Moderator: Estraven
MaryLux pisze:Meldujemy się
Witamy Wszystkich - jesteśmy ponownie!Myszolandia pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kochani!!!
Kto ma profil na DOGOMANII?? Prosimy o pomoc...
ruszyła listopadowa ankieta dogomani i miau na wspólnego kandydata do konkursu na forum Krakvet. Zagłosuj proszę na „Prywatne przytulisko Ali Orzechowskiej w Augustowie”, pani Ala sama opiekuje się prawie 70 psami.
Wystarczy wejść na wątek i w ankiecie na początku zaznaczyć pozycję pierwszą
Link do ankiety: http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... a-listopad
Z góry dziękuję za pomoc.
Marzena i Milena
Myszolandia pisze:Oj ,to smutne
Ja na razie chcę sobie odpuścić fb,sporadycznie tam zaglądam,ostatnie wydarzenia i niektóre zdjecia mnie dobiły
- to mój nocny wpis z wątka "Klinij-Pomóż"
Czasem wraca temat genealogii – właśnie odebrałam maila – osoba jest zainteresowana drzewem genealogicznym osoby, która ze strony Mamy jest moim bezpośrednim przodkiem w 6 pokoleniu… odpisałam i czekam…
Myszolandia pisze:http://www.dobreprogramy.pl/Photoscape,Program,Windows,12505.htmlkussad pisze:W jakim programie przygotowujecie banerki?
Kaprys2004 pisze:Oto odpowiedź na pytanie jak się ma Okruszek:
"Pytałaś, jak maleńtas ...jedziemy dzisiaj po południu na kontrolę i mam nadzieję, że będzie dobrze ... Od 3 dni wita mnie "straszny potwór" ...![]()
najeżona szczota skacząca bokiem na czterech sztywnych łapkach patyczkach ...
![]()
Kto kiedykolwiek miał małego kociaka, to wie o czym piszę ... Poza tym zamordował już wszystkie smoczki (karmiłam convalescentem) ... O ile w zabawie ze mną jest delikatny i ząbki i pazurki ledwo ledwo ... o tyle przy walce o butelkę i smoczek wyłazi z niego "dzika natura" ... mam całe ręce podziurkowane jak próbowałam odebrać mu pustą już butelkę ...
"
Cudnie...
"Tylko" zapłacić za te cuda musimy!!
kussad pisze:Co ciekawsze gdy już naprawdę będziecie w ciąży poobserwujcie czy i jak często ktokolwiek Wam ustąpi miejsca - mnie może to zdarzyło się raz ale nie wtedy gdy tuż po szpitalu miałam praktycznie zakaz poruszania się ... tylko dopiero teraz kilka lat temu - czyli w mocno średnim wieku gdy "nieco" utyłam - wtedy zaczęłam intensywne odchudzanie się bo równocześnie zaczęłam zauważać własne problemy zdrowotne...
kussad pisze:Właśnie tak było podczas mojej jedynej ciąży x...lat temuSzalony Kot pisze:Jak znam życie, to w ciąży nikt mi nie ustąpi(aktualnie to student III roku - od wczoraj
) ale może teraz panują lepsze obyczaje niż wtedy... mam taką nadzieję
kussad pisze:Moja obecnie prawie 7-letnia suka regularnie zabezpieczana "Fiprexem" i podobnymi panicznie reaguje na dźwięk otwierania tubki. Zapach jej nie przeszkadza a smarowanie moja pieszczocha uważa za kolejną pieszczotęalab108 pisze: Wczoraj jak udało mi się pomiętosić ją troszeczkę ( jak ja to lubię ) to wyczułam na wewnętrznej stronie uda kleszcza. Miejsce już było spuchnięte. Ja trzymałam, a Ania wyciągała i przy okazji zaaplikowała Fiprex ( myslałam, że kleszcze sobie już poszły ), żeby Tiara nie słyszała tego dźwięku wyciskanej tubki to ja śpiewałam. I jakoś zniosła to w miarę spokojnie ( nie mówię o moim śpiewie ). Ale później szła jak przeciąg pod łóżko, a na Zorę nasyczała jak nie wiem co. Nie wiem czy to o zapach chodzi?
kussad pisze:Asiu do Twojej prośby o kocięta dodam link do wydarzenia http://www.facebook.com/events/465791743453523/Dodatkowo napewno nie oddałabyś kota gdyby w domu powitała Cię suka taka jak Choco nawet za zamkniętymi drzwiami całkowicie odizolowana od gości głośno szczekająca na cały dom zanim się oswoi, że ktoś przyszedł...ASK@ pisze:Podsumowując, zawsze mam obiekcje i dobrze,że TŻ ze mną jeździ bo z każdym synusiem czy córusią wróciłabym.

Bardzo dziękujemy - gdzie znalazłaś takie cuudo - ten koteczek ma nawet krawacik identyczny jak Neruś i jaśniejszy środek uszka!

Franek Klimek pisze:Serdecznie dziękuję za tak miłe powitanie, a na początek miłych kontaktów fragment mojego tekstu piosenki - akurat aktualny i pewnie na właściwym miejscu.
Bo koty są dobre na wszystko:
na wszystko, co życie nam niesie,
bo koty, to czułość i bliskość
na wiosnę, na lato, na jesień.
A zimą, gdy dzień już zbyt krótki
i chłodnym ogarnia nas cieniem,
to k o t - twój przyjaciel malutki,
otuli cię ciepłym mruczeniem.![]()
Franek
Franek Klimek pisze:Moi Kochani z Wyspy MIAU,
jak to miło, że mimo iż nie bardzo się "udzielam" (zresztą z powodów niezależnych ode mnie)
ciągle pojawiają się nowe wzruszająco sympatyczne słowa pod moim adresem... czyli nie jestem zapominany... Dziękuję Wam wszystkim.
Na pytania o nowy tomik mam odpowiedź pozytywną: już jest. Ma tytuł "JAK PIES Z KOTEM"
powstał w sytuacji niezwykłej, ale to za długa opowieść aby ją tutaj zamieścić. Istotna informacja jest taka, że jest wydrukowana tylko mała seria próbna, a właściwe wydanie ma nastąpić podobno w styczniu. W razie trudności z zakupem proszę pisać do mnie.
Wydawca z własnej inicjatywy stworzył dla mnie nową stronę http://www.klimek.art.pl i tam dał zakładkę do zamówień.
Na razie "pod choinkę" - posyłam Wam jeden z nowych wierszy - nikt go nie zrozumie tak dobrze jak ci, którzy maja w domu kilka kotów.
KOTA MIEĆ WARTO
Chcę tu przedstawić tezę własną
z nadzieją, że mi ktoś uwierzy
i powiem krótko oraz jasno:
kota mieć warto i należy.
Dowody każdy znaleźć może
chociaż nie zawsze je widzicie
że kot niemal o każdej porze
potrafi urozmajcić życie.
Godzina czwarta, Kuba chce wyjść,
wypuszczam.
Czwarta dwadzieścia, Maksiu chce wejść,
wpuszczam.
Piąta sześć Tolek – choć nie chciał przyjść
nagle się zjawia,
Misiek znów nie wie czy wejść czy wyjść –
się zastanawia.
Piąta trzydzieści – Mania chce pić,
nalewam
Kuba chce wejść a Maciek wyjść –
ziewam…
Piata czterdzieści Maksiu chce jeść
daję
dochodzi szósta, Mania chce też -
wstaję…
Ranek spokojny o tej porze,
Maksiu dojada resztki karmy,
Misiek chce też choć już nie może
A z nocnych łowów wraca Czarny.
Dzień zapowiada się pogodny,
każdy kot idzie w swoją stronę
każdy swój kącik ma wygodny
niektóre nawet zaznaczone.
Czasem zmieniają się godziny,
czasem wstawanie bywa trudne,
lecz wniosek jednak wciąż jedyny:
życie z kotami nie jest nudne!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^FK
I do tego optymistycznego akcentu pragnę dodać i przekazać wszystkim użytkownikom FORUM moje najserdeczniejsze życzenia MIŁYCH DOBRYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU 2012.
Wasz Franek
MaryLux pisze:mry
Myszolandia pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kussad pisze:W jakim wieku zawozicie kocurki do weta - kiedy zaczynają znaczyć? Czy dwukrotne przyłapanie posiusiania w niewłaściwym miejscu gdy potem było czuć zapach moczu to już ten moment? Potem zapachu moczu ani niczego nie czułam...Maleństwo urodziło się 3.04.2012 czyli ma 7,5 miesiąca, waży 3,7 kghanelka pisze:Kastracja nie wchodzi w rachubę, bo...? A jak kotecek zacznie capić, to...?![]()
![]()
![]()
Mam nad czym myśleć.
![]()
kussad pisze:Wiesz z naszym wetem cenowo jest tak sobie - wstępnie pytałam o warunki i powiedziała, że się nadaje. Nie chcę tam iść bo mimo akcji "sterylizacji" cena nadal zaporowa - a żyję "na kredyt" i to dość duży.ASK@ pisze: Idź do weta.Obmaca i stwierdzi czy sie nadaje.:![]()
- Cena normalna 180 - promocyjna 120 + badanie moczu 30 + badanie krwi 50 + konsultacja 50... Powiedziałam wprost, że przy cenie 180 szukam innego miejsca... i dziwić się ludziom, że nie kastrują i nie sterylizują...![]()
Nawet na posiadane aktualne talony z gmin okazuje się, że lecznice odmawiają przeprowadzenia zabiegów - taką sytuację miała znajoma karmicielka i w następnym dniu odebrała telefon została tam wezwana i płaciła za zabieg
"Koterią" interesowałam się w pierwszej kolejności – potem dochodziły szczegóły… - a tam byłaby kastracja 60 + badanie krwi 50 + nie wiem co jeszcze + bardzo niedogodne godziny pracy - pon-pt 9:00-17:00 czyli dzień urlopu, którego nie mam, + kilka przesiadek albo koszt taxi na bardzo długą trasę... bo mąż nie cierpi jazdy samochodem zwłaszcza po mieście w godzinach szczytuASK@ pisze:W Koterii za kocurki biorą 60 zł. Kastrowałam.Było ok.:
Boo pisze:kussad pisze:Czy wiecie może jak się skraca link?
Podlinkowałam ale jest strasznie długi: viewtopic.php?f=1&t=146638&start=375...kussad pisze:Proszę - przyniesiony z dogo banerek
Banerek 221px × 99px
- Kod: Zaznacz cały
[url=http://goo.gl/XTdCs][img]http://goo.gl/ogDWA[/img][/url]
Może ktoś umie skrócić link?
amyszka pisze: http://www.tiny.pl/
Użytkownicy przeglądający ten dział: włóczka i 9 gości