Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 01, 2011 23:44 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

:love: :love: :love: Kochamy Kratkę!!! Pinezkę też! (a może odwrotnie? 8O :conf: )
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Sob kwi 02, 2011 0:35 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Aha, Ptachu, przypilnowaliśmy naszą Dużą, by napisała do Prezęt Łodzi, bo oboje coś wiemy o życiu na "wolności"...
Principessa + Duduś
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Sob kwi 02, 2011 14:14 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuu

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob kwi 02, 2011 15:33 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ptachu, Duża kogoś złapała (dziś sobota)? Nasza nie, nie udało się.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 02, 2011 16:29 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dzisiejsza łapanka to porażka :( . Nie złapała się żadna z dwóch kotek w wysokiej ciąży, jednej w ogóle nie było, podobno od wczoraj jej nie ma, Duża jest przerażona, boi się, że ta kotka gdzieś urodziła maluchy, druga omijała klatkę szerokim łukiem.
Złapała się kotka, klon kocurka, którą myślały, że złapały w zeszłym tygodniu, była ciężarna, miała pięć zarodków jak ta pierwsza, dlatego Duża tak się boi, że ta czarna już urodziła i za dwa miesiące wyprowadzi piątkę kociaków :strach: . Dziękuję fundacji For Animals za sfinansowanie tej sterylki :1luvu:
Złapała się też jedna z szylkretowych kotek, kicia jest przepiękna to ta z tego zdjęcia,
Obrazek
Była świeżo po rui i miała na karku ślady pogryzień przez kocury, znaczy się za dwa miesiące byłby kolejne koty. Tę kotkę Duża mogła wysterylizować dzięki Wam, dziękujemy za wpłaty na nią wszystkim darczyńcom :1luvu:
Duża umówiła się na kolejna łapankę we wtorek, jak tylko uda jej się dostać dzień urlopu i na tym koniec, nie mam funduszy na następne, zostaną tam dwie nie wycięte kotki a o sterylkach miejskich nic nie słychać.
Podsumowanie wpływów i wydatków na dzikie koty:
bagheera – 25 zł.
Caldien – 50 zł
Liwia_ - 50 zł.
taizu – 60 zł.
Razem: 185 zł
Z tego kastracja kocurka 70 zł + 20 zł adwokat, bo kot był strasznie zarobaczony i jelita miał bardzo zgazowane
Sterylizacja kotki 100 zł
Iwona66 ufundowała sterylkę kotki i przesłała Dużej 100 zł :1luvu: , tak, więc we wtorek łapiemy ciężarną.
Zostaną tam jeszcze dwie kotki, przy czym jedna do pilnego wycięcia o ile już nie urodziła :(

Dziś na działkach przywitał Dużą nowy kot, nie było go nigdy wcześniej, kuleje na łapkę, ciężko mu chodzić, Duża pomyślała, ze spróbuje do niego podejść i choć popatrzeć na łapkę, ale okazało się, ze, gdy Duża ruszyła do tego kota on zrobił salto i padł na plecy w takiej pozie:
Obrazek Obrazek Obrazek

Duża obmacała mu łapkę nie wygląda na złamaną, ale chłopak na niej nie staje, według Dużej kot może mieć ok. 4 – 5 lat, jest pełnojajeczny, z lekka wyliniały po zimie i straszny miziak. Całe szczęście, że go nie przyniosła do domu, bo już nie mam gdzie szpilki u nas wcisnąć a co dopiero kolejnego kota. My jesteśmy z tego zadowoleni, ale Duża nie, zamartwia się o tego burego przybłędę :roll:

Duża do doc zaciągnęła też Dolly z łazienki, podobno to jest kot, ja tam nie wierze, że to kot, porządny kot tak nie wygląda. Dolly miała dziś pobraną krew na biochemię i zrobiony test, wyszedł ujemny. Łazienkowy potwór chodzi już po całym domu a ja na wszelki wypadek siedzę ukryty pod łóżkiem, Duża się ze mnie śmieje, że się kotki boję :oops: :evil:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob kwi 02, 2011 16:41 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Duża mówi,że prześliczny ten kot z chorą łapką! Jestem zazdrosny :evil:

Hm, kot u mojego taty(wychodzący) jakieś 2 miesiące temu tak miał, że na łapce nie stawał, u weterynarza na rentgenie nic, ale po kilku dniach mu przeszło (zapytam siostry czy coś mu dawali).
Dorzucę się jeszcze na jedną sterylkę... Może się uzbiera żeby te kotki złapać i oporządzić, choćby już urodziły, kotka to może prawie od razu zajść znowu :roll: ...
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Sob kwi 02, 2011 17:12 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Badylku podziękuj Dużej od nas i działkowej dziczki, choć ona pewnie nie będzie zadowolona, że ją łapią i gdzieś wiozą
Ta dzisiejsza czarno-biała jest bardzo dzika, w gabinecie przy podawaniu narkozy prysnęła z klatki i biegała po ścianach doc musiała ją łapać w koc, na szczęście udało jej się.

O tego burego też jestem zazdrosny, bo Duża mówi, że on wygląda jak ja i Miś i taki biedny jest, porzucony i niekochany, coś kombinuje, chyba chce go przynieść ale u nas na razie jest + dwa ponad normę a do tego prawie same pyskate dziewczyny, ja wątpię czy ktoś będzie takie jędze chciał. Same potwory ;) koci pitbull Przytulinka, Ańdźkasan, potrafi strzelić Dużym „z liścia” i Księżna Fiona prawdziwa księżna, ciężkie życie z nimi jest.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Sob kwi 02, 2011 17:16 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

bagheera pisze: :love: :love: :love: Kochamy Kratkę!!! Pinezkę też! (a może odwrotnie? 8O :conf: )

Principessa Pinezkę Duża może Wam przywieźć :twisted:
Wszyscy będziecie zadowoleni, Duża, bo będzie miała czarnobiałego kotka w kratkę, Duży, bo będzie miał kota, który siada na kolanach, Duduś, bo będzie miał z kim biegać i ty, bo Duduś da ci spokój, same korzyści :mrgreen:

Ptachu ekonomista

iwcia

Post » Sob kwi 02, 2011 18:37 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Ale krzyzowka...

Ptachu,

kumasz cos z tego?

Mru zakrecony
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob kwi 02, 2011 21:23 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:O tego burego też jestem zazdrosny, bo Duża mówi, że on wygląda jak ja i Miś i taki biedny jest, porzucony i niekochany, coś kombinuje, chyba chce go przynieść ale u nas na razie jest + dwa ponad normę a do tego prawie same pyskate dziewczyny, ja wątpię czy ktoś będzie takie jędze chciał. Same potwory ;) koci pitbull Przytulinka, Ańdźkasan, potrafi strzelić Dużym „z liścia” i Księżna Fiona prawdziwa księżna, ciężkie życie z nimi jest.
Ptachu

U nas na podwórku duża też chce złapać burego z chorą łapką. I nie udaje się. Andźka nie jest pyskata, duża mi czytała, że ona jest dama :?. Spokoju nie ma za grosz, mówię Ci, Ptachu. Te duże wiecznie kombinują, masz rację.
Fasolka (też wynik kombinacji :wink: )
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob kwi 02, 2011 21:27 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

MalgWroclaw pisze:
iwcia pisze:O tego burego też jestem zazdrosny, bo Duża mówi, że on wygląda jak ja i Miś i taki biedny jest, porzucony i niekochany, coś kombinuje, chyba chce go przynieść ale u nas na razie jest + dwa ponad normę a do tego prawie same pyskate dziewczyny, ja wątpię czy ktoś będzie takie jędze chciał. Same potwory ;) koci pitbull Przytulinka, Ańdźkasan, potrafi strzelić Dużym „z liścia” i Księżna Fiona prawdziwa księżna, ciężkie życie z nimi jest.
Ptachu

U nas na podwórku duża też chce złapać burego z chorą łapką. I nie udaje się. Andźka nie jest pyskata, duża mi czytała, że ona jest dama :?. Spokoju nie ma za grosz, mówię Ci, Ptachu. Te duże wiecznie kombinują, masz rację.
Fasolka (też wynik kombinacji :wink: )

A mnie sie przypomnial pierwszy post... Iwci...
O Ptachu.

"Myslal, ze jest ptaszkiem..."

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Sob kwi 02, 2011 21:48 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dorota

Post » Sob kwi 02, 2011 21:51 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

Dorota pisze:http://www.youtube.com/watch?v=C_A7Hu0uKNw

Przecież Ptachu nie lubi
:ryk:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob kwi 02, 2011 21:56 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

MalgWroclaw pisze:
Dorota pisze:http://www.youtube.com/watch?v=C_A7Hu0uKNw

Przecież Ptachu nie lubi
:ryk:

Ale Duza Ptacha lubi.
Moja tez :roll:

Mru

Dorota

Post » Sob kwi 02, 2011 21:59 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, prośba o pomoc dla nich str 1

iwcia pisze:
Duża obmacała mu łapkę nie wygląda na złamaną, ale chłopak na niej nie staje, według Dużej kot może mieć ok. 4 – 5 lat, jest pełnojajeczny, z lekka wyliniały po zimie i straszny miziak. Całe szczęście, że go nie przyniosła do domu, bo już nie mam gdzie szpilki u nas wcisnąć a co dopiero kolejnego kota. My jesteśmy z tego zadowoleni, ale Duża nie, zamartwia się o tego burego przybłędę :roll:

Dowiedziałam się tyle, ze zabrali kota do weterynarza, dostal środek przeciwbólowy i antybiotyk i po kilku dniach mu przeszło (nie było potrzeby powtórki wizyty). Niestety nazw leków nie pamiętają :(
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

[poprzednia][następna]