ale się dachowcowi w życiu trafiło, ja nie mogę

zabawek ma więcej niż niejedno dziecko, wybiera sobie sosiki do potraw

a pod śmietnikiem dostawała w najlepszym przypadku kitekata (

a skąd mam brać na coś lepszego

suche chociaż daję lepsze, bo dostałam hurtową ilość) i też znikało szybciej niż zdążyłam nałożyć, niezależnie od galaretki czy sosu! co prawda Maślaka w piwnicy też już rozpuściłam i nic oprócz gourmeta nie chce

...
panienka czuje się już w pełni u siebie:
moje okienko, moje zabawki, moja pańcia - o każdej porze dnia i nocy... 
i widzę, że pompon został już odgryziony, dzięki czemu może się nim bawić przez całą dobę

takie zabawki powinni robić na mocniejszych gumkach, koty radzą sobie z nimi błyskawicznie
kiedyś też tak miałam, że kupowałam mnóstwo kolorowych pierdółek, ale przestałam, kiedy zobaczyłam, w jakim tempie Julian je niszczy

teraz przerzuciło mi się na jedzenie, wydaję kupę kasy na jakieś kocie przysmaki wyglądające i pachnące lepiej niż ludzkie albo na luksusowe suche - a potem zastanawiam się, po kiego znów tyle wydałam, przecież żarcia ani suchego ani mokrego (vide 3/4 zamrażarki wołowiny i filetów, nie ma gdzie wściubić paczki warzyw

) mi dla nich w domu nie brakuje
słodka kocinka, a jakie mądre spojrzenie

nie łudź się, ona niezależnie od wieku wcale nie jest taka głupiutka jak mogłoby się wydawać, pierwszy lepszy kot wie więcej o życiu niż człowiek
a jeśli w końcu będziesz miała dość bycia czyjąś trampoliną o czwartej nad ranem
... to ja baardzo chętnie zamienię się na inny egzemplarz z mojej zbieraniny, zresztą egzemplarz już przez Ciebie zauważony i doceniony
gratis (pewnie już przyzwyczaiłaś się do szylkreta
) dodaję Plamcię, która na całą resztę (na Liszka niestety najbardziej, wesolutko byś miała
) warczy i bije na oślep
Kaszaloteczku, pamiętaj: pańcię można budzić najwcześniej o 6 w dni powszednie i o 8 w weekendy, nie wcześniej w żadnym wypadku! prawdę mówiąc, to ja bym Ci chyba ogon z d. wyrwała za skakanie po mnie o 4
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]