Puszi jakos daje je sobie podac, najgorzej jest ze zlapaniem jej na te procedure :roll:
nie za bardzo mamy szanse poprawic wyniki bo nie chce jesc diety a najlepiej lubi jesc to co inne i wylacznie mokre
tyle ze ja nie mam sily z nia walczyc a karmic na sile nie bede

dzis jade z Timonem i jego paszcza na Bialobrzeska, bo jeszcze kilka dni i przestanie jesc tak jak juz bylo
jesli to zeby - to poleczymy stan zapalny a w przyszlym tygodniu pojdziemy je wyrywac
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto cze 22, 2010 7:41 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

byliśmy wczoraj u dr Cetnarowicz
w paszczy olbrzymi stan zapalny, taki ze ropa nawet w nosie i w oku, musiało go boleć, stąd jego ostatnia agresja i chęć do bicia kotow :(
dostał kroplówki trochę, 2 antybiotyki: ceporex i baytril no i tolfedyne bo mial 40 stopni goraczki
w domu od razu super humor, caly wieczor chcial tylko jesc, przytulac sie i bawic
jak szybko mozna uszczesliwic tego kotecka :mrgreen:
leczenie mam kontynuowac przez tydzien i na kontrole - co dalej z zebami

zaplacilismy 115 zł
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto cze 22, 2010 10:13 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

a widzisz, to jednak zaraźliwe - te zęby - u Ciebie... :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto cze 22, 2010 10:54 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

Agneska pisze:a widzisz, to jednak zaraźliwe - te zęby - u Ciebie... :wink:

aż się boję im w te paszcze zaglądać :roll: :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Śro cze 23, 2010 16:40 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

Ech......żeby tak koty nie chorowały.u nas ciągnie się stan zapalny w oku u Rudego i Fusi.Niby nic wielkiego,a upierdliwe to....,Ja nawet nie próbuję sobie wyobrażać,ile Ty masz rozrywki z Puszi,Timonem i resztą kociastych....DZIELNA JESTEŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

ulinek0

Od: Śro lut 11, 2009 17:24

Post » Wto cze 29, 2010 7:39 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

wczoraj bylismy na kontroli u dr Cetnarowicz
w paszczy o wiele lepiej, ropy nie ma ale jest niezagojona nadzerka na języku
tak wiec oba antybiotyki jeszcze przez tydzien
tylko tyle mozemy zrobic i liczyc na to ze jakikolwiek nawrot nastapi jak najpozniej
bo u Timona zadnego radykalnego leczenia przeprowadzic nie mozna - za duze ryzyko
dopiero wtedy gdy juz nie bedzie innego wyjscia
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Wto cze 29, 2010 7:48 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

A jak jego chęć do bitki? Zmniejszyłą się?
Aśka i...
Obrazek

tomoe

Od: Wto sie 03, 2004 21:02

Post » Wto cze 29, 2010 8:52 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

i owszem, generalnie tak
ale wczoraj napadl na Jacusia, bo za blisko przechodził
ale on po powrocie z lecznicy zawsze ma za duzo energii :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Post » Śro cze 30, 2010 7:39 Re: TEN Kots&Fisio Żoliborski*PL['] dentysta sadysta

wczoraj wszystkie koty w pokoju przyszly do jedzenia, sztuk 8
nie bylo Timona, ktory ukryl sie za lozkiem i dluuuuuuuugo nie wychodzil
jakies mial dziwne wspomnienia chyba: zaszczyk albo lecznica
musialam mu odpuscic - poczekalam az przyjdzie na kolana gdy bede pic kawe i dopiero zrobilam kuj-kuj
i tak jeszcze prawie tydzien
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

[poprzednia][następna]