Łódź 10/11.05.2008-Angel Cat Show

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Wto kwi 15, 2008 9:08

Go!Go! pisze:wg mnie cena (...) bardzo raso-podobne ...

BRAWO! :ok:

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Wto kwi 15, 2008 11:01

agal pisze:
dorozd pisze:
agal pisze:
Kocurro pisze:dziękujemy państwu wystawiającym mioty? - bardzo mi miło, biorę to do siebie, bo jak mam fajny miot, to chętnie go wystawiam

Dziękujemy państwu traktującemu klase miotów, jako klasę sprzedażną :)

A.

Akurat z tym argumentem nie mogę się zgodzić. "Hodowcy", którzy traktują klasę miotów, jako sprzedażną bez problemu podniosą ceny kociąt o 100 zł, by "wystawić" miot na wystawie, a tym samym szybko sprzedać kocięta. Cena dla takich "hodowców" na pewno nie jest zaporowa.

A masz inny pomysł? Jak nie zrobić z wystawy bazaru?

Ja też lubię patrzeć na piękne mioty. Zadbane, równiutkie. Niedobrze mi się robi natomiast, jak widzę nieuczesane, zanidbane, kiepskie w typie kocięta, trzymane na tekturze :( Jak sie uchronić przed takimi.

Oczywiście uważam, że podniesienie ceny wystawy dla kotów pojedynczych ze 150 na 170zł oraz taka dużo dopłąta do podwójnej klatki, to przesada.

A.

zapisać obowiązek przynoszenia miotu do oceny, karą byłoby nie przyjęcie potem takiego hodowcy na wystawy przez np rok czy dwa.
tylko to trzeba by egzekwować, wymaga to trochę pracy od każdych organizatorów
łatwiej podnieść ceny....
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto kwi 15, 2008 11:10

Ale może jeszcze raz podniosę me pytanie:
dorozd pisze:Poza tym tak sobie tu piszemy piękne idee odnośnie podwyższania cen z uwagi na walkę z pseuduchami. A czy naprawdę to było celem łódzkiego klubu? Jest uchwała w tej sprawie?

dorozd

Post » Wto kwi 15, 2008 15:13

ja zaproponuję Modom przeniesienie tych dywagacji z wątku wystawy łódzkiej do już istniejącego wątku - WYSTAWY FPL

''prawo'' powinno opierać się na tradycji, dobrych wzorcach i jedynie je porządkować ... A nie narzucać system nakazów i kar ... Wtedy tylko można liczyć na kombinowanie ...

Listopadowa wystawa z czarownicami, duchami - bardzo wielu wystawcom i gościom miło zapadła w pamięci.
Niech i ''kocia majówka'' na niebiańskim obłoczku dla wielu będzie okazją do miłych spotkań, doskonalej zabawy i marzeniach o jak najczęstszym uczestniczeniu w tak pięknych spektaklach - z KOTem w roli głównej :wink:

życzmy sił Organizatorom :!:
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Wto kwi 15, 2008 15:32

dorozd pisze:Ale może jeszcze raz podniosę me pytanie:
dorozd pisze:Poza tym tak sobie tu piszemy piękne idee odnośnie podwyższania cen z uwagi na walkę z pseuduchami. A czy naprawdę to było celem łódzkiego klubu? Jest uchwała w tej sprawie?

ale jaki problem jest z cenami ?
jadąc na wystawę do Czech, Słowacji czy Niemiec płacimy za kota w euro od 30 za jeden dzień do 64 euro za dwa dni + opłata na wystawie ok.6 euro
cena miotów od od 40 euro za dzień do 72 euro za dwa dni :wink:
kastraty 25/45 euro
dom. i weteran 20/35 euro

opłaty w Łodzi nie odbiegają od norm są nawet niższe (średnia cena euro) a są dla wszystkich wystawców :-)
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Wto kwi 15, 2008 17:37

danunka

jaki problem jest z cenami ?

......

przy takim rozeznaniu w kwestii opłat - poproszę jeszcze o

podanie średniej krajowej pensji w Niemczech i przeliczenie - ile wystaw 2-dniowych za to można opłacić / tu obowiązuje € /

podanie średniej krajowej zarobków w Polsce z tego samego czasu
i również przeliczenie - ile 2-dniowych wystaw / już w zł / można za to opłacić ...

/ chyba zdecydowana większość wystawców zarabia i wydaje w złotówkach ... i nie drepcze do kantoru przed każdymi zakupami /

Może to ''dziwne'' , ale skoro do tytułu GIC obowiązują minimum 3 wystawy zagraniczne / a nawet 2 .... / , to ja nie widzę sensu z 12 koniecznych certyfikatów /minimum/ za większą cześć płacenia w €, skoro ja zarabiam w złotówkach ...
No i frajdą jest dla mnie uczestnictwo w wystawie np. w Wiedniu, ale ... czemu kota ciągać tak daleko i lekceważyć organizatorów wystaw , które mam prawie w miejscu zamieszkania :?: / bo już tak się rozkładają wystawy w Polsce /
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Wto kwi 15, 2008 17:55

Go!Go! pisze:Może to ''dziwne'' , ale skoro do tytułu GIC obowiązują minimum 3 wystawy zagraniczne / a nawet 2 .... / ,

:D ale po co z tymi pretensjami do klubu ?
ja po dwa CAC pojechałam do Bawarii ,bo w tym samym czasie odbywała się wystawa w Polsce,która mi nie odpowiadała :wink: A licząc koszty podróży,odległość i cenę wystawy były bardzo porównywalne :)
przecież to problem wystawcy/ hodowcy jak traktuje wystawy i to on sobie wybiera miejsce wystawiania swego kota :wink:

danunka

Post » Śro kwi 16, 2008 9:02

danunka pisze: ale jaki problem jest z cenami ?
jadąc na wystawę do Czech, Słowacji czy Niemiec płacimy za kota w euro od 30 za jeden dzień do 64 euro za dwa dni + opłata na wystawie ok.6 euro
cena miotów od od 40 euro za dzień do 72

Albo mi się wydawało, albo już zgłupiałam. Czy dyskusja nie toczy się na temat kosztów uczestnictwa w pewnej (konkretnej) wystawie w POLSCE i cenach w ZŁOTÓWKACH? O cenach, które nagle skoczyły do góry?

Go!Go! pisze:ja zaproponuję Modom przeniesienie tych dywagacji z wątku wystawy łódzkiej do już istniejącego wątku - WYSTAWY FPL

Znowu ucieczka od wskazywania palcem i przenoszenie wątku, jako niedotyczącego tego o czym się właściwie tu pisze (vide: Rademenes).
Jak na razie podniesienie cen dotyczy jednej wystawy i cała dyskusja toczy się właśnie wokół niej. Dlaczego przenosić problem na inne? O innych będziemy rozmawiać, jak bezsensowne, nieuzasadnione podnoszenie cen stanie się powszechne.

Poza tym już chyba wszystko zostało powiedziane. Może i ku przestrodze i do rozsądku organizatorom. ;)

dorozd

Post » Śro kwi 16, 2008 10:24

dorozd pisze:Albo mi się wydawało, albo już zgłupiałam. Czy dyskusja nie toczy się na temat kosztów uczestnictwa w pewnej (konkretnej) wystawie w POLSCE i cenach w ZŁOTÓWKACH? O cenach, które nagle skoczyły do góry?

niestety ,trzeba będzie sie z tym liczyć :wink:
właśnie robimy rozliczenie szczecińskiej wystawy i muszę Ci powiedzieć ,że rachunki,które płaciliśmy w roku 2007 bardzo się róznią od rachunków płaconych obecnie (na niekorzyść klubu) i wystawa wcale nie była zorganizowana ani bogaciej ani rozrzutniej :-(
zwykły wystawca widzi podwyżki cen wystawiana kotów a nie widzi trudu i mozołu zorganizowania takiej wystawy przez Zarząd Klubu (kilka osób) i kosztów z tym związanych ! A kilku malkontentów nie mających pojęcia o tym zawsze znajdzie się :)

Znając wystawy łódzkie nie sądze,by zabrakło im wystawców,którzy będą w niej uczestniczyć :D

danunka

Post » Śro kwi 16, 2008 10:37

Danunka.... Mogę tylko pogratulować dobrego samopoczucia ;)

I jeszcze raz: nikt raczej nie ma nic do powolnego, adekwatnego do inflacji, wzrostu cen. Za siebie w każdym bądź razie w tej kwestii mogę ręczyć. ;)

A po krótkiej rozmowie na priwie, dodatkowym przeczytaniu kilku wątków faktycznie jestem za przeniesieniem części tego wątku do wątku WYSTAWY FPL. :D

dorozd

Post » Śro kwi 16, 2008 18:36

Ja mam inny problem, "techniczny"
Jadę z dwiema kotkami, na obydwa dni.

Pierwsza - w sobotę nie będzie oceniana, ale oczywiście na teren wystawy wejdzie. Do oceny pójdzie w niedzielę.

Druga - oceniana będzie w obydwa dni, ale w sobotę idzie do ustalenia koloru, bo zaczyna klasę otwartą, a kolor ma dziwny ;)

Zgłaszałam koty zawsze elektronicznie. No i jest problem, bo jak zgłaszałam na dwa dni, to zawsze po wypełnieniu danych kota miałam "narzuconą" już klasę wystawową, jedną.

A teraz przez te rozbieżności nie wiem, jak to rozwiązać :?
Zgłaszać np. pierwszą kotkę w klasie 7 i w uwagach dopisać, że tak ma być tylko w niedzielę, a w sobotę klasa 15a? I jaka jest wtedy opłata?
To samo z drugą - zgłaszać w otwartej, a w uwagach dopisać, że w sobotę dochodzi jeszcze 13b, czyli ustalenie koloru?

Pierwszy raz tak mam i to od razu obie kotki, i trochę się zamotałam :oops:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro kwi 16, 2008 19:03

Jednemu podoba sie córka drugiemu teściowa.... to tak wstępem. Ceny rosna i jedni mówią że nie ma na to rady inni ze to pójście na łatwizne i korzystanie z okazji. Nie można porównywać nas i tzw zagranicy jak to ktos juz powiedział. Myślę że koszty wystaw to również / a może się mylę / opłata i to nie mała na rzecz organizacji która zrzesza kluby. Wrocław organizował zawsze trzy wystawy , we wrocławiu, opolu i ... gdzieś na dolnym sląsku , w 2007 w Legnicy. Mam pytanie dlaczego Wrocław nie może zorganizować trzeciej wystawy ? a właściwie dlaczego nie stać nas na zorganizowanie wystawy ? Osobiscie wolę tarabanić się z kotami 100-200 km niz 500 . Nie długo wystawy stana się elitarne tylko dlatego że posiadanie kota stanie się luksusem. Bo o tym ze koszt to również hotel itd szkoda gadać.
Obrazek
Zdjęcia z ŁÓDŻ 22.11.2015. Wystawy - Galerie zdjęć - zapraszam http://www.andamira.pl/koty/galeria-wystawy-tekst/

spinoo

Od: Śro wrz 12, 2007 18:39

Post » Czw kwi 17, 2008 7:44

Kicorku, z tego, co się orientuję, kota do klasy 13b zawsze trzeba zgłaszać "na papierze".

Może lepiej, jak masz taką skomplikowaną sytuację, wypełnić normalne, papierowe zgłoszenia na każdy dzień dla każdej kotki osobno i wysłać faksem? I jeszcze napisać maila do klubu, żeby się upewnić, że dobrze Ci koty zapisali :)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Czw kwi 17, 2008 9:03

Na papierze? Nigdzie nie widziałam takiego sformułowania. Nie znoszę wypełniania papierków :twisted:

I na dodatek nie mogę znaleźć formularza na stronie klubu, normalnie klęska :x

Chyba po południu zaatakuję organizatorów telefonicznie :P
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw kwi 17, 2008 9:18

Strona rejestracyjna http://ccl.miau.pl/ , drugi paragraf:

Reguły formularza opierają się na regulaminie wystawowym FIFe. Formularz automatycznie będzie udostępniał tylko potrzebne opcje minimalizując ryzyko popełnienia błędu (sprawdza wiek, tytuł i dopasowuje odpowiednia klasę wystawową). Klasy 13a i 13b wymagają formy pisemnej, prosimy o kontakt z organizatorem.

Co do dokumentu, to na stronie własnego klubu masz:

druk zgłoszenia na wystawę
(doc, fuj :twisted: )
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

[poprzednia][następna]