Szczęśliwa dziewiątka + 4 tymczasy. Kciuki by się przydały

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 01, 2013 22:01 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Głupi Bunkier, głupi :-(

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Dopiero teraz, godzinę przed północą, przypomniałam sobie o urodzinach Żwirka i Muchomorka!!!! :oops: :oops: :oops:

Sto lat chłopaki :birthday: :balony: :balony: :balony: :torte:

Siedem lat 8O 8O 8O

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro maja 01, 2013 22:50 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Urodziny Super Majo Bros!

A tutaj wątek chłopaków :-) viewtopic.php?f=13&t=43579

Jana

Post » Czw maja 02, 2013 20:00 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Urodziny Super Majo Bros!

:piwa: Wszystkiego najlepszego :piwa:
Patrz pani jak ten czas leci.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt maja 03, 2013 14:32 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Urodziny Super Majo Bros!

:birthday: Sto lat :D
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt maja 03, 2013 19:05 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Urodziny Super Majo Bros!

Czas leci, a nam już nie jest tak wesoło.

Przed chwilą przeczytałam wiadomość, że umarł Iglak, brat Świerczunia, jeden z tujaków. W dodatku umarł w zeszłym roku, w październiku, a dopiero dziś się dowiedziałam. Na nerki. Taki młody kot... :cry: :cry: :cry:

[']

Jana

Post » Pt maja 03, 2013 19:14 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Urodziny Super Majo Bros!

Jana pisze:Czas leci, a nam już nie jest tak wesoło.

Przed chwilą przeczytałam wiadomość, że umarł Iglak, brat Świerczunia, jeden z tujaków. W dodatku umarł w zeszłym roku, w październiku, a dopiero dziś się dowiedziałam. Na nerki. Taki młody kot... :cry: :cry: :cry:

[']

[']....
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt maja 03, 2013 20:16 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dla Iglaka [']

['] cholernie boli kiedy odchodzą
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon maja 06, 2013 23:27 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dla Iglaka [']

Smutna wiadomość :(
Iglaku [']
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Śro maja 08, 2013 8:03 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dla Iglaka [']

Biedny Iglak :(

Swoją drogą to paskudne, że tak późno się dowiedziałaś. Zwłaszcza, że on chyba w forumowym DS był...

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro maja 08, 2013 10:05 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dla Iglaka [']

Tak, mam żal, że dopiero teraz się dowiedziałam... DS fajny, z forum ale niezbyt forumowy. Może dlatego... chociaż nawet umowa zobowiązuje do informowania. W takich chwilach zastanawiam się zawsze co z pozostalymi kotami, które oddałam. Czy wszystko u nich w porządku...

Koty zaczęły plażowanie przy otwartym oknie, a my zaczęliśmy znowu słyszeć kicianie - kiedy koty siedzą w oknie, przechodnie z nimi gadają :wink: :lol: :lol: :lol:

Jana

Post » Śro maja 08, 2013 10:20 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dla Iglaka [']

Jana pisze:Tak, mam żal, że dopiero teraz się dowiedziałam... DS fajny, z forum ale niezbyt forumowy. Może dlatego... chociaż nawet umowa zobowiązuje do informowania. W takich chwilach zastanawiam się zawsze co z pozostalymi kotami, które oddałam. Czy wszystko u nich w porządku...
(...)

Też często się zastanawiam, jak wiedzie się wszystkim "moim". I tak sobie ostatnio myślę, czy nie wziąć by wszystkich umów adopcyjnych jakie mam i przynajmniej nie spróbować się skontaktować z ich Dużymi. Już może nawet nie telefonicznie, ale choćby mailowo czy poszukać ich na Facebooku.

Bo pewność co do tego, że jest dobrze (albo nawet jeszcze lepiej;)) mam chyba tylko co do pewnej pingwinicy, którą wetknęłam 7 lat temu własnej Babci :mrgreen: , białaczkowej Ambiśki zamieszkałej u naszej forumowej Selengi i burasi Totki z Ostródy, która rozkochała w sobie pewną Panią Elę (z którą czasami przypadkiem się spotykamy, jako że obie z Totką mieszkają w najbliższej okolicy mojej pracy). A, no i jeszcze od czasu do czasu maile od Pańć Godzilli (pięknej pastelowej tri o dosyć... wyrazistym :twisted: charakterze) i Obamki (tak, tej "sikającej" marmurki, którą kiedyś zabrałam na DT z Białobrzeskiej).
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro maja 08, 2013 10:50 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dla Iglaka [']

Z częścią kotów mam kontakt, np. ostatnio oglądałam zdjęcia siostrzyczki Żwirka i Muchomorka :D Czasem odzywają się do mnie opiekunowie adoptowanych kotów, nawet po kilku latach, przesyłają zdjęcia. To jest super, jeśli wszystko jest w porządku, a jeżeli kot choruje, to staram się jakoś pomóc merytorycznie, albo chociaż potrzymać kciuki :oops: Niedawno np. dowiedziałam się, że jeden z pierwszych moich tymczasów, Gluś, bardzo zachorował. Jest teraz wyszyty i zdrowieje, wiem, że ma świetną opiekę, a było z nim naprawde krucho.

Wiem też, że nie da się ochronić wszystkich kotów, że zdarzają się błędy, życie płata figle itd. Ale i tak bardzo przeżywam złe wiadomości o kotach, którymi kiedyś się opiekowałam.

Jana

Post » Śro maja 08, 2013 11:29 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dla Iglaka [']

Wielbłądzio pisze: Bo pewność co do tego, że jest dobrze (albo nawet jeszcze lepiej;)) mam chyba tylko co do pewnej pingwinicy, którą wetknęłam 7 lat temu własnej Babci :mrgreen: , białaczkowej Ambiśki zamieszkałej u naszej forumowej Selengi i burasi Totki z Ostródy, która rozkochała w sobie pewną Panią Elę (z którą czasami przypadkiem się spotykamy, jako że obie z Totką mieszkają w najbliższej okolicy mojej pracy). A, no i jeszcze od czasu do czasu maile od Pańć Godzilli (pięknej pastelowej tri o dosyć... wyrazistym :twisted: charakterze) i Obamki (tak, tej "sikającej" marmurki, którą kiedyś zabrałam na DT z Białobrzeskiej).

Jaki świat jest malutki. Selengę znam i współpracuję z nią już chyba z 10 lat. :)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro maja 08, 2013 12:41 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dla Iglaka [']

A co tam u Bunkierka? Przestał dziczyć?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro maja 08, 2013 12:54 Re: Szczęśliwa dziewiątka + 4. Dla Iglaka [']

Nie mam świeżych niusów o Bunkierku, poczekam jeszcze do weekendu i jeśli nie dostanę informacji, napiszę.

Kanarek przychodzi do mnie codziennie pobarankować, ułożyć się na klacie i mruczeć. Jeden głośniejszy dźwięk zza okna powoduje paniczną ucieczkę. Z nim to jest dopiero beznadziejna sprawa :(

Jana

[poprzednia][następna]