Wystawa SOPOT 2009 - 8-9/08/2009 - Cat Club AMBER

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto lip 07, 2009 11:55

Duero pisze:ooo sorka nie spojrzałem na datę tylko na miasto i pomyliło mi się z wystawą która była w ten weekend w trójmieście.

ktoś wie gdzie są jej wyniki?

w odpowiednim wątku i i tu :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw lip 09, 2009 10:31

Może zacznijmy tutaj pisać, gdzie można znaleść nocleg na czas wystawy.

Jak już wspomniałam, 20min od gdańska przy trasie A7 jest Zajazd Flis (jest 15 miniut samochodem na plażę stąd)
2 osoby razem 100zł ze śniadaniem i dopłata za kota 10zł

Zaraz obok jest Hotel Drywa
2 osoby razem 100zł -bez dopłaty z kota,

w domkach (nie wiem jak tam jest w domku):
2 osoby80zł

W większych pokojach, czy domkach na jedną osobę nocleg wychodzi taniej.

Mam też kilku znajonych na Przymorzu i Żabiance, którzy chętnie wynajmą pokój osobom z kotem:)))

maaaagda

Od: Wto mar 04, 2008 11:40

Post » Czw lip 09, 2009 18:26

miejmy nadzieje, ze pogoda dopisze i nie zaleje nam ponownie trojmiasta :cry:
generalnie na ten rok opadow juz chyba wystarczy....

catani

Od: Wto sty 22, 2008 13:49

Post » Czw lip 09, 2009 18:42

Chciałabym się spytać osób z większym doświadczeniem na wystawach, którzy sędziowie najlepiej się znają na Norwegoach. Z w/w najbadziej ufam opinii Alberta Kurkowskiego, mam nadzieję, że uda mi się ...pokazać mu moje malutkie niebieściaki i usłyszeć fachową opinię na ich temat, gdyż chciałabym jednego z nich sobie zostawić:)))

maaaagda

Post » Nie lip 12, 2009 16:02

Czy 3 m-czne kociaki tez musza byc zaszczepione p/wsciekliznie ?
Nie widze informacji na temat kociat .

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Nie lip 12, 2009 17:20 Re: Wystawa SOPOT 2009 - 8-9/08/2009 - Cat Club AMBER

Ewa Chojnacka pisze:
Warunki weterynaryjne:
Koty uczestniczące w wystawie muszą być zdrowe, wolne od chorób zakaźnych i pasożytniczych.
Muszą posiadać zaświadczenie o stanie zdrowia wydane przez lekarza weterynarii, nie wcześniej niż 3 dni przed wystawą. Obowiązkowe są szczepienia przeciwko wściekliźnie i panleukopenii dokonane nie wcześniej niż 2 lata i nie później niż miesiąc przed wystawą. Wystawiane koty muszą mieć obcięte pazurki, koty białe dodatkowo zaświadczenie o stanie słuchu.
Prawo wstępu na teren wystawy mają koty, które ukończyły 3 miesiące, są umieszczone w katalogu i które przeszły kontrolę weterynaryjną.
Koty muszą przebywać w klatkach do oficjalnego zakończenia wystawy.

Czy beda uznawana szczepienia dokonane 15 dni przed wystawa? Obecnie na wszystkich wystawach taki termin jest podawany, a tutaj - miesiac :roll:
Obrazek

M.

Od: Wto lut 05, 2002 11:17

Post » Nie lip 12, 2009 19:45

To już kolejny raz.... nie czytasz odpowiedzi :wink:

Kikee pisze:Czy 3 m-czne kociaki tez musza byc zaszczepione p/wsciekliznie ?

malgosia_07 pisze:
Kikee pisze:Czy maluchy w kl. 12 obowiazuje szzepienie p/ wsciekliznie ? bo nie widze informacji w tym temacie .

Kociąt w klasie 12 nie obowiązują szczepienie przeciw wściekliźnie :D
Obrazek

malgosia_07

Od: Wto lis 28, 2006 15:42

Post » Nie lip 12, 2009 20:11

Najwczesniej szczepić moża kocięta szczepieniami podstawowymi w wieku 8 tygodni, a zatem drugie szczepienie może być najwcześniej w wieku 11 tygoni, dla uzyskania odpowiedniej odpowiedzi immunologicznej organizmu. Do ukończenia 3 miesięcy miną jeszcze 2 tygodnie.
Jeżeli przytrafiło mi się szczepić wcześniej, jakiekś znajdki, odchowywane bez kotki, to po upływie kolejnych 3 i 6 tygodniach doszczepiał mój wet jeszcze dwukrotnie maluszki. Podobno nie zaleca się szczepić przeciwko wściekliźnie wcześniej niż po ukończeniu przez kociaka 16 tygodni,więc rozsądnym jest, że kocięta w klasie 12 szczepienie przeciwko wsciekliźnie nie obowiazuje.
Ufam również, że kocięta w wieku 3 miesięcy mogą być jedynie 2 tygodnie po szczepiemiu na szczepienia podstawowe.
Ostatnio edytowano Nie lip 12, 2009 22:01 przez maaaagda, łącznie edytowano 1 raz

maaaagda

Post » Nie lip 12, 2009 20:37

malgosia_07 pisze:To już kolejny raz.... nie czytasz odpowiedzi :wink:

Kikee pisze:Czy 3 m-czne kociaki tez musza byc zaszczepione p/wsciekliznie ?

malgosia_07 pisze:
Kikee pisze:Czy maluchy w kl. 12 obowiazuje szzepienie p/ wsciekliznie ? bo nie widze informacji w tym temacie .

Kociąt w klasie 12 nie obowiązują szczepienie przeciw wściekliźnie :D

ups :oops: , sorki zakrecona jestem ostatnio - teraz juz doczytalam
:lol:

Kikee

Od: Czw sty 26, 2006 17:14

Post » Wto lip 14, 2009 21:31

Olivia pisze:
catani pisze:wiekszosc zrobi "rodzinna narade" i wybierze albo te albo tamta wystawe :(
nawet jesli, to nie sądzę, żeby ZK albo CCA od tego zbankrutowali.
Mnie uszczęśliwia każda wystawa w 3city, niezależnie od terminu :dance2:

Mnie by szalenie uszczęśliwiła (oprócz Poznania to jedyna lokalizacja wystawowa, do której mam bliżej niż 7 godzin jazdy pociągiem :roll: ), gdyby nie fakt, że w sezonie ciężko o nocleg. Szczególnie, jeśli się ma tylko pociąg jako transport, bo wtedy wszelkie noclegi w większej odległości od wystawy odpadają.
A Sopot i Gdańsk kocham. Mam sporo miłych wspomnień związanych z tym miasteczkiem. 8)
Do you think this is wise, boy? Crossing blades with a pirate?
Obrazek

Ćma

Od: Wto sty 18, 2005 11:51

Post » Wto lip 14, 2009 22:27

Ćma pisze:
Mnie by szalenie uszczęśliwiła (oprócz Poznania to jedyna lokalizacja wystawowa, do której mam bliżej niż 7 godzin jazdy pociągiem :roll: ), gdyby nie fakt, że w sezonie ciężko o nocleg. Szczególnie, jeśli się ma tylko pociąg jako transport, bo wtedy wszelkie noclegi w większej odległości od wystawy odpadają.
A Sopot i Gdańsk kocham. Mam sporo miłych wspomnień związanych z tym miasteczkiem. 8)

To trzeba popytać znajomych, czy znają kogoś w centrum, kto przyjmie osobę z kotkiem na jedną, czy dwie noce. Ja mam np. taką znajomą na Żabiance, tuż przy stacji kolejki elektrycznej (2 przystanki od Sopotu). Może ktoś zna kogoś "chętnego", który mieszka w samym Sopocie.

maaaagda

Post » Pt lip 17, 2009 9:34 Re: Wystawa SOPOT 2009 - 8-9/08/2009 - Cat Club AMBER

Ewa Chojnacka pisze:Zaproszeni sędziowie:
p. Anna Wilczek PL III
p. Stephe Bruin NL I, II, III, IV
p. Ireneusz Pruchniak PL I, II, III
p. Nurit Phal IL I, II, III, IV
p. Satu Hämäläinen FIN I, II, III, IV
p. Albert Kurkowski PL I, II, IV
p Cristina Ratio FIN I, II, IV
p. H. G. Scholer B I, II, III, IV

Organizatorzy zastrzegają sobie prawo zmiany składu sędziowskiego.

/.../

Warunki weterynaryjne:
Koty uczestniczące w wystawie muszą być zdrowe, wolne od chorób zakaźnych i pasożytniczych.
Muszą posiadać zaświadczenie o stanie zdrowia wydane przez lekarza weterynarii, nie wcześniej niż 3 dni przed wystawą. Obowiązkowe są szczepienia przeciwko wściekliźnie i panleukopenii dokonane nie wcześniej niż 2 lata i nie później niż miesiąc przed wystawą. Wystawiane koty muszą mieć obcięte pazurki, koty białe dodatkowo zaświadczenie o stanie słuchu.
Prawo wstępu na teren wystawy mają koty, które ukończyły 3 miesiące, są umieszczone w katalogu i które przeszły kontrolę weterynaryjną.
Koty muszą przebywać w klatkach do oficjalnego zakończenia wystawy.

Mam dwa pytania do organizatorow:
- czy sklad sedziowski nie zmienil sie?
- czy beda uznawane szzcepienia dokonane 2 tygodnie przed wystawa?
Obrazek

M.

Post » Pt lip 17, 2009 19:55

Odpowiedzi na swoje pytania znalazlam na stronie CCAmber http://ccamber.pl/Cats/Wystawy.html 8)
Obrazek

M.

Post » Pt lip 17, 2009 20:17

Szczepienia mają być zrobione na minimum 2 tygodnie przed wystawą !!!
Sędzia Cristina Ratio zrezygnowała.

Podobno jest już 14 stoisk, a Zarząd CCA bedzie podawał na stronie numery wolnych kwater na nowe stoiska. Zarząd poda też wkrótce nazwy już zarezerwowanych stoisk.

maaaagda

Post » Pt lip 17, 2009 23:25

maaaagda pisze:Sędzia Cristina Ratio zrezygnowała.

kto bedzie za nia?

catani

Od: Wto sty 22, 2008 13:49

[poprzednia][następna]