Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy. Fasol po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 23, 2012 8:16 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

brak śniadania oznacza albo sklerozę Dużej albo weta-obie opcje mało fajne :(
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob cze 23, 2012 8:27 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Mnie to się podoba najbardziej ta drabina biała ze zdjęc Doroty. :wink:
Dorota - co to za strona, czyja?

W domu naprzeciwko, na II piętrze bardzo często bywa kotek na parapecie. Na ogół wewnętrznym, ale czasem na zewnętrznym - mam go prawie naprzeciwko swojego balkonu, nie mogę nie widzieć. Bywa z takimi przerwami - kilkumiesięcznymi, że nie jestem pewna czy to ten sam :? ale raczej tak. To duże mieszkanie, z wieloma oknami i balkonem, którego nie widzę. Więc co jakiś czas patrzę na trawnik poniżej, czy tam kotka nie zobaczę. Ludzi - młoda kobieta z małym dzieckiem, matką, ojcem ZAWSZE pijanym + osoby niezidentyfikowane - nie spotykam praktycznie face to face. Jeśli spotkam, spróbuję zagadać. Ale to ludzie, którzy w takich wypadkach patrzą na ciebie NIC KOMPLETNIE NIE ROZUMIEJĄC Z TEGO CO MÓWISZ. Wczoraj widziałam jak dzieciak wyrzuca kartki przez okno, a mamunia stoi i sie patrzy :evil: . Chciałam żeby mnie zauważyła, ale jakoś nie. To bardzo zadbane otoczenie - pani sprzątająca robi to codziennie.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob cze 23, 2012 9:10 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

ruda32 pisze:brak śniadania oznacza albo sklerozę Dużej albo weta-obie opcje mało fajne :(

Zgadzam się z tym. Przy czym stawiałbym na weta.
Klakier

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob cze 23, 2012 10:04 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Bazyliszkowa pisze:
ruda32 pisze:brak śniadania oznacza albo sklerozę Dużej albo weta-obie opcje mało fajne :(

Zgadzam się z tym. Przy czym stawiałbym na weta.
Klakier

Klakier, ja też mam takie przeczucia.
Haker współczujący

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob cze 23, 2012 10:40 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

morelowa pisze:Mnie to się podoba najbardziej ta drabina biała ze zdjęc Doroty. :wink:

Tez ją lubie :D
To strona HAREGO z Wroclawia.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob cze 23, 2012 11:05 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

morelowa pisze:Mnie to się podoba najbardziej ta drabina biała ze zdjęc Doroty. :wink:

W domu naprzeciwko, na II piętrze bardzo często bywa kotek na parapecie. Na ogół wewnętrznym, ale czasem na zewnętrznym - mam go prawie naprzeciwko swojego balkonu, nie mogę nie widzieć. Bywa z takimi przerwami - kilkumiesięcznymi, że nie jestem pewna czy to ten sam :? ale raczej tak. To duże mieszkanie, z wieloma oknami i balkonem, którego nie widzę. Więc co jakiś czas patrzę na trawnik poniżej, czy tam kotka nie zobaczę. Ludzi - młoda kobieta z małym dzieckiem, matką, ojcem ZAWSZE pijanym + osoby niezidentyfikowane - nie spotykam praktycznie face to face. Jeśli spotkam, spróbuję zagadać. Ale to ludzie, którzy w takich wypadkach patrzą na ciebie NIC KOMPLETNIE NIE ROZUMIEJĄC Z TEGO CO MÓWISZ. Wczoraj widziałam jak dzieciak wyrzuca kartki przez okno, a mamunia stoi i sie patrzy :evil: . Chciałam żeby mnie zauważyła, ale jakoś nie. To bardzo zadbane otoczenie - pani sprzątająca robi to codziennie.

Kiedyś na innej ulicy zadzwoniłam domofonem do jakiegoś mieszkania i zapytałam, czy właścicielom miłe jest życie kota, który leży na zewnętrznym parapecie. Pani poszła i go zabrała. Ale nie zawsze tak jest. A że ludzie nie rozumieją, jak mówię do nich po polsku? Przywykłam. Nawet ci z wyższym wykształceniem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 23, 2012 11:28 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Duża zawiozła mnie do gabinetu. Strasznie się bałam. Tu siedzę w autobusie
Obrazek
w gabinecie pan doktor dał mi tylko jedną kreskę znieczulenia
(jedną kreskę ze strzykawki dwójki - duża) i od razu zasnęłam. Miałam czyszczone ząbki i dwa mi wyrwał, bo były bardzo zepsute. Podobno to te ząbki sprawiły, że miałam złe wyniki badań krwi.
(obserwowanie pana doktora – pasjonata – jest moim hobby. Zwłaszcza dziś, kiedy stwierdził, że to wina ząbków, które wyrwał i powinno już być dobrze. „Bingo!” – zdawał się mówić całą swoją entuzjastycznie nastawioną do zawodu lekarza weterynarii osobą – duża).
Jak przyszłyśmy do domu, duża wyjęła mnie z kontenerka i położyła, ale od razu poszłam do miski, bo byłam bardzo głodna. Zjadłam sobie
Obrazek
A potem położyłam się na chwilę i chodziłam trochę, łapki mam takie miękkie i niepewne :(
Obrazek
Florka

Dziękuję z całego serca mateosi za wsparcie – wszechogarniające wsparcie – finansowe i duchowe.
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
duża Florki
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 23, 2012 11:36 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Floreczko przesyłam buziaki w twój przesłodki pysiunio :1luvu:
Duża BuCoBaMa(Ol)

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Sob cze 23, 2012 11:50 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Florko, jesteś bardzo dzielną koteczką :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob cze 23, 2012 12:36 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

witaj Fasolko :1luvu:
dopiero mniej więcej doczytałam :oops: biedny Floriś ale teraz na pewno będzie lepiej :ok:
Figusia
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob cze 23, 2012 13:00 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Już nawet byłam na balkonie, leżałam na krześle, potem zeszłam.
Łapki mam już trochę bardziej pewne swojego bycia łapkami :D
Florka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 23, 2012 14:54 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Byłam na balkonie
Obrazek
ale wolę na oknie
Obrazek
Florka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob cze 23, 2012 15:03 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Florka, ty dzielna koteczka jesteś.
Ja miałem tylko czyszczone ząbki.
Duża powiedziała, że od razu mi lepiej z pysia pachnie, a duzy ma mniejsze uczulenie na moje podgryzanki :mrgreen:
Haker

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Sob cze 23, 2012 15:06 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) - część 8.

Hannah12 pisze:Florka, ty dzielna koteczka jesteś.
Ja miałem tylko czyszczone ząbki.
Duża powiedziała, że od razu mi lepiej z pysia pachnie, a duzy ma mniejsze uczulenie na moje podgryzanki :mrgreen:
Haker

A tam, nie przejmuję się uczuleniami dużej 8)
dzisiaj w gabinecie nawet nie spuchła, tylko kichała, bo krótko tam była.
Dzięki, Haker, to prawda, jestem dzielna. Przecież byłam kiedyś bezdomna.
Florka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]