Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 20, 2013 11:05 Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Witam wszystkich serdecznie! Posiadam dwa kocurki - Filemona i Bonifacego, oraz psa Xandora.

Obrazek

Wczoraj natomiast do naszego stada dołączył Gacek...

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hph ... 0048_n.jpg

Każde z moich zwierząt było mniej lub bardziej planowane, ale... Wczoraj mój pies znalazł na ogródku małego, przestraszonego kociaka. Od razu przygarnęłam malucha, który musiał się zgubić, lub ktoś nam go podrzucił. W mojej okolicy są wychodzące są tylko moje dwa koty oraz kot sąsiada, ale cała trójca wysterylizowana. W poniedziałek jedziemy z Gackiem do weterynarza i zdecydujemy co dalej, ale najprawdopodobniej maluch zostaje z nami! :kotek: :kotek:

Pozdrawiamy i zachęcamy do czytania naszego wątku!

Boni
Obrazek
Obrazek
Filemon
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie paź 20, 2013 11:07 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcie zamieniłam na link

xamon

Od: Nie paź 20, 2013 10:55

Post » Nie paź 20, 2013 11:32 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Co za modele ! I ten maluszek wspaniały :1luvu:

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Nie paź 20, 2013 11:58 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

xamon

Post » Nie paź 20, 2013 12:32 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Jaka malutka kuleczka :1luvu:
Przepadłam !
Co za kotek ! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

bea3

Post » Pon paź 21, 2013 12:35 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Dziękujemy za miłe powitanie! Dziś czeka nas wizyta u weterynarza z małym Gackiem :)

xamon

Post » Pon paź 21, 2013 18:42 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Jak tam Gacuś po wizycie u lekarza, wszystko w porządku?

bea3

Post » Pon paź 21, 2013 19:29 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Witam pieknie!
Duże koty piekne, ale Gaculek - cudo puchate :1luvu:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto paź 22, 2013 7:51 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Filemon :1luvu: Bonifacy :1luvu: Jedna z moich ulubionych bajek z dzieciństwa, tak jak Wanilia i cynamon, to moje ulubione smaki ;)

A znaleźne nowe cudo, taki Tygrys Polski. Prawdziwa piękność. I jakie ma fajne imię:) Sugeruje takiego nie-do końca łobuziaka :)

Będę zaglądać. Koniecznie napisz, co powiedział wet. :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto paź 22, 2013 8:45 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Witamy! Wczoraj nie miałam czasu napisać, ale już nadrabiam! :) Bardzo dziękujemy za miłe powitanie!

Gacuś ma ok. 4 tygodni dopiero, powinien być jeszcze z mamusią... Co było w jego uszach... Szkoda gadać. Miał zatkane uszyska korkami z brudu z dodatkiem świerzbu. Mimo dwukrotnego czyszczenia przez weta, nie dało rady wszystkiego rozpuścić, więc nie wiadomo jak się mają bębenki i czy dobrze słyszy. Zapchlony jak diabli no i zarobaczony w środku :( Nie jest dla Nas to nowa sytuacja, bo Filemon jak do nas przyszedł był w podobnym stanie, ale nie tak tragicznym jak maluch. Na szczęście dziecko znalazło się na naszym ogródku i ma już u Nas domek :) w końcu co to za różnica dwa czy trzy koty? :D Pocieszny z niego zwierzorek. Jedynie mnie martwi zachowanie mojego Bonifacego. Moje koty są wychodzące (kastrowane oczywiście). Zazwyczaj Boni nienawidził siedzieć na dworze, dlatego po 5 min przebieżce po ogródku wracał do domu. Teraz nawet nie chce przebywać w jednym pokoju z dzieckiem i albo się kryje w swoich azylach (od dziecka był wielkim bojkiem) albo po prostu wychodzi z domu na kilka godzin :( Nie traktujemy go inaczej, niż inne koty. Tak samo tulimy, karmimy, rozpieszczamy. Filemon jest neutralnie nastawiony i nawet zdarzy mu się umyć maluszka, Boni nie podchodzi... Myślicie, że mu przejdzie? Nie chcę by czuł się odrzucony :( Dodam, że jest młody bo we wrześniu skończył roczek.

Pozdrawiam!

xamon

Post » Wto paź 22, 2013 8:52 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Sama mam problemy z dokacaniem i rezydentami we względzie wzajemnych relacji, więc nie wiem, czy moje rady będą pomocne. Ja bym dała im czas. Bo zwykle przecież nie dokaca się tak "od razu" tylko powoli przyzwyczaja koty do zapachów... Jeśli tylko nie ma agresji między kotami, a Bonifacy normalnie je i przychodzi na mizianie, to moim zdaniem potrzebuje troszkę więcej czasu na zaakceptowanie nowego towarzysza. Między nimi jest niewielka różnica wieku, więc myślę, że będzie ok :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto paź 22, 2013 8:58 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Sarah DeMonique pisze:Sama mam problemy z dokacaniem i rezydentami we względzie wzajemnych relacji, więc nie wiem, czy moje rady będą pomocne. Ja bym dała im czas. Bo zwykle przecież nie dokaca się tak "od razu" tylko powoli przyzwyczaja koty do zapachów... Jeśli tylko nie ma agresji między kotami, a Bonifacy normalnie je i przychodzi na mizianie, to moim zdaniem potrzebuje troszkę więcej czasu na zaakceptowanie nowego towarzysza. Między nimi jest niewielka różnica wieku, więc myślę, że będzie ok :)

Nie ma żadnej agresji, jedynie tak jak mówię Boniś się go boi i ucieka przed nim. Mam nadzieję, że mu przejdzie i zaprzyjaźni się z małym kosmitą :) Dzięki za rade!

xamon

Post » Wto paź 22, 2013 18:55 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Trzymam kciuki za tą kocią przyjaźń, myślę, że będzie ok. Boni potrzebuje czasu ... ? Nie wypowiem się inaczej, bo miałam tylko jednego kotka, Gucia. Gaculek wspaniały jest, oby jednak słyszał. Jeśli ma dopiero ok. 4 tyg. to taka kulka mieści się w dłoni? Ah cudo! :1luvu:

bea3

Post » Pt paź 25, 2013 13:19 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

Już jest o niebo lepie ! :) Co prawda waszmość Bonifacy jeszcze nie podchodzi do malucha, ale jest "normalny" :) Śpi już ze mną w łóżku, nie ucieka na widok Gacka. :) Oby tak dalej!

xamon

Post » Pt paź 25, 2013 18:33 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

No to super! :) A jak Gacuś?

bea3

Post » Pt lis 01, 2013 9:21 Re: Filemon&Bonifacy czyli czarno-biały team! :)

hop hop hop

bea3

[następna]