Simbo i Sarabi III -rozkoszny duecik S&S zdj. 92 str.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 17, 2008 10:07

skaskaNH smsuje:

Pozdrowienia z pociagu dla Miau!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw sty 17, 2008 10:49

Dobry! :D

Skąd ten kotek się tam wziął? :?
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw sty 17, 2008 11:21

Pani nie była zainteresowana 5 min przed zamknięciem odpowiadaniem na moje pytania odnośnie rodowodu, hodowli, wieku itp.
Dowiedziałam się że jak chcę kupić (cena 620zł) to mam przyjść jutro jak będzie szefowa bo ona już zamyka :roll:
Kotek ma w klatce kuwetkę, posłanko, wodę i chyba Royala do jedzonka – ale jest bardzo malutki (obstawiam 6-8 tygodni)
niestety ma też niezbyt ładne oczka i widać że jest zmęczony – nie było w nim chęci zabawy jak u kociaka

Szkoda że mam weekend zajęty egzaminami bo chętnie bym tam zajechała na dłużej :evil:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw sty 17, 2008 14:10

Zadzwoniłam tam dzisiaj – chyba przez telefon jestem milsza niż w kontakcie osobistym bo udało mi się dowiedzieć paru rzeczy
Niestety to czego się dowiedziałam nie jest pocieszające – kotek pochodzi z olsztyńskiej pseudohodowli :-(
Koteczek ma 10 tygodni (chociaż jest bardzo mały), z książeczką, odrobaczony i 1 zaszczepiony
Niestety rodowodu brak - ale rodzice oczywiście z rodowodami :roll:
Z tego co udało mi się z kobiety wydusić matka ma rodowód, ojciec niby też ale nie można go dopuszczać z powodu braku wystaw
Właścicielka ma podobno dużo kotów i bardzo często oddaje im do sprzedania mioty :strach: wszystkie oczywiście bez rodowodów
ale Pani swoje kotki wystawia na wystawach i zdobywają tam tytuły – pochodzi z Olsztyna

Ma ktoś jakieś doświadczenia w walce z pseudohodowlą bo szkoda mi tych maluszków które są tam sprzedawane
a kotek mimo że śliczny, dzikopregowany z białym raczej nie znajdzie za taką kasę szybko nowych właścicieli
Pomijając już fakt że 10 tygodniowy kociaczek powinien być z matką a nie siedzieć sam w klatce w sklepie :-(

czarna.wdowa

Post » Czw sty 17, 2008 14:55

Niektóre związki, np. PZF, dopuszczają sprzedaż 10-tygodniowych kociąt, po dwukrotnym szczepieniu.

Niestety z pseudohodowlami walka jest trudna. Gdyby jeszcze znać imiona rodziców kociąt, to wtedy hodowle, które sprzedały te koty tej pani, mogłyby założyć sprawy, że złamano pstanowienia umowy. Ale musiałoby im się chcieć z tym bujać, i to długo. Wątpię, żeby im się chciało :?
Nie wiem, czy w sklepach wolno sprzedawać koty, nie znam się na tym :(

Ciekawe, czy sprzedają kociaka jako norwega, czy norwegopodobnego. Jeżeli jako norwega, to można się przyczepić o oszukiwanie ludzi :roll:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw sty 17, 2008 15:12

Kotek jest sprzedawany jako norweg
Pozwolenie na sprzedaż zwierząt mają bo pamiętam że wykrzyczeli mi to poprzednim razem :evil:

Napisałam to też na forum hodowców i niestety dziewczyny z Olsztyna wiedzą o tym od dawna :-(
podobno na zmianę sprzedawane są „syjamy” i „EXO” :roll:
Po interwencji dziewczyn i wetki oraz śmierci kilku kociaków chociaż je szczepią

Kurde wkurza mnie takie postępowanie – a najbardziej mi smutno z powodu tego maluszka w klatce :-(

czarna.wdowa

Post » Czw sty 17, 2008 15:35

pozostaje czekac az unia wprowadzi zakaz sprzedazy zwierząt w sklepach
co ma nastapic-ale kiedy...
a co do samej sprzedazy
wiele klubow ma w regulaminie zakaz sprzedazy kociat w sklepach i n aportalach aukcyjnych
ale koty bez rodowodu pod to nie podlegaja
i tak sie to kreci :(
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw sty 17, 2008 20:41

:( smutne...

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Czw sty 17, 2008 21:05

Dobry wdowko, doczytalam :? Zastanawiam sie tylko kto te pania wpuszcza na wystawy skoro wszyscy wiedza o tym procederze :?: :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt sty 18, 2008 8:20

Wczoraj do naszego małego miasteczka zawitała delegacja miau z Krakowa w postaci skaskiNH 8)
Spotkanko bardzo miłe ale mój numer na końcu nie do pobicia
pomyliły mi się poziomy w podziemnym garażu w Centrum Handlowym 10 min szukania z obłędem w oczach
a później rajd na wariata na dworzec żeby odstawić Kaśkę na PKS na który oczywiście nie zdążyła :twisted:
Na szczęście pojechała nastepnym który był za kilka minut

O dziwo planuje następną wizytę 8O

czarna.wdowa

Post » Pt sty 18, 2008 8:26

Chciałaś Kasię zatrzymać na dłużej? Trzeba było się bardziej zgubić :twisted:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt sty 18, 2008 8:28

gattara pisze:Chciałaś Kasię zatrzymać na dłużej? Trzeba było się bardziej zgubić :twisted:

:twisted: :twisted: :twisted:

czarna.wdowa

Post » Pt sty 18, 2008 8:58

Dzień dobry!!! :D
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 18, 2008 10:28

czarna.wdowa pisze:
gattara pisze:Chciałaś Kasię zatrzymać na dłużej? Trzeba było się bardziej zgubić :twisted:

:twisted: :twisted: :twisted:
:lol:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt sty 18, 2008 13:34

Czołem S&S :)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

[poprzednia][następna]