Kłaczasty poszedł spać - na śniadanko poszedł sosik z urinarki i jajeczko. Już sama nie wiem co mu dać żeby zjadł, nie wyrzygał i... troszkę nabrał ciałka i sił bo straszny szkilecik mi z kotka został.
Kinguś a może on pawikuje bo za dużo naraz zjada,przez pare dni prawie nie jadł to teraz nachapie się i paw!Może dawaj mu częściej ale w mniejszych porcjach ,żeby jego kłaczasty żołądek się przyzwyczaił
Tak kombinuję, z drugiej jednak strony u "kryształowych" gości, z kłopotami z kwasowością moczu, dobrze jest wyznaczyć pory karmienia w odstępie co najmniej 8h. Chodzi o to żeby kot nie dostawał kolejnej michy zanim nie zmetabolizuje poprzedniej - to sprzyja zakwaszeniu moczu. Gdzieś na forum to wyczytałam.
Szczerze mówiąc to ja też głupieję... Ścierają się różne szkoły, często przeciwstawne. Z jednej strony dawać urinarkę choćby suchą - będzie więcej pił, będzie się "płukał" ( a o to chodzi), z drugiej że chrupki wcale nie pobudzają pragnienia i należy podawać tylko mokre jedzonko bo chrupki = ograniczenie nawodnienia. Wetowi dziś powiem - ostatnie pawiki były uzasadnione bo poszedł wielki kłąb kłaków, ale to dzisiejsze rzyganko to po prostu zwrot kolacji. W tym wszystkim humorek drania jest nutką optymistyczną. I to sikanko z przysiadu, czyli jakby świadome?
Kolacja opiewała na chrupki - tylko to raczył. Zjadł trochę Profilum dla kastratów z formułą anty fur ball i swojego ulubionego Pro Plana dla kociąt. Może przegiął ilościowo - pawik był gabarytowo bardzo okazały. Po kolacji dostał jeszcze Cystaid i Uro-pet. Mieszanka zrobiła się wybuchowa? Teraz podstawiłam mu pod nos puchę - pełny olew.
Tak teraz pomyślałam, że skoro on tak wychudł to dla niego dobre by były convalescence mokre. Tylko tu wet by musiał się określić czy można przy kryształach. To jest wysokokaloryczne i szybciej sił nabierze...
Dałam chrupki - urinarka - trochę zjadł. Troszkę, na pewno nie przegiął z ilością. Tylko trzeba przed Tyśkiem chować i pilnować podczas kiedy Kłaczek je bo Tyś kawał kradzieja jest. Temu chrupki urinarkowe wchodzą jak przeciąg, a on ma Profilum.