Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Nowe zycie

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 02, 2011 21:41 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

piękne zwierzęta, łagodne, inteligentne i niestety jest to gatunek zagrozony wyginieciem ech...
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Śro lut 02, 2011 21:51 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Nienawidzę śmierdzideł dyndających w autach!! Od razu mnie gardło boli od tego g...
A mój TŻ ukochał sobie wanilię w aucie. Masakra!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lut 02, 2011 22:11 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

villemo5 pisze:Nienawidzę śmierdzideł dyndających w autach!! Od razu mnie gardło boli od tego g...
A mój TŻ ukochał sobie wanilię w aucie. Masakra!

Nie mam auta ani prawka jeszcze a jestem jedyna która w rodzinie może (TŻ nie może, koty i żółw tym bardziej ;) ), więc u mnie nic dyndać nie będzie w samochodzie :twisted:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 02, 2011 23:01 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Zanim padnę po wyczerpującym dniu napiszę, że NIENAWIDZĘ śmierdzieli w postaci dyfuzorów, dyndadełek, żeli, sprayów itd. Od zapachu tego świństwa głowę u nasady nosa chce mi rozerwać z bólu. Najgorzej jak idę do kogoś w gości i muszę poprosić, żeby takie cudo schował :oops: Zazwyczaj słyszę: "No co ty, tak ładnie pachnie" Pachnie???? 8O 8O 8O Toleruję jeden jedyny proszek do prania albo jeszcze nie trafiłam na inny, od którego zapachu nie jest mi niedobrze. Żadnych płynów do płukania ubrań z tego samego powodu.
No i bardzo się boję jak widzę kogoś stojącego na krawędzi wysokiego budynku albo urwiska. Może być nawet na filmie. Odruchowo odchylam się na siedzeniu i zapieram się nogami, żeby nie spaść i łapię się rękami krzesła. Raz w Tatrach siedziałam sparaliżowana strachem na małej skałce na grani, po bokach przepaść, zima była i wiem, że muszę z tej skałki zleźć i nie mogę się ruszyć. Mój ówczesny chłop w końcu mnie stamtąd po prostu zdjął. Innym razem z obecnym TŻ byliśmy w Irlandii i szliśmy po Moherowych Klifach. TŻ podszedł do krawędzi zerknąć co widać w dole a ja ze strachu nie mogłam złapać oddechu i czuję wtedy jak wszystkie organy w środku drżą mi a jednocześnie się ściskają. Sama mogę podejść i popatrzeć ale jak widzę TŻ'a w takiej sytuacji to autentycznie umieram ze strachu.
Klify wyglądają tak: http://www.digart.pl/zoom/3942705/Klify_Moheru.html
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw lut 03, 2011 7:38 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Witajcie Słoneczka! :)
Pędzicie jak wicher, zadyszki zaraz dostanę 8)

jozefina1970 pisze:
AYO pisze:Przyznam się wam do swojej fobii :roll:
Otóz organicznie wręcz nie znoszę jeżeli osoba, która siedzi obok mnie w autobusie styka się ze mna w jakimkolwiek punkcie :x
Gotowa jestem wprasować się w szybę, żeby tylko nie dotykać nikogo :x
Dlatego wybieram takie połączenia, żeby na 100% mieć miejsce siedzące i bezdotykowe :roll:

Rozumiem. Naprawdę

Ja też - zwłaszcza, jeśli jest to jakiś spasiony, obleśny i jeszcze często śmierdzący tanimi papierochami facet :?

SecretFire pisze:Pare lat temu w Krakowie w takim oblesnym hotelu bylismy, ze strach. Wygladalo okropnie. Moze gdzies zdjecia znajde, to wstawie. Czegos takiego jeszcze nie przezylam.

Ja coś takiego przeżyłam w ogólniaku - byłam wtedy na wycieczce w ówczesnym Leningradzie. Syf i malaria po prostu :roll:
Za to pominiki Lenina na każdym skrzyżowaniu były tak wypocowane, że świeciły się jak psu j... :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lut 03, 2011 7:39 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

babajaga pisze:Innym razem z obecnym TŻ byliśmy w Irlandii i szliśmy po Moherowych Klifach. TŻ podszedł do krawędzi zerknąć co widać w dole a ja ze strachu nie mogłam złapać oddechu i czuję wtedy jak wszystkie organy w środku drżą mi a jednocześnie się ściskają. Sama mogę podejść i popatrzeć ale jak widzę TŻ'a w takiej sytuacji to autentycznie umieram ze strachu.
Klify wyglądają tak: http://www.digart.pl/zoom/3942705/Klify_Moheru.html

Że gdzie Ty byłaś :?: :?: :?: 8O 8O 8O
I dopiero teraz ja się o tym dowiaduję :?: :roll:

Erin

Post » Czw lut 03, 2011 7:49 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Koffam te klimaty :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Erin

Post » Czw lut 03, 2011 8:28 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Rzeczywiście piekne ale ja do krawędzi za żadne skarby świata nie podejdę 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lut 03, 2011 8:30 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Ja też się bałam, zwłaszcza że nad Atlantykiem pi...dzi jak w kieleckiem na dworcu :roll:
Jeden podmuch i fruniesz 200 metrów w dół na ostre skały :strach:

Erin

Post » Czw lut 03, 2011 8:31 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Przestań - od samego patrzenia na te fotke mi niedobrze :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lut 03, 2011 8:36 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

Witam:)

Klify piekne, ja się boję wysokości ale zawsze (jak mam okazję patrzę w dół z sercem gdzieś w okolicy przełyku).

Gibutkowa, ja się rybek nie brzydzę (miałam w dzieciństwie akwarium) ale tych cholernych , strasznych obrzydliwych chrząszczy taaaak :!:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Czw lut 03, 2011 8:40 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

babajaga pisze:No i bardzo się boję jak widzę kogoś stojącego na krawędzi wysokiego budynku albo urwiska. Może być nawet na filmie. Odruchowo odchylam się na siedzeniu i zapieram się nogami, żeby nie spaść i łapię się rękami krzesła.

O, to, to!
Ale klify jednakowoż przepiękne :1luvu:
A widziałyście schody olbrzyma - te bazaltowe słupy? Jej, jak bym to chciała zobaczyć :1luvu:
Taa, Dorotko, wybieram się do Czarnobyla tylko nikt ze mną jechać nie chce :evil:
Najgorzej, że wycieczki odjeżdżają głównie z Krakowa, tobym musiała do Krakowa pojechać i tam jeszcze noc gdzieś spędzić, to samo z powrotem.
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw lut 03, 2011 8:43 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

AYO pisze:Przestań - od samego patrzenia na te fotke mi niedobrze :?

A kto Ci każe patrzeć, hęę?

Erin

Post » Czw lut 03, 2011 8:43 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

A ja lubię takie stworki
http://swiatnaszkolorowy.blox.pl/resour ... _lypie.jpg

Mój pies na nie polował, wypluwał, delikwent suszył sie na słońcu i odlatywał :twisted:

Józefino - a po kiego ty sie tam pchasz? 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lut 03, 2011 8:48 Re: Www u Emila i Lilly-Radio wolna Europa-Przeprowadzka 11.02.

AYO pisze:Józefino - a po kiego ty sie tam pchasz?

Chciałabym zobaczyć, zrozumieć, poznać. Przede wszystkim to, do czego moze nas doprowadzić buta i zadufanie - że potrafimy panować nad wszystkim. Po drugie - przyroda - podobno ma tak wspaniałe warunki bez człowieka, że kwitnie i szaleje, to się nawet jakoś nazywa, sprawdzę, to napiszę. Opuszczenie, tajemnica - to chore, bo jednocześnie będę sobie zdawała sprawę, że mnóstwo cierpienia zgromadziło się w tym miejscu...
No i tak naprawdę zagrozenia żadnego w tej chwili tam nie ma - trzeba po prostu przestrzegać kilku reguł...
http://www.angelfire.com/extreme4/kiddo ... realm.html - trzeba wejść na homepage i zrobić sobie tłumaczenie na polski
No i kocham film Stalker wg. powieści braci Strugackich :oops:
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]