Warszawa - wystawa PZF - 7-8.10

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon paź 09, 2006 16:39

Siniak, to co piszesz jest zwyklym brakiem kultury i ignoranctwem. Powtorze dokladnie to, co napisalm juz wczesniej w tym temacie :

"Co do przykrego komentarza z Miau, to szkoda slow, ale napisze co o tym mysle, poniewaz to jest przykre i krzywdzace.
Tylko ktos, kto nie zna Prezes Czarneckiej mogl cos takiego napisac. Od paru lat kazdy zwyciezca wystawy dostaje drapak, wiec ohydne jest pisanie, ze Pani Prezes przygotowala sobie prezent. Ta sama Pani Prezes owszem jest hodowca i wystawia koty od blisko 20 lat (a moze i wiecej niz 20), w tym od 10 lat w PZF, jestem na kazdej wystawie i o ile pamietam, to pierwszy raz zdarzylo sie, ze kot, ktorego jest wlascicielka (choc nie hodowca) wygral wystawe, co oznacza tylko, ze to dobry kot. Ten kot byl wystawiany 1,5 roku temu w Duisburgu i zajal II miejsce w totalu, zajal tez II miejsce w TOP CAT w WCF, w kategorii kotow zagranicznych doroslych, wygrywajac zreszta z moim czarnyn vanem EC Farallon Biarritz of Bagira, ktory zajal IV miejsce w tej samej kategorii TOP CAT.
Pani Prezes, oprocz tego, ze pelni te funkcje, poswiecajac swoj prywatny czas i zdrowie, jest hodowca o ma prawo do zwyciestw, jak kazdy inny hodowca.
Zawsze znajda sie tacy, ktorzy tak powiedza, znalazla sie tez osoba, ktora wykonala dziwny telefon w czasie wystawy, oskarzajc weterynarzy o pobieranie krwi w "strasznych" warunkach. I z pewnoscia nie chodzilo tej osobie o zdrowie kotow, lecz by mieszac i przerwac ropoczeta akcje, by zachecic hodowcow do robienia badan genetycznych, w czesci sponsorowanych przez PZF. Te akcje wymyslila ta sama Pani Prezes, dokladajac sobie kolejnej pracy, zwiazanej z ewidencja i prowadzeniem wspolpracy z klinika, ktora wykonuje testy.
Ale sposob na takie osoby jest prosty, bedzie im odmawiany udzial w wystawie, chcemy hodowac i wystawiac koty, a nie robic intrygi. Przez 10 lat byl w PZF wzgledny spokoj, poczatkowo zaklocany wybuchami gazu na wystawie i cieciem opon samochowych hodowcom i miejmy nadzieje, ze to minelo i nie wroci."

zallimero

Od: Wto cze 13, 2006 13:50

Post » Pon paź 09, 2006 17:03

bluecats pisze:
Dorosla kotka - masakra! Drugiego dnia dostala very good A ma juz dwa CAC-e. Podobno w ogole byla bardzo surowa ocena.

czy to dotyczy twojej kotki czy innej , nie skumałam za bardzo ?

Mojej, niestety - wystawialismy dwie kotki: dorosla i jej corke. Wlasciwie to wystawial moj chlopak, bo ja jestem zagranica, wiec wiem wszystko od niego. Kotow rosyjskich bylo kilkanascie. Wygrala kotka Izy Bednarskiej (Domestica*PL). Kto zajal drugie miejsce nie wiem, ale kiedy tylko sie dowiem, to bede raportowac :)

Siniak - rozumiem, ze masz jakies swoje racje, ale moze bys sie przedstawil, bo moim zdaniem forum nie jest przeznaczone na anonimowe zlosliwosci.
Misiarnia*PL - najbardziej pluszowa hodowla!

misiarnia

Od: Pt gru 16, 2005 23:13

Post » Pon paź 09, 2006 19:09

zwycięzka Russian Blue
Obrazek
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon paź 09, 2006 19:30

I reszta zdjęć
Sporo nieostrych bo 90% bez lampy robiłam, a światła było mało, ale kilka jest fajnych i ostrych :) Jakby ktoś chciał zdjęcie swojego kota, to mam też w większej rozdzielczości.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek śpiący zwyciązca :D

słodko spały chudzielce ;) :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Ocicaty- jaka różnica zdjęć z lampą i bez
Obrazek ObrazekObrazek

Somalikowo :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek kategoria baby :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

te zdjęcia bardzo mi się podobają, są niesamowite, no i koty niezwykłe ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

te oczy....
Obrazek Obrazek

c.d.n
to chyba dopiero połowa, ale musze od kompa zmykać
Obrazek

Mysza

Post » Pon paź 09, 2006 22:49

siniak nie przesadzaj...
sedziowie byli surowi, a akurat szefowa miala pieknie przygotowanego dodsa.
Jeśli masz zal, ze akurat twoj kot zawali sprawe, cóz to jest loteria...
Mi tez sie pewne rzeczy nie podobały, np rzeczone show rusków...
moje koty plan wykonały, a arielka prawie byla w Bisie, i wiesz co ciesze sie ze nie poszla do BIsu,... Bo ktos taki jak ty zaraz by wytknął, że to dlatego ze pomagałam sędziom.
Aleks i koty EC Niunia i GEC Koszmarka, Mała, CH Harmonka, CH Elcia
Obrazek

Aleks1

Od: Pt paź 15, 2004 12:07

Post » Wto paź 10, 2006 11:24

Mnie rowniez jest przykro z powodu tej krytyki zwyciezcy, bo uwazam Doddsa, za bardzo pieknego brytyjczyka - lepszego od swojego ojca, ktorego pokonal zasluzenie.
A ze wygral cale show i to dwa razy?
BIS to konkurs pieknosci, a o gustach sie nie dyskutuje i tyle. W ktoryms momencie pracy hodowlanej trzeba sie tej prawdy nauczyc i zaakceptowac ja. Inaczej wystawianie kotow stanie sie dla hodowcy udreka. Tymczasem ma to byc radosc, atrakcja, zabawa. Nie mozna wystawowa rywalizacja leczyc swoich kompleksow, traktowac kotow przedmiotowo, zaspakajac nimi jakies swoje ambicje. Jakie sa, takie sa. Cieszmy sie, ze sa i ze dzieki nim mozemy sie spotykac na wystawach, wymieniac doswiadczenia, budowac swoje hodowlane wizje.
Pozdrawiam
Hodowla Z Muzyki*PL
www.zmuzyki.feline.pl

celesta

Od: Nie sty 11, 2004 9:57

Post » Wto paź 10, 2006 21:17

Anetko - Ty jak zawsze ostoja spokoju, równowagi i rzeczowości...

Myszko moje słodziaki widzę ze się załapały, a ja nawet nie wiem kto ty jestes :).

Mam nadzieję, że następnym razem cię poznam... albo już znam i jak zwykle ja nie kojarzę....:)
Obrazek

Aleks1

Post » Wto paź 10, 2006 23:19

Hm... Generalnie to nie warto się "spierać" z Siniakiem, bo On i tak ciągle uważa, że wie wszystko najlepiej 8O Na całe szczęście tak nie jest i niejaki Siniak się myli...

Dodds zasługiwał na wygranie XX i XXI wystawy i nie ma tu o czym w ogóle rozmawiać. Przypominam, że decyzja każdego Sędziego jest ostatczna i niepodważalna... :D Ale wracając do Doddsa - kocur ten pochodzi ze świetnej hodowli, ma bardzo dobry rodowód i jak twierdzi jego hodowca - Dodds jest o wiele lepszy od swego ojca :D Sam w sobie jest bardzo potężny i bez jakichkolwiek zastrzeżeń spełnia wszystkie standardy kota brytyjskiego :D Dodatkowo trzeba powiedzieć, że był bardzo dobrze przygotowany do wystawy, a to, że jego właścicielką jest prezes Czarnecka, nie miało wpływu na jego wygraną :D

Kolejną informacją jest to, że za organizowanie pucharów, kotylionow i innych nagród są odpowiedzialne pewne osoby, więc pani Prezes nie przygotowała sobie nagród jak to twierdził Siniak :evil:

siniak pisze:Oceny rzeczywiście były bardzo surowe, pochlebne jedynie dla członków jednoosobowego zarządu PZF :lol:

I tu też nie moge się zgodzić, ponieważ zarząd PZF nie jest zarządem jednoosobowym, tylko trzyosobowym, więc zanim zaczynasz się wypowiadać na jakiś temat, to bądź uprzejmy "dokształcić się" w tej materii :D

P.S. Siniak - najłatwiej "pluje" się na ludzi jak nikt nie wie kim jesteś... <ściana>
Adashek - Szara Eminencja Sekretariatu... :D

adashek

Od: Sob mar 04, 2006 23:01

Post » Śro paź 11, 2006 0:55

adasiu - siniak ma problem z przerostem ambicji nad formą prawdopodobnie..
Wlaściwie każy inny wypowiadający się krytycznie bądź nie jest w jakiś sposób rozpoznawalny, podaje swoje www, wstawia foty swoich kotów, co kolwiek...
a Siniak to taki bezosobowy zadymiacz, szukający dziury w całym....

I jeszcze raz najlepszego :)
Obrazek

Aleks1

Post » Śro paź 11, 2006 13:13

cd zdjęć z wystawy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek kotki i kocięta tajskie
Obrazek

Mysza

Post » Śro paź 11, 2006 13:23

Mysza, wyslij te zdjecia do galerii wystawowej, tam przynajmniej zobaczy je wiecej osob.

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Śro paź 11, 2006 13:45

zaraza wyślę
ale z pracowego maila, po zmianie serwera podobno jako spam dochodzę
Obrazek

Mysza

Post » Śro paź 11, 2006 13:50

Cudo:) Moje szaruchy tez sie zalapaly (w gornym rzedzie). Dzieki Mysza!
Misiarnia*PL - najbardziej pluszowa hodowla!

misiarnia

Od: Pt gru 16, 2005 23:13

Post » Śro paź 11, 2006 14:28

Dzięki Wojtku i Mysza za super fotki (i kawał dobrej roboty). :D

PS.
Wojtku, ja swoje dzieciaki rozpoznałem. :D
[url=http://www.foch.info]=Zamiast uczyć kota, choć raz go posłuchaj=
=Niewiele jest rzeczy w które głęboko wierzę. Jedną z nich jest normalna, ludzka, bezinteresowna podłość.=[/url]

LeaManI

Od: Pon maja 17, 2004 15:51

Post » Śro paź 11, 2006 17:12

Hehe... Mysza, dzięki za zdjęcie mojej kotki :D

P.S. Alicja :*, jeszcze raz Ci bardzo dziękuje :D
Adashek - Szara Eminencja Sekretariatu... :D

adashek

Od: Sob mar 04, 2006 23:01

[poprzednia][następna]