TAJSONEK MA JUZ NOWY DOMEK szukam domu dla kocurka.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 06, 2013 15:30 TAJSONEK MA JUZ NOWY DOMEK szukam domu dla kocurka.

Witam, jak w tytule pilnie szukam domu dla czarnego kocurka.
Kocurek ma około 4,5 miesiąca (ma jeszcze mleczaki) waży około 3 kg, będzie w przyszłości wielkim kocurkiem z czarną dłuższą sierścią.
Kotek został znaleziony na płatnym odcinku autostrady A4 w okolicach Krakowa, wychudzony z towarzystwem w uszkach (świerzbowiec). W chwili znalezienia ważył zaledwie 1,9 kg. Jeśli chodzi o uszka to są już w pełni wyleczone tak więc kocuś zdrowy, radosny, uwielbia się bawić, okrutnie głośno mruczy, jest straszną przylepą, uwielbia zasypiać na kolanach, od pierwszego dnia korzystał z kuwety co w sumie świadczy o tym ze był to kotek domowy okrutnie potraktowany i wyrzucony w miejscu gdzie chyba tylko cudem nie zginął pod kołami samochodów. Kotek przez 3 tygodnie był u znajomych ale im po prostu się znudził ( u mnie nie mógł być ze względu na moje zwierzaki ( obawa przed świerzbem) i tak oto po wleczeniu (na mój koszt) trafił do mnie i tu zaczyna się wielki problem...

Moja charakterna roczna kicia nie toleruje go w ogóle, leje go łapkami, fuka itp(pomimo tego że on zachęca ją do zabawy). Do tego moja kicia jest stale spięta i zdenerwowana co też nie jest dobre. Pomimo moich jakże szczerych chęci nie mogę go zostawić u siebie ( z izolowaniem też ciężko gdyż oprócz mojej kotki w domu jest jeszcze kocur indywidualista oraz dwa duże psy anty koty tolerują choć i nie zawsze tylko te dwa które są w domu)

Udało mi się dodac zdjęcia:

Obrazek

Bardzo proszę o pomoc dla niego i o nowy domek, jestem w stanie dowieźć go do nowego domu.
To forum to dla mnie ostatnia szansa i w sumie dla kotka również, próbowałam już wszystkich opcji.

Kotek posiada swoją nowiutką zbudowaną kuwetę, zapas żwirku oraz karmy.
Ostatnio edytowano Wto paź 08, 2013 17:29 przez aassiiaa, łącznie edytowano 6 razy
Powód: Przenoszę wątek na Kociarnię.

Modliszka1412

Od: Pt paź 04, 2013 11:47

Post » Nie paź 06, 2013 15:47 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka

Hmm, mnie się strona nie wgrywa...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Nie paź 06, 2013 16:01 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka

Mi tez sie nie otwiera strona....

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Nie paź 06, 2013 16:02 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka

Zmieniłam ustawienia prywatności teraz powinno już być ok :)

Modliszka1412

Post » Nie paź 06, 2013 20:08 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka

Ponawiam prosbe bo sprawa jest pilna z tego powodu ze moja kotka juz praktycznie nie chce jesc bo to taki rodzaj focha u niej caly czas chodzi zdenerwowana z wytrzeszczem oczu po domu, nie moge juz patrzec jak sie meczy obecnoscia tajsinka.... nie jestem w stanie przeciez wytlumaczyc kotu ze bidulek musi byc u nas bo na ulice go nie wyrzuce skoro juz dostal nadzieje na normalny dom. Ja w zamian moge np wziasc jakiego oseska do odkarmienia butla i usamodzielnienia dopuki nie znajdzie domu staego bo takie juz byly i z akceptacja maluchow moja Kropka niema problemu......

A Tajsonek chociaz ma dopiero 4.5 miesiaca to wazy wiecej od niej

Modliszka1412

Post » Nie paź 06, 2013 21:53 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka

Przykra sprawa... Chociaż DT by się przydał...
Obrazek

Agulas74

Post » Nie paź 06, 2013 22:39 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka SĄ JUŻ ZDJĘCIA

W przypadku tego malucha to już nie chcę go skazywać na poniewierki bez urazy dla nikogo bo szanuje d/t.
Tylko kicia błąkała się napewno pare dni zanim został znaleziony potem trafił do moich znajomych (u mnie nie moglby odrazu ze wzgledu na świerzbowca) im sie szybko znudził i znów zmiana miejsca bo odebrałam go od tamtych ludzi. Wolę poczekać i ochronić go już przed stresami i najlepiej dom stały.

Modliszka1412

Post » Pon paź 07, 2013 8:48 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka SĄ JUŻ ZDJĘCIA

No tak, pewnie masz rację...
Obrazek

Agulas74

Post » Pon paź 07, 2013 18:47 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka SĄ JUŻ ZDJĘCIA

Zgłaszam swoja kandydaturę na domek dla kocurka.
Niedawno dopiero dołączyłam do waszego forum ( tutaj moja kocia historia http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=157241&start=15 )

Myśleliśmy, ze Ginger z nami zostanie na długie lata, niestety nie udało jej się przeżyć).
Postanowiliśmy jednak dać domek innemu kotkowi.
Mieszkamy w domu z ogrodem, w spokojnej okolicy poza miastem, mamy psa, który nie ma na szczęście nic przeciwko kotom.
Chcielibyśmy, aby kotek był raczej kotem domowym z możliwością wychodzenia pod naszą opieka do ogrodu- jakoś nie wyobrażam sobie, żeby mógł być na zewnątrz bez opieki. Kotka chcielibyśmy wykastrować jak będzie w odpowiednim wieku i formie.
Nie mam dużego doświadczenia z kotami. Zawsze w naszym domu były psy, ale mam nadzieję że to nas nie wyklucza.
Zwierzęta są nasza największą miłością .
Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.
Pozdrawiam serdecznie Agata

goferek

Od: Pt paź 04, 2013 11:20

Post » Pon paź 07, 2013 19:21 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka SĄ JUŻ ZDJĘCIA

:ok:
Obrazek

Agulas74

Post » Wto paź 08, 2013 12:19 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka SĄ JUŻ ZDJĘCIA

goferek pisze:Zgłaszam swoja kandydaturę na domek dla kocurka.
Niedawno dopiero dołączyłam do waszego forum ( tutaj moja kocia historia http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=157241&start=15 )

Myśleliśmy, ze Ginger z nami zostanie na długie lata, niestety nie udało jej się przeżyć).
Postanowiliśmy jednak dać domek innemu kotkowi.
Mieszkamy w domu z ogrodem, w spokojnej okolicy poza miastem, mamy psa, który nie ma na szczęście nic przeciwko kotom.
Chcielibyśmy, aby kotek był raczej kotem domowym z możliwością wychodzenia pod naszą opieka do ogrodu- jakoś nie wyobrażam sobie, żeby mógł być na zewnątrz bez opieki. Kotka chcielibyśmy wykastrować jak będzie w odpowiednim wieku i formie.
Nie mam dużego doświadczenia z kotami. Zawsze w naszym domu były psy, ale mam nadzieję że to nas nie wyklucza.
Zwierzęta są nasza największą miłością .
Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.
Pozdrawiam serdecznie Agata

Agatko dziekuje Tobie i Twojej drugiej polowce za okazanie zaintersowania i checi.

Jestesmy juz po dlugiej rozmowie telefonicznej i jutro Tajsonek jedzie do nowego stalego domku. Z jednej strony jestem strasznie szczesliwa ze bedzie mial cieply i kochajacy domek, czworonoznego przyjaciela i zawsze pelna miche oraz co najwazniejsze az dwie pary rak do glaskania a z drugiej strony bedzie mi go brakowalo (szkoda ze moja Kicia jako jedyna bedzie z tego zadowolona ) ... ale tak czasem bywa

Najwazniejsze ze udalo sie i kotecek jutro spi w nowym domu. Dziekuje Wam jeszcze raz :)

Modliszka1412

Post » Wto paź 08, 2013 13:30 Re: TAJSONEK MA JUZ NOWY DOMEK szukam domu dla kocurka.

Jeśli kto inny bierze, to ja mam takie cudo do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=157049

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto paź 08, 2013 15:01 Re: TAJSONEK MA JUZ NOWY DOMEK szukam domu dla kocurka.

Cieszę się :D
Obrazek

Agulas74

Post » Wto paź 08, 2013 16:20 Re: PILNIE SZUKAM domu dla kocurka SĄ JUŻ ZDJĘCIA

Modliszka1412 pisze:

Agatko dziekuje Tobie i Twojej drugiej polowce za okazanie zaintersowania i checi.

Jestesmy juz po dlugiej rozmowie telefonicznej i jutro Tajsonek jedzie do nowego stalego domku. Z jednej strony jestem strasznie szczesliwa ze bedzie mial cieply i kochajacy domek, czworonoznego przyjaciela i zawsze pelna miche oraz co najwazniejsze az dwie pary rak do glaskania a z drugiej strony bedzie mi go brakowalo (szkoda ze moja Kicia jako jedyna bedzie z tego zadowolona ) ... ale tak czasem bywa

Najwazniejsze ze udalo sie i kotecek jutro spi w nowym domu. Dziekuje Wam jeszcze raz :)

To my bardzo dziękujemy :) I już nie możemy się doczekać :)

goferek

Od: Pt paź 04, 2013 11:20

Post » Czw paź 10, 2013 0:36 Re: TAJSONEK MA JUZ NOWY DOMEK szukam domu dla kocurka.

A teraz niech Ci Tajsonku bedzie dobrze w nowym domku...

Placze jak glupia za Toba chociaz wiem ze masz super dom, super "mamusie" i "tatusia" fajnego wlochatego kumpla i jaszczurke. Zawsze bede miec Cie w sercu i nigdy nie zapomne o Tobie maly czarniutki kochany diabelku.... :*

Modliszka1412

[następna]