Kwinta wszystkiego najlepszego dla Mamy, trzymaj sie wiem jak ci ciezko
Jakos nie moge sie pozbierac w dzien chodze spiaca i padam gdzies okolo 20 co powoduje ze o 4 rano jestem juz gotowa do akcji. Wprowadza to w oslupienie moje koty ktore sa przeze mnie budzone a nie odwrotnie. Niech sie ciesza ze wzorem Bazylowym nie spiewam im na pobudke. Mila po pierwszym glaskaniu i opowiesciach szybko wrocila do starej normy za to Bazyli jak to on zawsze musi isc pod prad. Jak juz pisalam w sobote byl smiertelnie obrazony co wyraznie mi prezentowal na kazdym kroku.
Za to w niedziele wpadl w druga skrajnosc i zaczal mnie wrecz napastowac, nie moge sie ruszyc bez rudego ogonajak cien idacego za mna lub przede mna, ja na kanapie on na kanapie tuz przy mnie ja zmywam on siedzi w kuchni na podlodze i sie gapi ja przy biurku Bazyli na biurku albo siada dokladnie naprzeciwko moich oczu i tyle widze z monitora
Albo lezy mi na reku
Jak poszlam do toalety i zamknelam mu drzwi przed nosem to zrobil taki rabam lacznie z wywazaniem drzwi ze szybko otworzylam bo przeciez w swiatyni dumania trzeba miec pelna skupienia atmosfere, a poza tym sasiedzi mogliby wezwac policje ze zarzynam kota tepa pila, wszedl usiadl przy mojej nodze i tak siedzial az skonczylam
Ale to nic w nocy (spie na brzuchu) wlazi mi na plecy i tam spi jak probuje go zwalic to czepia sie pazurami a jak jednak mi sie uda to i tak wlazi. Pogonilam go poza sypialnie ale jak bumerang wraca jak tylko sie poloze. Spowodowalo to u mnie odkrycie ciekawej kociej wlasciwosci waga kota lezacego na tobie zwieksza sie z minuty na minute az masz wrazenie ze to slon cie nadepnal.
Jak wychodze z domu siedzi pod drzwiami majac zamiast oczu dwa znaki zapytania i z duzym powodzeniem wywolujac u mnie wyrzuty sumienia. Zreszta siada tak ze ledwo moge go minac i otworzyc drzwi jak wracam lezy pod drzwiami i juz od windy go slysze. Mozna by jeszcze wymienic baranki jakie mi serwuje prosto w nos, podbicie oka jest tylko kwestia czasu.
Milka ma o tyle przechlapane ze nie moge sie do niej przebic z glaskami bo jak tylko wyciagne reke to i tak trafiam na cos rudego. Mam nadzieje ze mu przejdzie nawet gdyby znowu mial drastycznie zmienic front.
Sfrustrowana Mila juz nie moze na to patrzec wiec zmienila pozycje w budce
Za to rozpakowywania walizki i ukladania rzeczy nie mogla sobie darowac i ciagle mnie podpatrywala