Margo vs FurKot. A na doczepkę Hadron.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 10, 2014 12:40 Re: Margo vs FurKot. A na doczepkę Hadron.

Co u Furkotów? Może z nastaniem wiosny warto faktycznie poodkurzać wątki? :kotek:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Czw kwi 10, 2014 13:43 Re: Margo vs FurKot. A na doczepkę Hadron.

Popieram :) Prosimy o fotki i jakieś info.
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Pt kwi 11, 2014 14:07 Re: Margo vs FurKot. A na doczepkę Hadron.

Wyciągnęłyście trupa z szafy.
Ale ok. Widzę, że przy okazji porządków na serwerze wcięło mi część starych zdjęć... Nowe będą jak odnajdę hasło do tego serwera (mam kątem u TŻta użytkownika, żeby nie użerać się z publicznymi miejscami do wstawiania zdjęć). I jak będzie lepsza pogoda, bo przy tak deszczowej jak teraz to futrzaki się zaszywają na strychu (gdzie wchodzą po drabinie).

Kocia królewna w maju tego roku skończy 5 lat - kawał czasu, a przeleciał błyskawicznie. Zresztą w ogóle nie widać po niej tego wieku, nadal bawi się jak kociak, czasem nawet goni własny ogon. Hadron jest wiecznie młody i beztroski. Niestety wiek zaczął dokuczać Margo - kondycja zdecydowanie jej siadła, musi dostawać delikatne jedzenie (gotowane mięsko z ryżem lub kaszą), coraz więcej czasu spędza w domu, a gdy pada to wyciągnięcie jej do ogrodu graniczy z cudem...
Jak już pisałam u Berni zwierzaki mają nową towarzyszę - dorobiliśmy się z TŻtem córki (też majowa, jak oba nasze koty). Bałam się trochę jak zareagują ale niepotrzebnie. Szczególnie Hadron jest wybitnie towarzyski, nawet dość długo sypiał z Młodą w łóżku. Kradną sobie nawzajem zabawki :lol: , no i w domu pojawił się dywan do zabawy, którym koty są zachwycone (wcześniej były tylko płytki).
Jedynym naszym zmartwieniem jest inwazja kleszczy :( Łagodna zima cieszyła ale teraz jest dramat... Zawsze wystarczyło zakroplić koty Frontlinem raz na miesiąc i był spokój, teraz nawet tydzień nie działa (a nie chcę pryskać co tydzień, przecież to niezbyt zdrowa chemia). Nawet Margo przynosi ich całą masę, a ona już nie goni po wszystkich krzakach. Mam nadzieję, że to jakaś kumulacja i się uspokoi. Wolę nawet nie myśleć, jak wyglądają dzikie zwierzaki, którym nikt futra nie przejrzy...

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Pt kwi 11, 2014 14:26 Re: Margo vs FurKot. A na doczepkę Hadron.

O rety, ale wieści! No to koniecznie czekamy na fotosy, w rozmaitych kocio-psio-ludzkich konfiguracjach :piwa:
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pon kwi 14, 2014 16:39 Re: Margo vs FurKot. A na doczepkę Hadron.

Taka cisza na wątku, a tyle się działo :)
Gratulacje z okazji powiększenia rodziny! Fajnie, że zwierzaki się bezproblemowo dogadały z nowa domowniczką.

Co do kleszczy, to faktycznie w tym roku jakieś szaleństwo -ja się boję żeby nas nie gryzły. Sąsiad już dwa lata walczy z boreliozą :(
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Pon kwi 14, 2014 19:42 Re: Margo vs FurKot. A na doczepkę Hadron.

No właśnie, tyle się działo, że nie ma czasu siąść do komputera, a wieczorem to nawet nie wiem kiedy i jak zasypiam. Ale najważniejsze, żeby w życiu się nie nudzić.
Koty to ja mam bezproblemowe. Nie marudzą przy jedzeniu, akceptują zmiany, rozrabiają w normie. Trochę z nich dzikusy, ale to tylko dodaje im uroku. Gdyby tylko tych biednych myszy nie mordowały :evil: (a nasze "domowe" myszy chyba przeoczyły, że już wiosna, nie chcą uciekać do ogrodu tylko się pasą na kocich chrupkach).

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Wto sie 12, 2014 19:02 Re: Margo vs FurKot. A na doczepkę Hadron.

:201430 pozdrawiam !!!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

[poprzednia]