[WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2012 14:40 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Roulett pisze:Mulancat, ale przecież Ragdolle nie są całe czarne, a tutaj chyba mowa właśnie o całkowicie czarnych kotach ;)

jest napisane "n" bez dodatków , ragdolle z samym "n" w rodowodzie występuja i są one bez dodatków. Rozumiem ze ragdolle nie biorą udziału w tym specialu.

mulancat

Od: Czw cze 24, 2010 13:24

Post » Pon wrz 17, 2012 14:53 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

mulancat pisze:
Roulett pisze:Mulancat, ale przecież Ragdolle nie są całe czarne, a tutaj chyba mowa właśnie o całkowicie czarnych kotach ;)

jest napisane "n" bez dodatków , ragdolle z samym "n" w rodowodzie występuja i są one bez dodatków. Rozumiem ze ragdolle nie biorą udziału w tym specialu.

Ragdole są seal, owszem nie dodaje sie kodu 33 bo sama nazwa Ragdoll gwarantuje ze to kot point.

Do zabawy tym razem zapraszamy tylko koty czarne, nie pointy, nie pregowane, bez srebra, złota czy bieli ... Po prostu magicznie czarne.
Ave

Post » Wto wrz 18, 2012 11:16 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Do zabawy tym razem zapraszamy tylko koty czarne, nie pointy, nie pregowane, bez srebra, złota czy bieli ... Po prostu magicznie czarne.[/quote]

NO TO SUPER.

Cheyenne

Od: Pt kwi 20, 2012 15:32

Post » Pon wrz 24, 2012 21:52 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

No i git. Myślałem, że może Rokitę jednak zabiorę............... Bawcie się dobrze. :piwa:
Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Śro wrz 26, 2012 17:14 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Obrazek

Regulamin
VIII Wystawy Specjalistycznej Special NEM Show
Łódź 4 listopad 2012

W wystawie specjalistycznej udział biorą koty rasy neva masquerade znajdujące się w katalogu danego dnia wystawy.

1. Wystawcy dobrowolnie biorą udział w konkursie i sami prezentują koty w ocenie.
2. Sędziowie spośród wszystkich zgłoszonych do oceny kotów NEM
(podczas oceniania w trakcie wystawy) nominują najlepsze koty w kategoriach – koty te otrzymają nominację Nom BIS Special NEM
Show w n/wym. kategoriach
3. Sędziowie spośród prezentowanych kotów, podczas oceniania w trakcie BIS Special Nem Show (koty prezentują stewardzi) wybiorą
najlepsze koty w kategoriach, koty te otrzymają tytuł Best In Show.

dorosły 1,0
dorosły 0,1

kastrat 1,0
kastrat 0,1

weteran 1,0
weteran 0,1

młodzież 1,0
młodzież 0,1

kociak 1,0
kociak 0,1

4. Spośród najlepszych kotów kategorii (zdobywców poszczególnych BIS w kategoriach) zostanie wybrany BOB NEM Special NEM Show.

UWAGA: koty mające w rodowodzie kocura Siergiej The Fabulous
nie mogą brać udziału w Show.
Ostatnio edytowano Pt wrz 28, 2012 8:03 przez najmysia, łącznie edytowano 1 raz

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Śro wrz 26, 2012 18:45 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Witek Nowak pisze:No i git. Myślałem, że może Rokitę jednak zabiorę............... Bawcie się dobrze. :piwa:

Bez -wiceprezesa Kociej Mafii to już nie będzie zabawa. :evil:
Może choć towarzysko, ja bilet funduję :evil: i zapraszamy-członkowie CKM-POLSKA :roll:

Cheyenne

Od: Pt kwi 20, 2012 15:32

Post » Wto paź 02, 2012 15:20 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Obserwując wystawców kotów w Polsce zaczynam odnosić nieodparte wrażenie, że kto ostatni, ten najlepszy.
Czy zgłaszanie się na wystawę na zasadzie "last minute", to jakaś dodatkowa konkurencja, poziom adrenaliny podnosi sie, zdobywa sie dodatkowe punkty ?

Jest 10 dni do oficjalnego zamknięcia zgłoszeń na wystawę w Łodzi i ani jednego SIB czy NEM :roll:
Rozumiem, ze hodowcy tych ras nie są zainteresowani wystawą specjalistyczną, dobrze rozumiem ?

Jak organizator wystaw dzisiaj (pytanie ogólne) ma mieć jakąkolwiek szansę na przygotowania, jak większość wystawców 3 dni przed wystawą podejmuje decyzję na TAK.

Dopadła mnie chyba wtorkowa melancholia :roll: ale totalnie tracę zapał ...

Zapraszam wszystkich, nie tylko Siby i NEM :wink:
Ave

Post » Wto paź 02, 2012 15:43 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Ave pisze:Obserwując wystawców kotów w Polsce zaczynam odnosić nieodparte wrażenie, że kto ostatni, ten najlepszy.
Czy zgłaszanie się na wystawę na zasadzie "last minute", to jakaś dodatkowa konkurencja, poziom adrenaliny podnosi sie, zdobywa sie dodatkowe punkty ?

Jest 10 dni do oficjalnego zamknięcia zgłoszeń na wystawę w Łodzi i ani jednego SIB czy NEM :roll:
Rozumiem, ze hodowcy tych ras nie są zainteresowani wystawą specjalistyczną, dobrze rozumiem ?

Jak organizator wystaw dzisiaj (pytanie ogólne) ma mieć jakąkolwiek szansę na przygotowania, jak większość wystawców 3 dni przed wystawą podejmuje decyzję na TAK.

Poprostu trzeba konsekwentnie zamykać zgłszenia zgodnie z "kalendarzem" i bez dodatków, przedłużania itp.
A jak ktos nie zdąży - to z pretensjami do siebie. Albo sensowne opłaty za "po terminie" tak żeby większości się odechciało zwlekać.
Ew. metodą biletów na koncerty - mapka z układem sali - i kto pierwszy się zgłosi - wybiera gdzie chce klatkę. To by była motywacja :D
Dorośli ludzie na ogół sa poważni - I chyba byłoby OK - first come - first served.
Od strony informatycznej taka forma zgłoszeń jest dość prosta do przygotowania.
"Common sense is not so common" - Voltaire, Dictionnaire Philosophique (1764)

Obrazek

misiol

Od: Wto maja 15, 2012 9:33

Post » Wto paź 02, 2012 16:18 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

A krzesła dla wystawców będą? :)
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Wto paź 02, 2012 17:00 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Ave pisze:Albo sensowne opłaty za "po terminie" tak żeby większości się odechciało zwlekać.

Akurat na TĄ wystawę od początku są tzw. "sensowne opłaty"... :evil: A reszta - bez komentarza.
Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Wto paź 02, 2012 17:11 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Ave pisze:Obserwując wystawców kotów w Polsce zaczynam odnosić nieodparte wrażenie, że kto ostatni, ten najlepszy.

Teraz ciężki czas dla SIB i NEM, ludzie czekają, które koty będą w kondycji wystawowej, a to niestety potrafi się w ciągu kilku dni zmienić :?
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Wto paź 02, 2012 19:06 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Ja się przyznaję, że mimo tego, że jestem organizatorem Special NEM, sama zawsze zgłaszam koty na ostatnią chwilę. Właśnie z tego powodu, o którym napisał Satyr77....

Dodatkowo, zaczynam otrzymywać maile z pytaniami dot. Siergieja The Fabulous. Myślałam, że każdy hodowca NEM zna sprawę, bo jest bardzo głośna.

Tych, którzy jednak nie wiedzą, zapraszam do lektury, artykułu ze znakiem STOP na stronie Nevaclub.

http://www.nevaclub.pl/index.php?pl_hodowla-kotow,16

Tytuł: DOBRO RASY A SERGIEJ THE FABULOUS

najmysia

Post » Wto paź 02, 2012 20:24 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

najmysia pisze:Ja się przyznaję, że mimo tego, że jestem organizatorem Special NEM, sama zawsze zgłaszam koty na ostatnią chwilę. Właśnie z tego powodu, o którym napisał Satyr77....

Dodatkowo, zaczynam otrzymywać maile z pytaniami dot. Siergieja The Fabulous. Myślałam, że każdy hodowca NEM zna sprawę, bo jest bardzo głośna.

Tych, którzy jednak nie wiedzą, zapraszam do lektury, artykułu ze znakiem STOP na stronie Nevaclub.

http://www.nevaclub.pl/index.php?pl_hodowla-kotow,16

Tytuł: DOBRO RASY A SERGIEJ THE FABULOUS

W sumie to aż dziwne, że tak mało polskich hodowcy sibów i nev wie o tej sprawie. Z tego co kojarzę, to już nawet na świecie ruch się zrobił, żeby zachować czystość syberyjczyków

Obrazek
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto paź 02, 2012 20:52 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Ja na pewno będę w niedzielę z SIB i NEM, ale jeszcze gdybam by na dwa dni, to zależy po wystawie w Chrzanowie, dla tego jeszcze nie zgłosiłam by nie mieszać, ale tak czy inaczej dokonam zgłoszenia do wyznaczonego terminu, nie po nim, a może w sobotę będę z SIB, w niedzielę z NEM, to i tak kociak i młodzież, więc nie czekam na sierść, ale jednak cena ma znaczenie, gdyby było taniej, jak gdzie indziej, czyli np 140 za dwa dni u kociaka to nwet bym się nie zastanawiałam, po dwa koty na dwa dni 280 a 400 to jest różnica, do tego dojazd, nocleg, chyba nie trzeba mówić, bo wszyscy ten temat znają.

Foxik10

Od: Nie wrz 04, 2011 16:08

Post » Śro paź 03, 2012 7:49 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 3/4 listopad 2012 - Cat Club Łódź

Ja będę grzeczna i dziś zgłoszę dwie NEM-ki na niedzielę. Zobaczę jak wyrobię finansowo, i może na ostatnią chwilę zgłoszę trzecią, ale w tej chwili nie wiem jak to będzie.

najmysia

[poprzednia][następna]