Niuniuś , Misia i Isia witają

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 05, 2025 14:28 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

meg11 pisze:
czitka pisze:
meg11 pisze:
Silverblue pisze::D Trochę się tak zrobiło, jakby januszek był 19latkiem wkraczającym w samodzielne życie, albo jakimś boroczkiem bezradnym. My też pracujemy fizycznie i też nie jemy zdrowo.No musi być kalorycznie, bo siłę trzeba skądś brać. Nie ma za bardzo kiedy nawet tego jedzenia przygotować, jedynie w weekendy można bardziej się postarać. Próbowałam różne warzywka w różnych postaciach w pracy jeść, ale kończyło się tym że musiałam dopychać batonikami z automatu. Zresztą w sumie i tak dopycham często, bo jak przerwa krótka to za dużo się nie zje. Ale leczo np lubię i też ostatnio robiliśmy, tak że było na dwa dni do pracy.
A koty pracowe super powyciągane gdzie się tylko da :ok: Kapitan Hak bardzo uprzejmy wobec kociej mamy, aż się zdziwiłam. Fajnie tak sobie z kotem pogawędzić w pracy, zwłaszcza jeśli w dodatku kot chce słuchać :lol:

Kup sobie błonnik, zabija każdy głód.

Jaki błonnik :P ? Jestem zainteresowana :201410 .

https://allegro.pl/oferta/blonnik-zbozo ... _QEALw_wcB
https://www.google.com/search?client=fi ... kupi%C4%87

Dziękuję :P
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob lip 05, 2025 16:15 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

czitka pisze:
meg11 pisze:
czitka pisze:
meg11 pisze:
Silverblue pisze::D Trochę się tak zrobiło, jakby januszek był 19latkiem wkraczającym w samodzielne życie, albo jakimś boroczkiem bezradnym. My też pracujemy fizycznie i też nie jemy zdrowo.No musi być kalorycznie, bo siłę trzeba skądś brać. Nie ma za bardzo kiedy nawet tego jedzenia przygotować, jedynie w weekendy można bardziej się postarać. Próbowałam różne warzywka w różnych postaciach w pracy jeść, ale kończyło się tym że musiałam dopychać batonikami z automatu. Zresztą w sumie i tak dopycham często, bo jak przerwa krótka to za dużo się nie zje. Ale leczo np lubię i też ostatnio robiliśmy, tak że było na dwa dni do pracy.
A koty pracowe super powyciągane gdzie się tylko da :ok: Kapitan Hak bardzo uprzejmy wobec kociej mamy, aż się zdziwiłam. Fajnie tak sobie z kotem pogawędzić w pracy, zwłaszcza jeśli w dodatku kot chce słuchać :lol:

Kup sobie błonnik, zabija każdy głód.

Jaki błonnik :P ? Jestem zainteresowana :201410 .

https://allegro.pl/oferta/blonnik-zbozo ... _QEALw_wcB
https://www.google.com/search?client=fi ... kupi%C4%87

Dziękuję :P

:strach: :strach: :strach:
Zamiast tego proponuję bezkosztowo - babka płesznik, którą na bank masz w czelusciach ogrodu, może być zblendowana :mrgreen: blender obojetny. Pokrzywa moze być do tego, działa moczopędnie, odwadnia, czyli odchudza :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob lip 05, 2025 16:20 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

izka53 pisze:odwadnia, czyli odchudza

Czyli polecasz odwodnienie jako metodę odchudzania?? 8O 8O
Błonnik polecił mi mój dietetyk.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob lip 05, 2025 16:24 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

meg11 pisze:

przeciez to ironia - człowiek składa się głównie z wody, więc co wysika, to mniej waży. :mrgreen: Bądź pewna, ze Ola zrozumiała to tak, jak miała zrozumieć.

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob lip 05, 2025 16:46 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

izka53 pisze:
meg11 pisze:

przeciez to ironia - człowiek składa się głównie z wody, więc co wysika, to mniej waży. :mrgreen: Bądź pewna, ze Ola zrozumiała to tak, jak miała zrozumieć.

Luz ja też zrozumiałam :mrgreen: w zimie byłoby raczej trudno latać po ogródku i zrywać :mrgreen:
U mnie ten błonnik zdaje fantastycznie egzamin, przez ponad dwa tygodnie zjadłam 1 kromkę chleba.
I mam zaspokojony nawyk chrupania :20145 :20145 :20145
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob lip 05, 2025 18:14 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Przepraszam to nagrywam jestem w ogrodzie zrywam babkę płesznik piję wodę różne piłą i pytanie mam czy ten błonnik to tylko błonnik czy jeszcze coś poza tym błonnikiem można chrupać oczywiście po zblendowaniu w blenderze dowolnym? I Januszku bardzo przepraszam masz bardzo ładne koty te w domu trzy i te wszystkie czarne tam też masz ładne no
Obrazek

czitka

Post » Sob lip 05, 2025 21:01 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Jaki zdrowy wątek :lol: :lol: Ja nie mam babki płesznik gdzie pozrywać, januszek może u Ciebie rośnie między paprociami na garażu?? Też bym pojadła, a tak zostanie mi kupić taką no wiecie, kupną.
Ja tylko czekam aż januszek wparuje na swój wątek niczym Jezus do świątyni gdzie kupcy kupczyli i nas rozgoni w sto diabłów razem z tym błonnikiem :smokin:

Silverblue

Od: Sob lut 10, 2024 18:51

Post » Sob lip 05, 2025 21:33 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Silverblue pisze:Jaki zdrowy wątek :lol: :lol: Ja nie mam babki płesznik gdzie pozrywać, januszek może u Ciebie rośnie między paprociami na garażu?? Też bym pojadła, a tak zostanie mi kupić taką no wiecie, kupną.
Ja tylko czekam aż januszek wparuje na swój wątek niczym Jezus do świątyni gdzie kupcy kupczyli i nas rozgoni w sto diabłów razem z tym błonnikiem :smokin:

Spokojnie ,januszek omija Jezusa i jemu podobnych szerokim łukiem :D
Tak swoją drogą poczytałem sobie trochę ,jak Wy to będziecie jeść to będziecie żyć ze 300 lat :strach:
meg11 pisze:
izka53 pisze:
meg11 pisze:

Luz ja też zrozumiałam :mrgreen: w zimie byłoby raczej trudno latać po ogródku i zrywać :mrgreen:
U mnie ten błonnik zdaje fantastycznie egzamin, przez ponad dwa tygodnie zjadłam 1 kromkę chleba.
I mam zaspokojony nawyk chrupania :20145 :20145 :20145

To musiała być ogromna kromka :ryk:
madrugada pisze:Mnie bardzo rozczuliło zachowanie Kapitana Haka wobec kociej mamy (czy ona ma jakieś imię?). Niejeden człowiek tak by się nie zachował.

Mówimy do nie Mama :D

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

Post » Sob lip 05, 2025 22:31 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

:-) gdzie takie wielkie chleby sprzedaja?
To i ja moze ten blonnik zjem, to bym moze juz nie musiala codziennie pozerac paczki czipsow (malej), skoro pomaga na chrupanie :P
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Sob lip 05, 2025 22:59 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Co wy z tym chrupaniem :wink: nie wolno podjadać, bo żołądek wytwarza ciągle zwiększoną ilość soków i zamiast jeść, zaczyna się żreć cały czas. Po wielgaśne chleby zapraszam na targowisko przy młynach we wrocku, jedna kromeczka i duże śniadanie zjedzone.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Sob lip 05, 2025 23:16 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

A to nie wiedziałam, a ja obok młynów :P
Senanta, jeżeli bywasz, to zapraszam na kawę, oczywiście w Hiltonie, może być z tym chlebem :wink: .
Januszek, Mama powiadasz? Nulka przez pierwszych kilka lat tak właśnie miała na imię, nic innego nie pasowało. Tylko, że miała jedno kociątko a nie pięć :mrgreen: , ale też czarna :P .
A imię zmienił Lifter, powiedział, że to nie kot a jakiś manul. Z manula zrobiła się Manulka a w skrócie Nulka.
Nie mogę się doczekać, kiedy Mama pokaże swoje dzieci :1luvu: .
Obrazek

czitka

Post » Nie lip 06, 2025 0:31 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Oj, ja też czekam na dzieciaczki :)
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Nie lip 06, 2025 4:47 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

Silverblue pisze:Jaki zdrowy wątek :lol: :lol: Ja nie mam babki płesznik gdzie pozrywać

Ja zrywam w sklepie zielarskim :lol:

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Nie lip 06, 2025 7:48 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

czitka pisze:Nie mogę się doczekać, kiedy Mama pokaże swoje dzieci :1luvu: .

madrugada pisze:Oj, ja też czekam na dzieciaczki :)

Z tych wpisów emanuje jakby chęć adopcji :ryk: ,może nie do końca zdecydowanej ale jednak / :201494

januszek

Od: Śro cze 08, 2022 21:25

Post » Nie lip 06, 2025 9:28 Re: Niuniuś , Misia i Isia witają

januszek pisze:
czitka pisze:Nie mogę się doczekać, kiedy Mama pokaże swoje dzieci :1luvu: .

madrugada pisze:Oj, ja też czekam na dzieciaczki :)

Z tych wpisów emanuje jakby chęć adopcji :ryk: ,może nie do końca zdecydowanej ale jednak / :201494

Pudło. Nie trzeba kupować krowy, żeby napić się mleka :wink:
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

[poprzednia]