Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bardzo możliwe. Mój Tygrysek nie wejdzie do kuwety, w której jest kupka. Wchodzi wówczas do wanny i siusia do odpływu (a w poprzednim mieszkaniu siusiał na obudowę wanny po przeciwnej stronie kuwety. Może spróbujesz Tosi zostawiać drugą kuwetę na noc na wszelki wypadek? Albo chociaż miskę, żeby się przekonać, czy to o to chodzi.vanesia1 pisze:Inna sprawa jest taka, że jak się później okazało Tosia miała kupkę w kuwecie, może to wina tego?
vivien pisze:Na nocne miaukolenia bym nie reagowała - ma suche jedzenie w misce wiec nie umrze z głodu. Po prostu wykorzystuje sytuację - jedyna rada nie reagować, choć się serce kraje. Po kilku nocach powinno jej się znudzić.
Opisz dokładnie jak to siusianie wygląda. Czy to jest tak, że się bawi i nagle posiusia, czy idzie i szuka miejsca do zrobienia siku. Ja bym ją wykastrowała - o ile jej zdrowie na to pozwala.
A propos Immunodolu - jest jego odpowiednik o nazwie Immunactiv Balance - to są kapsułki, które można otworzyć i proszek dosypać do karmy.
neron pisze:U jednego z moich kotów darcie japy w nocy to norma. Po miauczy po miauczy i przestaje. Drugi z kolei też się wydziera, czasami w dzień a czasami w nocy. Ale u niego to jest zwykłe zwracanie na siebie uwagi.
neron pisze:U jednego z moich kotów darcie japy w nocy to norma. Po miauczy po miauczy i przestaje. Drugi z kolei też się wydziera, czasami w dzień a czasami w nocy. Ale u niego to jest zwykłe zwracanie na siebie uwagi.
ankacom pisze:Może warto adoptować drugiego koteczka.
Nie ma szans, już jeden ma tu dość ciasno
Hebi pisze:Nie ma szans, już jeden ma tu dość ciasno
Hm... obawiam się, że tu się myliszO ile nie planujesz całej kociarni oczywiście
![]()
Jeżeli masz miejsce dla jednego kota to dwóm też wystarczy, a ty będziesz miała troszkę spokoju w nocySama niedługo planuję mojemu jedynakowi sprawić "siostrę", czekam tylko aż ona przejdzie kastrację i w domku tymczasowym odchoruje stres
![]()
Co do nocnych płaczów to mam ten sam problem... Stąd właśnie pomysł na koleżankę. Ostatecznie od czasu do czasu mogę niedospać, ale w pewnym momencie przestaję wyrabiać![]()
Zastanów się. To też będzie dobre dla jej zdrowia - z kocim przyjacielem będzie więcej biegać i się bawić, bo w pewnym momencie twoja mała zacznie jeść z nudów. Teraz jak jest wychudzona to pożądane, ale pomyśl co będzie jak już uzyska normalną wagę. Przecież nie chcesz aby zaczęła mieć problemy z powodu otyłości.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości