Wystawa w Warszawie 14-15.10.2006

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro paź 11, 2006 21:18

musisz miec potwierdzone zgloszenie przez klub, moze byc to klub FPL (tu automatycznie zrobia nostryfikacje) lub PZF

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Śro paź 11, 2006 22:34

Na pewno? Kupując kotkę z hodowli PZF i zamierzając wstąpić do FPL (wtedy jeszcze SHKR) gdzieś wyczytałam, że w PZF nie ma żadnych kłopotów z wystawieniem kotka z innej organizacji. W FPL trzeba było koniecznie nostryfikować rodowód. Może podejście klubów się zmieniło po nastaniu "nowych czasów", ale zgłaszając teraz na gościa wystawy Czadrę z rodowodem PZF - Jedynka chwilę się zastanawiała, czy może ją przyjąć. Może zwyciężyło to, że kotka nie będzie oceniana. Ma tylko siedzieć w klatce i podtrzymywać na duchu wystawianego kocurka :D
Obrazek Obrazek

Czadra

Od: Sob sie 26, 2006 21:17

Post » Śro paź 11, 2006 22:44

zeby wystapic na wystawie FPL mozna byc czlonkiem PZF i nie trzeba wtedy nostryfikowac rodowodu wystawionego przez PZF.

Chyba, ze masz kota z PZF i chcesz byc w FPL to wtedy musisz nostryfikowac rodowod (o czym pare klubow ostatnio zapomnialo...)

lrafal

Post » Śro paź 11, 2006 23:04

No tak, to wszystko wyjaśnia. Czyli, jeśli będę chciała małą wystawić jako kastratkę - muszę koniecznie nostryfikować jej rodowód (albo zmienić organizację :twisted: , hihihi)
Obrazek Obrazek

Czadra

Post » Śro paź 11, 2006 23:07

Czadra pisze:No tak, to wszystko wyjaśnia. Czyli, jeśli będę chciała małą wystawić jako kastratkę - muszę koniecznie nostryfikować jej rodowód (albo zmienić organizację :twisted: , hihihi)

żeby wystawiac kota na jakiejkolwiek wystawie musisz należeć do jakiegokolwiek klubu :wink:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro paź 11, 2006 23:30

Nie mogę wystawić kota, jeśli nie należę do żadnego klubu? Wydawało mi się, że nie-hodowcy, a jedynie posiadacze kotów z rodowodem nie muszą przynależeć do klubów?

Czyli podsumowując, planując wystawienie np. w Poznaniu kota posiadajacego rodowód PZF-u muszę najpierw zapisać się do jakiegoś klubu w PZF (żeby nie nostryfikować, bo nie chcę należeć do FPL, tylko wystawić kota do oceny)? Byłoby to dziwne, zwłaszcza, że kot ma być wykastrowany:)

mirrena

Od: Pon wrz 04, 2006 13:46

Post » Śro paź 11, 2006 23:51

Generalnie tak, tylko PZF jest jeden w Warszawie, a klubow FPL jest duzo w calej Polsce.

danunka pisze:żeby wystawiac kota na jakiejkolwiek wystawie musisz należeć do jakiegokolwiek klubu

:ok:

lrafal

Post » Śro paź 11, 2006 23:52

mirrena, ale ja to właśnie przechodzę. Nie jestem hodowcą, mam po prostu dwa śliczne rodowodowe kotki. Jestem oczywiście zapisana w klubie, bo min. taki jest wymóg na wystawach. Inna rzecz, że są tam fajni ludzie, od których wiele się można nauczyć i sporo pomagają :D Kocurek jest z rodowodem FPL, a kocica (kastratka) PZF. Nie myślałam wcześniej o jej wystawianiu, bo to są jednak wysokie koszty. Nie stać mnie jednocześnie na nostryfikację rodowodu, wszelkie opłaty wystawowe (dużo wyższe przy 2 kotach), itp. Do tego dochodzi teraz wymóg chipowania, paszport wiele, wiele innych. Kocica była kupiona na kolana i tak do niej podchodzę. Próżność człowieka jest jednak wielka i skoro mogę się nią pochwalić na wystawie, to z chęcią ją tam zabiorę. Wcześniej jednak nie wiedziałam, że jest taka klasa jak 15 - czyli goście wystawy. I teraz właśnie Czadra jedzie jako gość wystawy do W-wy. Jeżeli spodoba jej się taki rozgardiasz wokół niej, to pewnie jednak poniosę te wszystkie koszta i będzie ze mną jeździła w klasie kastratów.
Obrazek Obrazek

Czadra

Post » Czw paź 12, 2006 0:38

mirrena pisze:Nie mogę wystawić kota, jeśli nie należę do żadnego klubu? Wydawało mi się, że nie-hodowcy, a jedynie posiadacze kotów z rodowodem nie muszą przynależeć do klubów?

mirrenko, oczywiście że nie muszą, ale najczęściej chcą :lol:
kluby nie są tylko dla hodowców, wśród naszych członków jest też wiele osób mających tylko kastraty lub same dachowce. Jeśli jednak będziesz chciała pokazywać się ze swoim kotkiem na wystawach, to zapisanie się do jednego z klubów będzie konieczne.
Ave

Post » Czw paź 12, 2006 21:58

Dziękuję ślicznie za odpowiedzi.

A czy proces zapisania się do klubu trwa tak długo jak np oczekiwanie na rodowód? Bo chciałabym zdążyć na wystawę do Poznania w listopadzie...
Jeśli rodowód w pzfie, to do jakich klubów tego związku można się zapisać? Nostryfikacja też wchodzi w grę, jeśli trwałaby krótko i mogłabym zapisać się do jakiegoś klubu fpl...
Mnie jest w sumie wszystko jedno, to nasza pierwsza wystawa, nawet ni wiem, czy będą kolejne, dlatego chciałabym spróbować i nie wiązać tego ze zbytnimi biurokracjami, w końcu jak nie zdyskwalifikują i będzie dobrze, to zawsze można się przepisać.

mirrena

Od: Pon wrz 04, 2006 13:46

Post » Czw paź 12, 2006 22:19

najlepiej zapisz się do klubu, który jest w twoim mieście - masz szansę poznać osobiście innych klubowiczów, porozmawiać, poradzić się itd. :D
Ave

Post » Czw paź 12, 2006 22:19

Kiedy nostryfikowalam rodowód trwało to szybko :D
Zapisanie się do klubu jeszcze szybciej... :wink:
Wybranie klubu to troszke dłuzej trwało hihi :wink:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pt paź 13, 2006 11:47

To już jutro :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt paź 13, 2006 16:00

Miot domowych wystawiono we Wrocławiu.
V

vivaldi

Od: Czw cze 06, 2002 17:50

Post » Pt paź 13, 2006 17:59

lrafal pisze:...MAU - 1
...
--------------------------------------------------------------------------------
Razem: 332

Swoją drogą nie mogę się doczekać aż tego osobnika zobaczę :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

[poprzednia][następna]