Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Wto wrz 15, 2009 8:42 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Kiciorek to nie moje zdjęcia tylko porzadziłam się zdjęciami Wojtka Rincevinda, poproszę żeby dał znać co i jak odnośnie zdjęć..

I tak jeszcze wracając do samej wystawy, mam nadzieję że po dzisiejszym spotkaniu w klubie będzie wyjaśnienie - bo ta ilość kotów nie była przez organizatora planowana.
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Wto wrz 15, 2009 8:49 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Byłbym wdzięczny (i myślę, że nie tylko ja) gdyby ktoś wieczorem napisał co z tego spotkania wynikło.

scyth

Od: Pon sie 10, 2009 9:42

Post » Wto wrz 15, 2009 8:54 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

napewno dam znać , bo wszyscy bardzo się napracowaliśmy przy tej wystawie i serce mnie boli że tak wyszło :(
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Wto wrz 15, 2009 8:59 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Bo warunki lokalowe nie takie... ;)
Myślę, że w obszernej sali zamiast tego "korytarza" byłoby inaczej.
No i ten straszny katalog, ale to podobno nie klub, tylko organizator targów tu nawalił? Ale i tak ciśnienie mi się podniosło, bo przez to przegapiłam jednego kota, który był tylko w sobotę :evil:

Norna pisze:
Kicorek pisze:W pierwszym linku jest kilka zdjęć mojej Hestii z oceny i chyba z bisu albo porównania.

Jestem po prostu zakochana w tej kotce :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękuję, bardzo mi miło :D
Ja też :oops: :D
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto wrz 15, 2009 9:33 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Z tego co mi wiadomo na terenie wystawy nie moga przebywac koty ktorych nie ma w katalogu
Mozna poprzez sekretariat np doglosic kota na niedziele jezeli byl w sobote.

W jaki sposob wiec na terenie wystawy w niedziele znalazl sie miot nevek ktory zgloszony nie byl?
Po interwencji okazalo sie iz jest na sali za zgoda organizatora.... :(
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Wto wrz 15, 2009 9:54 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

bluecats pisze:napewno dam znać , bo wszyscy bardzo się napracowaliśmy przy tej wystawie i serce mnie boli że tak wyszło :(

Ten się nie myli,kto nic nie robi .
wyszło jak wyszło ,następnym razem będzie lepiej , niech Cię już serce nie boli .
Wiem ,że jest przykro czytać negatywne opinie,bo organizujący oddaje całego siebie ,by zorganizować wystawę i by było dobrze.
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto wrz 15, 2009 10:41 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

w klubie będzie wyjaśnienie - bo ta ilość kotów nie była przez organizatora planowana.

mozna po prostu odmówic przyjęcia kotów,jeli warunki nie umozliwiaja pomieszczenia takiej ilości

ale kazdy kot,to pieniądze
Ostatnio edytowano Wto wrz 15, 2009 10:45 przez zenia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Wto wrz 15, 2009 10:45 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

zenia pisze:
ale kazdy kot,to pieniądze

tak nasze pieniadze.....za nasze koty,wiec mamy prawo domagac sie godnych dla kotow warunkow ....
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Wto wrz 15, 2009 13:20 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

danunka pisze:
bluecats pisze:napewno dam znać , bo wszyscy bardzo się napracowaliśmy przy tej wystawie i serce mnie boli że tak wyszło :(

wyszło jak wyszło ,następnym razem będzie lepiej , niech Cię już serce nie boli .
Wiem ,że jest przykro czytać negatywne opinie,bo organizujący oddaje całego siebie ,by zorganizować wystawę i by było dobrze.

Danunka czy Ty byłaś na tej wystawie? Jeśli nie to nie wiesz o czym mówimy a jeśli tak to to jest najgłubszy komentarz w tym wątku.
I przestań tu prawić farmazony. Ta wystawa pod każdym wzgledem była upokarzająca dla wystawców i kotów.Ktoś z nas zadrwił za nasze pieniądze.A Ty mi tu wciskasz łzawe kawałki o tym jak to organizator oddaje siebie by zorganizować wystawę.W d... z taką organizacją.Moim zdaniem poszli na żywioł a ich żywioł to kasa !!!
Gdyby było inaczej wystawa odbyłaby się na takich samych warunkach jak każdego roku gdzie ilość miejsc była ograniczona.

Snetka

Od: Nie mar 12, 2006 18:00

Post » Wto wrz 15, 2009 13:27 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Byłam na tej wystawie bez kota (i całe szczęście), głównie, żeby pomóc w organizacji naszego hobby show, i muszę zgodzić się ze Snetką. To było lekceważenie wystawców na całej linii. Stewardzi stawali na uszach, żeby było sprawnie, ale nie byli przeciez w stanie nic poradzić na ciasnotę i duchotę.
Nasze norweskie hobby show odbyło się przy poganiankach ze strony organizatorów, żeby szybciej, szybciej. W sektorach trudno się było przeciskać, wszyscy siedzieli sobie na głowach.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto wrz 15, 2009 13:31 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Snetka pisze:
danunka pisze:

Danunka czy Ty byłaś na tej wystawie? Jeśli nie to nie wiesz o czym mówimy a jeśli tak to to jest najgłubszy komentarz w tym wątku.
I przestań tu prawić farmazony. Ta wystawa pod każdym wzgledem była upokarzająca dla wystawców i kotów.Ktoś z nas zadrwił za nasze pieniądze.A Ty mi tu wciskasz łzawe kawałki o tym jak to organizator oddaje siebie by zorganizować wystawę.W d... z taką organizacją.Moim zdaniem poszli na żywioł a ich żywioł to kasa !!!
Gdyby było inaczej wystawa odbyłaby się na takich samych warunkach jak każdego roku gdzie ilość miejsc była ograniczona.

8O a kim Ty jesteś ????
ja do Ciebie niczego nie pisałam :roll:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto wrz 15, 2009 13:35 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Sluchajcie
Temu nikt nie zaprzecza.
Bylo za duzo kotow.
Bylo za ciasno.
Bylo potwornie duszno (swoja droga, ciekawe, dlaczego. Zawsze w Palacu bylo chlodno, mnie sie kiedys nawet udalo przeziebic. Dlaczego tym razem nie dzialala klimatyzacja ?)

Sami organizatorzy to przyznaja, i beda o tym rozmawiac. Mamy sie dowiedziec o efektach tej rozmowy.
Poczekajmy.
No i, jestem pewna, ze to byla pierwsza i ostatnia taka wystawa, w takich warunkach.

Jednak faktem tez jest swietna praca stewartow, ich nieustanna zyczliwosc, ich profesjonalizm.

Tak jak sie stalo, juz sie nie odstanie.
Trzeba wyciagnac wnioski na przyszlosc, po prostu. Zeby nie popelnic drugi raz tego samego bledu.

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Wto wrz 15, 2009 13:43 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Oberhexe pisze:Byłam na tej wystawie bez kota (i całe szczęście), głównie, żeby pomóc w organizacji naszego hobby show, i muszę zgodzić się ze Snetką. To było lekceważenie wystawców na całej linii. Stewardzi stawali na uszach, żeby było sprawnie, ale nie byli przeciez w stanie nic poradzić na ciasnotę i duchotę.
Nasze norweskie hobby show odbyło się przy poganiankach ze strony organizatorów, żeby szybciej, szybciej. W sektorach trudno się było przeciskać, wszyscy siedzieli sobie na głowach.

Wasze hobby show to fajny pomysł i świetna zabawa.Zwłaszcza dla zwiedzających.Sama chętnie bym popatrzyła ale niestety musiałam zbierać siły na bisy.
Powtórzcie to jeszcze kiedyś w innym miejscu i innym czasie.

Snetka

Od: Nie mar 12, 2006 18:00

Post » Wto wrz 15, 2009 13:46 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Kazia pisze:Trzeba wyciagnac wnioski na przyszlosc, po prostu. Zeby nie popelnic drugi raz tego samego bledu.

Nie.

Wystawa tego klubu nie po raz pierwszy odbywa się w tej sali.

To nie nowość jakie są tam warunki i ile kotów się zmieści.

To doświadczony w wystawach klub ją organizował a nie nowicjusz.

Można przełknąć fatalny katalog, ale fatalnych warunków dla kotów, wystawców i zwiedzających - NIE.

Hobby show, tak jak i ring sędziowski można było z powodzeniem przenieść do pustej sali pomiędzy targami a wystawą. Byłoby duuuużo miejsca.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto wrz 15, 2009 13:47 Re: Wystawa - Warszawa 12/13 wrzesień

Byłam jako widz. Podniosły mnie na duchu Wasze komentarze. Bo to oznacza, że nie każda kocia wystawa tak wygląda. Myślę o kastracie wystawowym za jakiś czas i przyznam, że po wyjściu z PEKiNu miałam ostry kryzys. Wyszłam zresztą bardzo szybko, bo mi się wydawało nielojalne wobec kociastych i wystawców powiększać panujący ścisk. Ale skoro na ogół jest lepiej, to dalej będę marzyć o burym dewonku :D
Cieszę się, że mogłam poznać "babcię" mojego Frodzika (syn Adiny Marcepan) i jego młodszych "kuzynków". Pozdrowienia serdeczne! I na koniec pytanie: czy to małe białe w niebieskim domku to była Hestia?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]