SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 05, 2012 21:03 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Gosia jak następnym razem będę miała nadprodukcję to się podzielę....

nie wiem czy wy też tak macie, że jak jest jakaś impreza albo święta albo cokolwiek, gdzie mają być goście (choćby tylko jedna sztuka) to narobicie jedzenia na pułk wojska? z obawy że zabraknie....
ja tak własnie mam a potem obdarowuję pół rodziny sałatkami, przetworami itp.....
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Czw sty 05, 2012 21:04 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

najszczesliwsza pisze:Następny wątek będzie częstochowski :ryk:

no proszę... ja nie mam nic przeciwko.... ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Czw sty 05, 2012 21:06 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

johaśka pisze:Gosia jak następnym razem będę miała nadprodukcję to się podzielę....

nie wiem czy wy też tak macie, że jak jest jakaś impreza albo święta albo cokolwiek, gdzie mają być goście (choćby tylko jedna sztuka) to narobicie jedzenia na pułk wojska? z obawy że zabraknie....
ja tak własnie mam a potem obdarowuję pół rodziny sałatkami, przetworami itp.....

Tak miałam też.
Ale potem inne czasy nastały, troszkę z finansami cieniutko było, to i ilości inne.
No i co się okazało?
Że nawet z tych minimalnych ilości coś zostaje....
Nauczyłam sie rozsądniej robić zakupy, także te świąteczne. :wink:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw sty 05, 2012 21:09 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

ta ja chyba jeszcze tak nie umiem...
choc w tym roku sie nie wysilałam a i tak zostało... babcia wyszła jak co roku z sałatkami w słoikach :)
co prawda i tak się nie marnuje bo mój mąż, choć nie wygląda, to zjeść lubi....
co mu będę żałowac... lepiej dac piekarzowi niż lekarzowi ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Czw sty 05, 2012 21:11 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Gosiu, piękny naprawdę masz pomysł :ok:
Tylko może zamiast robić wątek częstochowsko - jedzeniowy pozostań przy starym. Większy odzew będzie :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw sty 05, 2012 21:14 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

kamari pisze:Gosiu, piękny naprawdę masz pomysł :ok:
Tylko może zamiast robić wątek częstochowsko - jedzeniowy pozostań przy starym. Większy odzew będzie :ok:

Dziękuję, Marysiu :D .
Pomysł dojrzewał od października zeszłego roku, bo musiałam sama siebie upewnić, że dam radę.
Dam.
A wątek będzie już stary, i tak się skończy...ale przecież częstochowianek tu jak mrówków, zaraz któraś założy :D .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Czw sty 05, 2012 21:17 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

johaśka pisze:Aniu (mogę tak?) choćby na już ;)
kurde..... przecież sklepy będa dopiero w sobotę otwarte....

aaaa w zeszłym roku mąż dostal na święta z pracy kiążkę z przepisami Kuronia....
i tam był przepis na sledzie po kaszubsku....
robiłam je w zeszłym roku na Boże Narodzenie i sie rodzina zajadała :)

Jasne,że "mogę" i czy ja mogę Asiu :lol:
No właśnie jutro święto....
Te po kaszubsku robiłaś ze śledzi solonych tak? Bo te "moje" są z matjasów.(napisałam moje,ale to przepis od koleżanki)
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Czw sty 05, 2012 21:18 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Widzisz Gosiu, twój wątek był zawsze wyjątkowy...dzięki tobie. Bo jesteś wyjątkowa. Tak, jak i twoje bajkowe koty i wątki. Nie rezygnuj z tego. Wierz mi, to dobrze posłuży twojej wspaniałej inicjatywie.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw sty 05, 2012 21:21 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

kamari pisze:Widzisz Gosiu, twój wątek był zawsze wyjątkowy...dzięki tobie. Bo jesteś wyjątkowa. Tak, jak i twoje bajkowe koty i wątki. Nie rezygnuj z tego. Wierz mi, to dobrze posłuży twojej wspaniałej inicjatywie.

Myślę,że Kamari ma rację.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Czw sty 05, 2012 21:25 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

ilgatto pisze:Jasne,że "mogę" i czy ja mogę Asiu :lol:
No właśnie jutro święto....
Te po kaszubsku robiłaś ze śledzi solonych tak? Bo te "moje" są z matjasów.(napisałam moje,ale to przepis od koleżanki)

no pytanie.... pewnie że "mogę" ;)
swoje kaszuby robię z matjasów... takich co to są w wiadereczkach w biedronce do kupienia ;)

kamari pisze:Widzisz Gosiu, twój wątek był zawsze wyjątkowy...dzięki tobie. Bo jesteś wyjątkowa. Tak, jak i twoje bajkowe koty i wątki. Nie rezygnuj z tego. Wierz mi, to dobrze posłuży twojej wspaniałej inicjatywie.

popieram..... w milionie procent...
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Czw sty 05, 2012 21:26 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Maryś, żadnej wyjątkowości we mnie nie ma....
Może mój wątek był trochę spokojniejszy, jakoś mi się udawało dusić w zarodku niesnaski. :mrgreen:
Ale co ja zrobię, że nie lubię kłótni, taki ze mnie spokojny człowiek :D .
Wiesz, może też trochę to z tego wyniklo, że niektórzy forumowicze mój wątek opuścili.
Niby pytałam na pw- okazało się, że brak czsu, przyczyna niby prozaiczna i prawdziwa, ale przecież widziałam ich niemałą aktywność na innych wątkach, powiedzmy mniej spokojnych.
No cóż, może to egoistycznie zabrzmi, ale ja cholernie się cieszę, że u mnie nic się nie dzieje...naprawdę.
Był czas, kiedy działo się dużo, i to nie był dobry czas.

vip

Post » Czw sty 05, 2012 21:30 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

...
Ostatnio edytowano Czw sty 05, 2012 21:32 przez kamari, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Czw sty 05, 2012 21:30 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Ja to tylko chcę dodać, że Małgosia jest jedyną osobą, która jest w stanie utrzymać mnie w ryzach :mrgreen:
najszczesliwsza

Post » Czw sty 05, 2012 21:33 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Agata to znaczy, że Małgoś wie jak bata na ciebie trzymac :ryk:

a ja lubię tu bywać bo tu tak.... miło i rodzinnie jest :oops:
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Czw sty 05, 2012 21:36 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

johaśka pisze:Agata to znaczy, że Małgoś wie jak bata na ciebie trzymac :ryk:

a ja lubię tu bywać bo tu tak.... miło i rodzinnie jest :oops:

Małgosia jakoś od zawsze to potrafi, ma jakiś dar czy cóś... :1luvu:
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]