Georg, Klemens... i Miriam. W nowym domu. Foteczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 29, 2010 14:38 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

:1luvu:

o rety ale to jest cudownościowate cudo!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Pt sty 29, 2010 14:38 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

Ależ cudny chłpacek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Niestety mnie zielony qupal też tylko z wiosną się kojarzy :wink: Albo z nadzieją na wygraną w Totka 8)
Ostatnio edytowano Pt sty 29, 2010 14:44 przez jerzykowka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt sty 29, 2010 14:42 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

Georg-inia pisze: Kolor określiłabym jako seledynowo-zielony. Skąd?? 8O

Skąd? Od trawy :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob sty 30, 2010 14:06 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

Georg-inia - szurpaty to wschodnie określenie na mordkę np. foksteriera lub szorstkowłosego jamnika, czyli pkryta szorstkim i sterczacym na boki włosem. Szurpate może być też całe stworzenie - i Wasza łowiecka właśnie tak wyglada :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Nie sty 31, 2010 15:26 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

AYO pisze:Georg-inia - szurpaty to wschodnie określenie na mordkę np. foksteriera lub szorstkowłosego jamnika, czyli pkryta szorstkim i sterczacym na boki włosem. Szurpate może być też całe stworzenie - i Wasza łowiecka właśnie tak wyglada :1luvu:

nenene, nasz łowiecek wygląda jak świnka wietnamska :roll: tak Ciocia CC wczoraj powiedziała ;)

Mały niestety dostaje Linco, zaraz muszę zrobić mu zastrzyk :strach: nigdy w życiu nie kłułam piesa :strach: chyba se walnę lufę najpierw :oops:

skończyłam sesję, a co tam, pochwalę się:
egzaminy:
- anatomia - 5 (19/20),
- choroby - 5 (30/30),
zaliczenia:
- chów - 5
- higiena - jeszcze nie wiadomo, ale "średnią" mam 5
- diagnostyka - nie mam pojęcia, bo była tylko praca semestralna
prace semestralne:
- choroby - 6,
- diagnostyka - 6,
- higiena - 5,
- chów - 5,
- z anatomii nie ma jeszcze ocen :)

:oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie sty 31, 2010 15:33 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

GRATULACJE!!!! :piwa:
przede mną jeszcze te przyjemności....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sty 31, 2010 15:34 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

ja pierdzielę, no mówiłam że Ciotka to kujon jezd!!!!!!!!! :twisted: no gratulacje!! to kiedy pijemy???? :mrgreen:
mnie czekają jeszcze dwa egzaminy.

Walnij se lufę a co tam.

Mnie dziś Magija namawiała na tymczas dla szczeniaka collie.....ale tfarda byłam.....;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie sty 31, 2010 16:12 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

kujonek :) gratulacje Inga :)

gosiaa

Post » Nie sty 31, 2010 16:25 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

żaden kujonek :twisted: więcej szczęścia (i "doświadczenia w temacie") niż rozumu :P

spoko, trzeba oblać :D zastanowimy się nad terminem :D

Georg-inia

Post » Pon lut 01, 2010 8:57 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

Grrrrrrrrrrrrrratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam nadzieję, że po letniej sesji uda mi się dotrzeć na wspólnego kielicha. Chwilowo macie spokój bo drogi nie zachęcają :mrgreen:
I jak kłucie łowiecki? Skóra u psa trochę cieńsza niż u kota, to może trochę łatwiej :?
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lut 01, 2010 9:42 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

łowiecka skłuta i pocieszona cukiereczkiem w postaci tabletki witaminowo-mineralnej :mrgreen: dwa w jednym, ale on wszystko zje i jeszcze zadowolony ;) Szczeniorek jest taki kochany, że TŻ daje mu już chyba piątą szansę z kolei na wygraną w totka. Coraz bardziej się do psa przywiązuje i to mnie trochę niepokoi :( chyba, mimo brudaskowatości i katarku zaczniemy szukać domku... Georg już Zorro nie bije, Klemens czasem nawet pogra z nim w łapki, tylko pies jest strasznie powolny, nie może Klemcia pacnąć, denerwuje się i zaczyna szczekać, a tego to już Klemens nie lubi i koniec zabawy.
Wczoraj po tych wszystkich egzaminach byłam tak wykończona, że prawdę mówiąc oblawszy koniec sesji z TŻ-tem flaszką szampana, upadłam sobie cichutko w łóżeczku koło 21.30 i zasnęłam martwym bykiem. Chyba stres mi odpuścił, bo podobno działy się sceny dantejskie, a ja nic, zero reakcji :oops:
Otóż kochany pieseczek stwierdził, że:
1. godzina 23.00 jest odpowiednia do zabawy
2. twarda kostka-gryzak przesuwa się po podłodze z zajefajnym dźwiękiem, słyszalnym nawet na sąsiednim podwórku
3. jak gryzak wpadnie pod kanapę i nie można go samemu wyciagnąć, to należy zacząć szczekać, a wtedy Duży przyleci i wyjmie, chociaż krzyczy szeptem, że "cicho, paskudo, cały dom obudzisz, pańcia śpi"
4. jak gryzak się znudzi, to pańcia ma super zwyczaj i zostawia swoje botki w przedpokoju :dance: botki chińskie chyba są, bo strasznie fajnie śmierdzą jakimś klejem, i jak się takiego botka zabierze do koszyka, to się można rozkoszować do woli.
5. trzeba uważać, ciągnąc ww botka, bo ma obcas. I jak ten obcas zastuka w podłogę, to znów przyleci Duży, będzie krzyczał szeptem i zabierze botka. Drugiego też :roll:
6. Duży znów przywlekł takie fajne wory z tymi czarnymi kamieniami w środku. Suuuper są. Ale znów trzeba uważać, bo jak wór zaszeleści, kiedy się do niego włazi, to Duży przychodzi i znów krzyczy szeptem i nawet można palcem w tyłek dostać...
Jednym słowem taki szczeniak musi baaardzo uważać :roll:

Klemcik znów ślimaczy okiem, dostaje Maxitrol, ja go chyba zamorduję... Georgowi się zatkały na amen kanaliki łzowe, chodzi i "płacze" - może jednak idzie wiosna? on zawsze na wiosnę tak... Szczeniak ma grudki pod trzecią powieką, dostaje Oxycort, już mniej oczka ropieją.

Georg-inia

Post » Pon lut 01, 2010 9:49 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

:ryk: botki chińskie są dla łowiecki jak kocimiętka dla kotów :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 01, 2010 9:51 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

no jak zwykle u Ciebie wesoło Inga :D
a wiosna może jednak idzie......bo ptaki dziś ćwierkały 8O
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 01, 2010 10:08 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

Też bym chciała żeby już przyszła ale niech jeszcze chwilkę poczeka :)

gosiaa

Post » Wto lut 02, 2010 12:57 Re: Georg i Klemens. I szczeniak Zorro - foty łowiecki :)

gosiaa pisze:Też bym chciała żeby już przyszła ale niech jeszcze chwilkę poczeka :)

a co to ma być za propaganda? :twisted: ZIMA WON! ale już! :evil:

TŻ ocipiał: "jaki on mądry, ten szczeniak, jak skacze na mnie i wołam: Corro, nie wolno, to on od razu siada, przekrzywia główkę i tak mądrze patrzy" :lol:

zaszczane dokumentnie kawałki wykładziny podłogowej znalazły wieczny spokój w czeluściach pieca. Szczeniak ma problem, bo nie wie na co sikać :roll: może mi się tu w pracy uda jakieś kawałki wynaleźć...

Georg-inia

[poprzednia][następna]