Moje koty I/XX coup de foudre i pustka. Jednak Jaskier

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 20, 2025 21:50 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Ale wszystko powyżej to szczegół bo
Obrazek
W Raciborzu Miedonii ubyło jeden, a nie wróć. To u Justyna ubyło jeden, a przybyło u mnie :)
Obrazek
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Od: Śro gru 28, 2022 17:36

Post » Czw mar 20, 2025 21:52 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Wspolczuje, poza uzeraniem sie z urzedem, to jeszcze kampania komornicza, tez maja ciekawe podejscia do tematu.
I jeszcze tematy poscielowe do tego. Gdzie Ty sie podziejesz, drugie loze?

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Czw mar 20, 2025 22:04 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

FuterNiemyty pisze:Wspolczuje, poza uzeraniem sie z urzedem, to jeszcze kampania komornicza, tez maja ciekawe podejscia do tematu.
I jeszcze tematy poscielowe do tego. Gdzie Ty sie podziejesz, drugie loze?

Nie, z komornikiem nie muszę się szczęśliwie użerać bo to automat. Zaległość = zajęcie.
Teraz odkręcać muszą to urzędasy. A ja zastanawiam się nad zatrudnieniem prawnika. Jak pisałam, sytuacja się powtarza. To po cholerę im akty notarialne, księgi wieczyste, meldunki i podobne pierdołasy? Pan mi dzisiaj usiłował tłumaczyć, że czasem człowiek zataja miejsce prawdziwego przebywania :o Przerwał w pół zdania bo najwyraźniej mój wzrok zabijał :x
Ale jak podwyższać podatek gruntowy, to pierwsi.

To akurat na fotce miejscówka Justyna :lol:
Ja się podzieję pomiędzy Nodim a Piorunkiem bo mnie w nocy obstawiają obaj :)
Jeśli chcesz powstrzymać zielony (nie)ład, podpisz petycję https://stopgreendeal.org/pl/

Katarzynka01

Post » Czw mar 20, 2025 22:54 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Oj, Kasiu, współczuję, co za kretyni w UM! Wysyłają zawiadomienie na nieaktualny adres, telefonu nie odbierają, a w dodatku nie wiedzą, co czynią i łamią przepisy. :evil:
Mocne kciuki, żeby się wszystko udało odkręcic! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw mar 20, 2025 23:08 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Ja też nie zazdroszczę tych nerwów przeżytych. Dobrze że się wszystko wyjaśnić udało.
Tu ubyło, tam przybyło - jeśli coś gdzieś znika to pojawia się gdzieś indziej - wszystko zatem się zgadza :lol: Ale Ty to masz farta, między dwoma takimi futrzakami spać :1luvu:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Czw mar 20, 2025 23:11 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

jolabuk5 pisze:Oj, Kasiu, współczuję, co za kretyni w UM! Wysyłają zawiadomienie na nieaktualny adres, telefonu nie odbierają, a w dodatku nie wiedzą, co czynią i łamią przepisy. :evil:
Mocne kciuki, żeby się wszystko udało odkręcic! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

To się oczywiście uda, to "odkręcenie". Bo jak mówię nie pierwszy raz to się zdarza, drugi na 100%, ale coś mi się wydaje, że trzeci :roll: I za każdym razem chodzi o podatek gruntowy, oczywiście z odsetkami :roll:
Dlatego muszę porozmawiać z prawnikiem, mam już szczerze dość tych "pomyłek". Tracę czas, nerwy a oni w końcu ze mnie żyją. Bo przecież to my ich zatrudniamy o czym wydają się zapominać :x
Ech, idę się przytulić do małego kotka i do tego większego :)
Silverblue pisze:Ja też nie zazdroszczę tych nerwów przeżytych. Dobrze że się wszystko wyjaśnić udało.
Tu ubyło, tam przybyło - jeśli coś gdzieś znika to pojawia się gdzieś indziej - wszystko zatem się zgadza :lol: Ale Ty to masz farta, między dwoma takimi futrzakami spać :1luvu:

Udało się, ale czemu do cholery nie udaje mi się od 3 lat skutecznie zmienić adresu? To jest zagadka :)

Ano farciara ze mnie jak się patrzy :) Tylko Nemisia nie sypia z człowiekiem, nie ma opcji. Sypia na fotelu obok łóżka, a jeśli przychodzi na pieszczotki, to odchodzi natychmiast po zgaszeniu światła. Neminia chodzi własnymi drogami :)

Katarzynka01

Post » Czw mar 20, 2025 23:14 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Katarzynka01 pisze:Ale wszystko powyżej to szczegół bo
Obrazek
W Raciborzu Miedonii ubyło jeden, a nie wróć. To u Justyna ubyło jeden, a przybyło u mnie :)
Obrazek

Fajną masz miejscówkę, między kocimi footerkami :D :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw mar 20, 2025 23:18 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Jeszcze tylko dodam, że z Nemi naprawdę jest piękność zielonooka :1luvu:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Pt mar 21, 2025 22:53 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Jestem dzisiaj tak zmęczona, że przerasta mnie lektura biletu tramwajowego a co dopiero odnoszenie się do nieziemskiej urody własnych kotów :)

Ale mamy to! Mamy mistrzostwo świata w biurestwie :x W trzech różnych komórkach tego samego urzędu uzyskałam trzy różne informacje w kwestii kwoty, którą ponoć jestem winna. Nie wiem w takim razie ile.
W ogóle to nic nie wiadomo, bo "system nie wpuszcza" pani X z wydziału Z, pana Y z wydziału W i kolejnej pani, której już nawet nie chce mi się opisywać. Wszyscy bardzo mili, uprzejmi, no ale nie wiedzą i wiedzieć nie mogą, nie wiadomo kto w takim razie wie.
A dlaczego wysyłają mi różne pisma na nieaktualny adres? Nie wiadomo. Tzn tak, powinnam złożyć oświadczenie o adresie do korespondencji. No tak, ale złożyłam 3 lata temu.
A tak, mają! I mają nawet właściwy adres. Dlaczego więc na niego nie wysyłają? Nie wiadomo :twisted:
A jak jest naliczany podatek od nieruchomości? Czy sprzedając mieszkanie w marcu płacę go za cały rok czy może należną część ja, a drugą nowy właściciel? Niestety nie wiedzą. Ja też nie wiem, ale to oni mają wiedzieć.
A przed podpisaniem aktu notarialnego sprawdzałam dokładnie wszelkie ewentualne zaległości, zaległości nie było :roll:

Katarzynka01

Post » Pt mar 21, 2025 23:15 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

:strach: :strach: :strach:
Trudno inaczej skomentować...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob mar 22, 2025 14:50 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Kasiu, zapewne sama już znalazłaś odpowiedź w googlach, mnie to zajęło 2 min (skopiowałam Twoje zapytanie i wkleiłam :mrgreen: )

Jeżeli zmiana właściciela nieruchomości następuje w ciągu roku, podatek od nieruchomości zostaje podzielony na części, proporcjonalnie do czasu trwania obowiązku podatkowego.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob mar 22, 2025 16:02 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

izka53 pisze:Kasiu, zapewne sama już znalazłaś odpowiedź w googlach, mnie to zajęło 2 min (skopiowałam Twoje zapytanie i wkleiłam :mrgreen: )

Jeżeli zmiana właściciela nieruchomości następuje w ciągu roku, podatek od nieruchomości zostaje podzielony na części, proporcjonalnie do czasu trwania obowiązku podatkowego.

Tak. A ja zapłaciłam ten podatek w 2022 roku, po sprzedaży mieszkania. Wszystko miałam "czyste", przygotowane do sprzedaży :evil:

edit: wczoraj wieczorem też w końcu zapytałam wujka Gugla. Co więcej znalazłam przelew z tym podatkiem przekazany do UMŁ.
Więc nic nikomu nie jestem winna. Co dziwne, ponieważ mamy różne nazwiska, z reguły dokumenty przychodzą w 2 egzemplarzach i osobno. Może więc chcą od Justyna osobno? Nic z tego nie rozumiem. W poniedziałek kolejna wyprawa tropem podatku :roll:

Katarzynka01

Post » Sob mar 22, 2025 23:12 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

j, żeby to się już skończyło! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob mar 22, 2025 23:17 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

Wykombinowali, że inne nazwisko, to inny właściciel i można na rympał pobrać dwa razy za ten sam lokal.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie mar 23, 2025 12:55 Re: Moje koty I/XX coup de foudre

jolabuk5 pisze:j, żeby to się już skończyło! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mziel52 pisze:Wykombinowali, że inne nazwisko, to inny właściciel i można na rympał pobrać dwa razy za ten sam lokal.

W poniedziałek będzie chwila prawdy, albo nie będzie i znowu będą nas odsyłać od Annasza do Kajfasza :roll:
A całymi latami płaci z tych dwóch nazwisk, a jednej nieruchomości jedno z nas. Raz ja, raz Justyn i wszystko ok. Szczęśliwie Justyn jest pedantem i w swoim kajeciku pilnie zaznacza wszystkie płatności co ułatwia później dotarcie do przelewu.

Ale ja nie o tym, ja o Temu chciałam :)
Kupiłam posłanko dla kotów, takie
https://www.temu.com/pl/goods.html?_bg_ ... e_sn=10045
Jest dokładnie takie jak w opisie. Oczywiście wyprałam przed podłożeniem kotkom pod d...i
Kapitalne, mięciutkie, miłe w dotyku i kotom się spodobało. Mogę z przekonaniem polecić.
Pierwszy użytkownik
Obrazek

Katarzynka01

[poprzednia][następna]