Nulka i goście. Who is who?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 16, 2025 9:08 Re: Nulka i goście. Who is who?

Masz rację Wojtku, trzeba klikać na foto aby oglądać zdjęcie w całej okazałości. Sama takie foto wstawiam a tutaj nie przyszło mi do głowy aby kliknąć :ryk:
Ciągną kotki do zaczarowanego ogrodu Czitki dobrze, że Nulka to ogarnia.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Śro lip 16, 2025 9:19 Re: Nulka i goście. Who is who?

zdecydowanie dwa inne koty, Witek prawdziwy jest dużo bardziej puchaty, ma kryzę w typie norwega, a ogon to już w ogóle

jolabuk5 pisze:To prawda, trzeba karmić

a w zadnym wypadku. Wszystkie te koty są domne, nikt nie jest zabiedzony. Mozna narobić szkody, jeśli któryś z przybyszów na coś choruje, czy ma jakąś nietolerancję. Poza tym takie karmienie sciąga kolejne koty

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 16, 2025 9:27 Re: Nulka i goście. Who is who?

Masz rację Izka koty to kombinatorzy, mam takiego w domu - kotek syna schodzi ze swojego piętra do dziewczyn, bo te mają inną, swoją specjalistyczną karmę która mu smakuje. Na razie boi się przechodzenia przez kocie drzwiczki więc jest jakaś blokada ale jak zacznie z nich korzystać będzie trudniej utrzymać dietę.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Śro lip 16, 2025 9:34 Re: Nulka i goście. Who is who?

No i tylko napiszę,
że popieram opinię izki w całej rozciągłości :ok: .

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Śro lip 16, 2025 9:46 Re: Nulka i goście. Who is who?

Najwięcej o tym co dzieje się w ogrodzie będzie wiedział Pyton.
On tam jest cały czas.
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Śro lip 16, 2025 11:50 Re: Nulka i goście. Who is who?

Hana pisze:Najwięcej o tym co dzieje się w ogrodzie będzie wiedział Pyton.
On tam jest cały czas.

problem w tym, ze on taki jakoś mało komunikatywny :wink: :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 16, 2025 14:18 Re: Nulka i goście. Who is who?

Koniec zabawy, żadnych misek na tarasie :evil: . Piszę to w momencie, gdy właśnie Kuzyn kończy Nulki obiad, Nula lubi na dworze, nie zdążyłam schować a ona w tym czasie wyraźnie Kuzyna zaprosiła :roll: .
No przecież nie zabiorę mu miski spod pysia, do Kuzyna mam słabość, Nulcia go lubi. Mam nadzieję, że ma swój dom i po prostu wpada z nudów, źle nie wygląda.
Skończy i zabieram.
Ale już żadne Mietki, Witki, chińskie podróby Witka, Niedźwiedzie Białe Polarne, kooooniec.
Silverblue pisała wyżej, żeby karmić a nie dokarmiać. Ja tylko dodam, że to była zacytowana odpowiedź Doroty Sumińskiej na pytanie czy dokarmiać jeże, to nie o kotach :wink: :twisted: .
Natomiast serio, ja już nie mogę zajmować się obcymi kotami, moja kocia przygoda, piękna, ponad dwudziestoletnia, dobiegła końca. Została Nulcia, dzika i niezależna, bardzo kochana, i to jest ostatni kot pod moją opieką, oby jak najdłuższą. I tak drżę o nią nieustająco, to koteczka podwyższonego ryzyka. Taki cudak, w futrze którego są też zaklęte najpiękniejsze wspomnienia lat ostatnich, Pasia, Bratu, Czitusi, Cosi...
Kochamy je i pielęgnujemy.
Ładny dzień, ale ma być burza o 17-tej. Dokładnie o 17-tej pomagam autkiem Monice odbierać z przychodni Czaczo po ostatniej dożylnej kroplówce, jutro badania krwi i usg. Biedny staruszek, oby jutro wyniki się poprawiły i pozwoliły na operację, też w najbliższym czasie.
A z Pytonem to ja sobie porozmawiam, nie będzie tak tylko stał 8) .
:201461
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro lip 16, 2025 19:17 Re: Nulka i goście. Who is who?

Przydałby się Osiedlowy Klub Kociarzy. I cotygodniowe spotkania celem identyfikacji Witusiów, Kuzynów i Niedźwiedzi Polarnych.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lip 16, 2025 19:26 Re: Nulka i goście. Who is who?

I Mietków! :P
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Śro lip 16, 2025 19:44 Re: Nulka i goście. Who is who?

No oczywiście, Mietków też!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lip 16, 2025 23:20 Re: Nulka i goście. Who is who?

No to kciuki za Czaczo :ok:
Tak, tak, to było z audycji Doroty, ale nie o jeżach. O jeżach było później, a my przecież oglądałyśmy o kotach wolnożyjących. No ale fakt, o kotach sąsiedzkich nie było mowy :D Ani o niedźwiedziach, ani o Pytonach.
A taki Osiedlowy Klub Kociarzy to jest fajna sprawa chyba.

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

[poprzednia]