» Wto paź 16, 2012 20:42
Re: Stara Szafa Mała Sowa 8; odbijany
psiamo, to jest zwykły blok, nie kamienica
a awaria spowodowana naszą gapowatością
po prostu tak sprytnie przeciekało, że nikt o tym nie miał pojęcia, dopóki nie wykwitło za szafkami w kuchni
powiedzmy, że nie jest to pełnoprawny grzyb, tylko na razie pleśń (co jak wiadomo, na jedno wychodzi)
w każdym razie trzeba jak najszybciej zlokalizować źródło przeciekania, zaklajstrować, osuszyć, odgrzybić i żyć dalej
administracji to nie interesuje, dopóki nie przegnije nam podłoga i nie wpadniemy do piwnicy
wtedy administrację zainteresuje to bardzo mocno, bo uniemożliwimy sąsiadom korzystanie z komórek lokatorskich
prawda jest taka, że dopiero dzisiaj w ciągu dnia przekonałam się o prawdziwych rozmiarach katastrofy
wczoraj myślałam, że wystarczy, jak znajdę jakiegoś fachmana od przyszłego tygodnia, dziś do mnie dotarło, że nie ma co czekać
rozesłałam wici, bo wolałabym kogoś poleconego, a nie jareczka z internetu, co wciśnie mi kit, że wystarczy wcisnąć kit
pobierze wynagrodzenie i zniknie, a podłoga i tak przegnije po czym zwalimy się do lochów
Problem w tym, że nie wiem jak długo będzie trwało usuwanie awarii i jak bardzo traumatycznym przeżyciem się stanie
Czy wystarczy odbić (nerki) znaczy obudowę brodzika i wymienić ciekacza, czy trzeba będzie, pardonez le mot - rypać podłogę, albo i ściany
tym bardziej wolałabym kogoś zaufanego, kto potrafi ocenić i powie mi bez ogródek, czy mam szukać lokalu zastępczego na ten czas, czy wystarczy przez tydzień przebidować w namiocie pod blokiem
czy coś tam
trochę bredzę, bo nawdychałam się środków grzybobójczych, plechy, tynku i zeskrobin farbianych
generalnie, jak nie spojrzeć, dupa z tyłu
o reszcie aspektów - taktownie (albo i nietaktownie) zmilczę
na razie brat przywiózł mi osuszacz (takie ustrojstwo, co wyciąga wilgoć ze ścian) i jedziemy pełną parą
tzn, on sobie jedzie, bo na szczęście włącza się go, stawia, a on już sobie ze ścianą rozmawia
tak wygląda naga prawda bez krynoliny, jeno z listkiem figowym dla przyzwoitości ostawionym