Mały kotek pierwsze dni w nowym domu-Spacery z Uparciuchem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2017 5:45 Re: Mały kotek pierwsze dni w nowym domu-Spacery z Uparciuch

Dzieki. Drugi kot to pacjent roku mozna go badac ile sie chce i nie ma z tym problemu jeszcze sie lasi do weta. A Bandziorek reaguje alergicznie chociaz jego pierwsze 2 wizyty tez byly spokojne dopiero jak mial szczepienie to potem bylo coraz gorzej. Moze ma to zwiazek z tym ze u pierwszego weta byly 2 jego prywatne koty ktore chodzily po korytarzu ale u nowego weta nie ma kotow a miedzy wizytami zapachy ze stolu gdzie oglada kota sa maskowane

KoszkaLu89

Od: Wto maja 17, 2016 5:50

Post » Pon sty 30, 2017 7:50 Re: Mały kotek pierwsze dni w nowym domu-Spacery z Uparciuch

Moja kotka u weta mruczy i kulga się po stole 8O . Kocurek strachulec zamiera w bezruchu. O kotach, których musi pacyfikować kilka osób tylko czytałam. Chyba jestem szczęściarą :D

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Śro lut 01, 2017 6:48 Re: Mały kotek pierwsze dni w nowym domu-Spacery z Uparciuch

Oj szczesciara:) na szczescie Maniek to wzor pacjenta :) moze taki urok Bandziorka chociaz wolalabym zeby nie trzeba go bylo unieruchamiac w torbie do byle zastrzyku

KoszkaLu89

Od: Wto maja 17, 2016 5:50

Post » Śro lut 01, 2017 7:38 Re: Mały kotek pierwsze dni w nowym domu-Spacery z Uparciuch

Warto nauczyć się robić zastrzyki samemu, w domu. Jeżeli igła jest cienka, to kotek nawet nie zauważy :)
Podskórne robi się łatwo, domięśniowych się nie podejmę.

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Śro lut 01, 2017 13:49 Re: Mały kotek pierwsze dni w nowym domu-Spacery z Uparciuch

Fakt, warto. Chiciaż przy podaniu śródskórnym może zdarzyć się martwica.

Warto też nauczyć się podawania leków dopyszcznych - zwłaszcza, że koty to cwaniaki, potrafią tabletkę zręcznie ukryć i potem wypluć.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

[poprzednia]