Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 26, 2011 15:35 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Ja mam jakąś kocia trawkę bez wysiewana do ziemi. Wsypuję ją do metalowej miseczki na 2 cm wysokości i podlewam wodą. Po 4 dniach jest gotowa do spożycia. tylko mam zawsze problem bo po 3 tygodniach zawsze jakaś pleśń się na dnie przy korzonkach pojawi i po trawce...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob mar 26, 2011 15:40 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Asia_Siunia pisze:Ja mam jakąś kocia trawkę bez wysiewana do ziemi. Wsypuję ją do metalowej miseczki na 2 cm wysokości i podlewam wodą. Po 4 dniach jest gotowa do spożycia. tylko mam zawsze problem bo po 3 tygodniach zawsze jakaś pleśń się na dnie przy korzonkach pojawi i po trawce...

po trzech tygodniach ? 8O moje kociska w ciągu góra 2 dni rozciągną wszystko i ni ma :twisted:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob mar 26, 2011 16:33 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Hihihi - moje trawkię żują kulturalnie, niczym w restauracji...Czasem coś tam wyrwą z korzeniami i rozniosą po podłodze ale to tylko w pierwszej fazie wzrostu jak się trawa za mocno korzeniami nie poskręca....

Asia_Siunia

Post » Sob mar 26, 2011 16:50 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

mmk pisze: Ten zapach jest jej własny - takie kocie perfumy :wink: Dziwne jest to o tyle, że Yuki (zresztą Pysia chyba też) jest sterylizowana :roll:

Ale dość intensywne i mnie się też z frezjami kojarzą 8) Tak, Pysia też po sterylce, ale może to takie hormony fantomowe :roll: Podobno jak ktoś straci np palec to może odczuwać, że go boli....tak i analogicznie może organizm markuje rujkę :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon mar 28, 2011 15:03 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Asia_Siunia trzy tygodnie na jednej trawce to chyba rekord! Niestety u nas nierealny - muszę wysiewać do ziemii, żeby trawka miała się czego trzymać :wink:

shira3 - nie sądzę. Zbyt często się to pojawia i trwa czasem dzień a czasem kilka. Może to jakieś inne babskie hormony po prostu :wink:

A tak poza tym to nic mi się nie chce :roll: No może bym pospała ewentualnie (zmiana czasu :evil: )

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Pon mar 28, 2011 16:40 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Zmiana czasu...prawie nie odczułam :mrgreen:

Obwąchuję co jakiś czas moje koty ale żaden nie ujawnił dotąd swojej pachnącej strony :wink:. Chyba mam więc typowe okazy co to oprócz kocich smrodków nic lepszego nie wydzielają :wink:

Asia_Siunia

Post » Wto mar 29, 2011 9:21 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Ale Twoje to chyba kocurki a nam pachną kotki :wink:

Zmiana czasu :evil: Pobudka o 5 to nie jest to, co lubię... Jedyna dobra strona - Kuba nie przestawił jeszcze swojego zegarka i budzi nas budzik zamiast drapania drzwi :lol:

mmk

Post » Wto mar 29, 2011 14:39 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Zmiana czasu bywa uciążliwa, szczególnie właśnie jak sobie człowiek uzmysłowi, że zamiast o szóstej wstaje o piątej 8O :mrgreen:

3 tygodnie jednej trawki ? U mnie to ze wszech miar niemożliwe :D Spróbuje zasiać pszenicę w ziemi. Kto wie :wink:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw mar 31, 2011 12:26 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Zgodnie z obietnicą melduję, że chrupki Porta są pyszne i nie wywołują rewolucji trawiennych. Przynajmniej na razie są pyszne :wink:

Przyszła wiosna i koty chętniej obserwują świat. Pewnie dlatego, że od okna bije przyjemne ciepełko :wink:
Obrazek

Yuki spędza na półce większą część dnia. Wielki świat wyraźnie ją przyciąga... Czeka mnie mycie okna z farby po malowaniu ale na razie nie mam serca, bo musiałabym zdjąć półkę. Dobrze jest mieć dobrą wymówkę :wink: Ale jak likwidować półkę, kiedy na niej jest takie coś ?
Obrazek Obrazek Obrazek

Albo takie?
Obrazek Obrazek

Mamy już za sobą pierwsze w sezonie polowanie na muchę. Zakończone sukcesem, ale nie wiem przez kogo...
Obrazek Obrazek

Higiena jest ważna :wink:
Obrazek

Kuba ma focha na aparat po tym, jak przypadkiem strzeliłam mu światłem po oczach o tu:
Obrazek
i teraz nie mogę mu zrobić zdjęcia :roll: Trzeba poczekać...

mmk

Post » Czw mar 31, 2011 12:28 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

mmk pisze:Higiena jest ważna :wink:
Obrazek

Ale się wpasowali. 8)
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw mar 31, 2011 13:20 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Tak się przyglądam Rosenowi i...jaki on jest długi 8O A jaki ma gruby ogonek :ok: Yuki totalnie zrelaksowana.... A mnie czeka malowanie ścian pod parapetami! Są na niej tysiące odbitych kocich łapulek zeskakujących dziesiątki razy dziennie z parapetu....Choć farba niby zmywalna to zmywanie niewiele tu daje...

Asia_Siunia

Post » Czw mar 31, 2011 13:35 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Cudownie, nowe foty ! :1luvu:
Z ta półka to rewelacyjny pomysł, od początku mi się podobała :wink: Fajnie się te Wasze futerka mają :D
Obrazek

psiama

Post » Czw mar 31, 2011 13:36 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Rosen i Yuki są świetnie dopasowani pod każdym względem i lubią sobie pomagać w myciu trudno dostępnych miejsc :wink:
Faaaaajne mam koty :mrgreen:

Yuki pokazuje charakterek. Nie powiem, że jest zadziorna, ale nie da sobie w kaszę dmuchać :wink: Kuba ma czasem takie momenty kiedy odzywa się jego jedynactwo i tylko toleruje obecność innych kotów. Wystarczy, że któryś przejdzie obok niego, zacznie się bawić, odezwie się... i Kuba rusza do ataku... Życie zagrożone nie jest, ale pióra czasem lecą... Rosen w takich sytuacjach zwykle chowa się w bezpiecznym miejscu (czyli pod krzesłem, albo za kwiatem, tak, że Kuba nie ma jak do niego dojść) i czeka aż Kubie przejdzie. Yuki do niedawna też się chowała, ale już tego nie robi...
Poszło oczywiście o półkę - Yuki sobie na niej spokojnie siedziała, kiedy przyszedł Kuba i pokazał jej łapą, że chce zostać sam. Yuki mu oddała. Kuba przez chwilę był w szoku, wyraźnie nie wiedział jak się zachować w nowej sytuacji, ale szybko ruszył do ataku. Yuki nie ustąpiła, oddawała Kubie, aż w końcu mu się znudziło i wrócił na półkę. Yuki też wróciła, co Kuba skwitował tylko kilkoma nerwowymi wymachami ogona.

Asia_Siunia Rosen ma piękny gruby i długi ogon, ale ciała nie ma dłuższego niż Kuba. Yuki jest dużo mniejsza, może przy niej Rosen wydaje się wielkokotem :wink: Yuki jeszcze rośnie i mężnieje ale chyba będzie mniejsza od chłopaków. Jej matka jest bardzo drobna, chyba nawet jest mniejsza niż Yuki teraz.

Witaj psiama!
Wystarczy wstawić fotki i nagle się goście pojawiają :mrgreen:

mmk

Post » Czw mar 31, 2011 14:25 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

mmk :D Ja u Ciebie lubię bywać bardzo, a juz jak foty rzucasz, jestem wniebowzięta :mrgreen: Cudo !
Obrazek

psiama

Post » Czw mar 31, 2011 19:17 Re: Kuba, Rosen i Yuki - trójka znów w akcji

Świetne koty podokienno-napółkowe :) A ja nie mogę się zdecydować który jest moim faworytem ;) chyba zwycięży solidarność jajników ale ona chyba już nie ma? :roll: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]