Beeju, Guree, Natalia i Kacperek [*] część II - smutno...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 26, 2014 12:48 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Wielkie łał i gratulacje ! :1luvu: :ok:
Teraz już będziesz się smarować kremem.
Pamiętam lata temu jak się nie posmarowałam w górach wchodząc z psiną na Tarnicę bieszczadzką a potem umierałam w wannie z maślanką :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon maja 26, 2014 14:42 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

psiama pisze:Wielkie łał i gratulacje ! :1luvu: :ok:
Teraz już będziesz się smarować kremem.
Pamiętam lata temu jak się nie posmarowałam w górach wchodząc z psiną na Tarnicę bieszczadzką a potem umierałam w wannie z maślanką :mrgreen:

ja na Tarnicę wychodziłam w strugach deszczu, czasami przestawało i jak doszliśmy na górę to było trochę przebłysków słońca i można było zobaczyć piekne widoki, a schodziliśmy we mgle, na szczęście nocowaliśmy w Wołosatem
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon maja 26, 2014 16:51 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Łał,gratki :piwa: :piwa: :piwa:
To wrzuć tę fotkę w awatar plis,jak chcesz ją usuwać,bo0 taka fajna
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon maja 26, 2014 17:50 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto maja 27, 2014 10:05 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

BRAWO :ok: :ok:

Smaruj się kochana, na to nigdy nie jest za wcześnie, a potem sie zdziwisz, jak bardzo było warto - wiem, co mówię :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto maja 27, 2014 11:14 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

dziękuję :oops: :oops: :oops:

o dziwo nawet mięśnie nie bolą... ;)
a dzisiaj dla rozgrzewki 4km ;)
(generalnie biegam rano, nim zrobi się ciepło, i pewnie to też się przyczyniło, że upały mnie zabijają... nie jestem przystosowana ;) )

AYO pisze:Smaruj się kochana, na to nigdy nie jest za wcześnie, a potem sie zdziwisz, jak bardzo było warto - wiem, co mówię :mrgreen:
smaruję się, smaruję :)
na razie kupiłam balsam po opalaniu, tzn żel, i testuję ;)

cieszę się, że fotka się podoba, ale jakoś w avatarze raczej preferuję zdjęcie z kotem niż z medalem... chyba, że przebiegnę maraton :P

ale jakby ktoś chciał, to mam więcej fotek :P

psiama pisze:Pamiętam lata temu jak się nie posmarowałam w górach wchodząc z psiną na Tarnicę bieszczadzką a potem umierałam w wannie z maślanką :mrgreen:
myśmy się tak raz urządzili jak pojechaliśmy na majówkę w Bieszczady... dobrze, że istnieją maślanki, kefiry itd :ryk:

ale staramy się grzecznie smarować :wink: (tzn tż regularnie, ja zazwyczać ;) )

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto maja 27, 2014 11:22 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Na wypadek jednakowoż jakiejś awarii w przyszłości, polecam patent, którym ratowała się moja Mam w Rumunii, specjalność regionalna - POMIDORY 8)
Serio.
Mam ma bardzo jasną skórę, na którą południowe słońce źle wpływa, więc mimo starań, poparzyła się dotkliwie. Kiedy próbowała się leczyć własnie kwaśnym mlekiem, pani z obsługi kempingu, widząc w czym szum, przyniosła koszyk pomidorów i międzynarodowa mową ręczną wytłumaczyła jak to zrobić. Potem po niemiecku wyjasniła Tacie, że pomidorów u nich jak u nas ziemniaków i działają o wiele lepiej, niż nabiał. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto maja 27, 2014 11:33 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

AYO pisze:Na wypadek jednakowoż jakiejś awarii w przyszłości, polecam patent, którym ratowała się moja Mam w Rumunii, specjalność regionalna - POMIDORY 8)
Serio.
Mam ma bardzo jasną skórę, na którą południowe słońce źle wpływa, więc mimo starań, poparzyła się dotkliwie. Kiedy próbowała się leczyć własnie kwaśnym mlekiem, pani z obsługi kempingu, widząc w czym szum, przyniosła koszyk pomidorów i międzynarodowa mową ręczną wytłumaczyła jak to zrobić. Potem po niemiecku wyjasniła Tacie, że pomidorów u nich jak u nas ziemniaków i działają o wiele lepiej, niż nabiał. :mrgreen:

dobrze wiedzieć , bo też mi się zdarzają problemy, dawno temu jak nie uważał to byłam poparzona :(

te pomidory to się rozgniata czy kładzie w plasterkach?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto maja 27, 2014 11:59 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

W plasterkach. Takich grubszych. :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto maja 27, 2014 12:00 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

AYO pisze:W plasterkach. Takich grubszych. :wink:

:ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 27, 2014 12:55 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Hmmm, brzmi ciekawie - będę musiała przetestować na tż przy następnej okazji :piwa:
(a biorąc pod uwagę jego karnację, to prędzej czy później taka okazja nastąpi... :roll: )

charm

Post » Wto maja 27, 2014 13:27 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

zapraszam na nowy wątek
viewtopic.php?f=46&t=162474
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 27, 2014 18:09 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

mir.ka pisze:zapraszam na nowy wątek

:piwa:

A ja po pracy padam na twarz...
A niestety porządki i nie tylko czekają....
Żwirem wymieniony, pozostaje umyć podłogi, posprzątać, upiec chleb, zrobić kolację....
I koty wygłaskać ;)

charm

Post » Wto maja 27, 2014 18:15 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

charm pisze:
mir.ka pisze:zapraszam na nowy wątek

:piwa:

A ja po pracy padam na twarz...
A niestety porządki i nie tylko czekają....
Żwirem wymieniony, pozostaje umyć podłogi, posprzątać, upiec chleb, zrobić kolację....
I koty wygłaskać ;)

trzeba zacząć od tego ostatniego, to reszta pójdzie szybciej :)
Obrazek

mir.ka

Post » Śro maja 28, 2014 12:28 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

A pierwsze słyszę AYO o pomidorach, ciekawa rzecz :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]