XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kraków

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Pon kwi 02, 2012 21:56 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

Zofia&Sasza

Przepraszam, ale tu to już pojechałaś. Mam kontakt z kotami o różnym statusie zdrowotnym i właśnie dlatego idąc na wystawę wkładam "nieskażone" ubranie i nigdy nie dotykam kotów. Jednak postulat, by koci wolontariusze nie pojawiali się na wystawach uważam za paranoiczny i krzywdzący. Prędzej "zarazę" wniesie Wam "zwykły Kowalski", który np. właśnie adoptował kicię z panleuko w pakiecie. Bo ma po prostu mniej świadomości tematu.
Co do stewardów nie wypowiadam się.

widać - czytanie ze zrozumieniem bywa trudne ...

ale przytoczę moje wypowiedzi jeszcze raz ;

1. wolontariusze stowarzyszeń, fundacji - którzy w czasie wystaw wchodzą do sektorów dla wystawców, namiętnie wygłaskują koty

2. na jedynej wystawie DCC - owszem - byli wolontariusze - zbierali datki, ale siedzieli w holu, mieli pięknie przygotowaną prezentację w topku, dawali zakładki do książek itp

i to jest moje zdanie. a kto, komu daje głaskać swojego kota - to jest JEGO OSOBISTA SPRAWA
mojego kota na wystawie ma prawo dotykać TYLKO sędzia i ewentualnie steward w panelu bis, a osoby przebywające w sektorach wystawców - to WYŁĄCZNIE goście, pod opieką konkretnego wystawy, który bierze za nich pełną odpowiedzialność
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Wto kwi 03, 2012 9:33 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

Go!Go! pisze:Zofia&Sasza

Przepraszam, ale tu to już pojechałaś. Mam kontakt z kotami o różnym statusie zdrowotnym i właśnie dlatego idąc na wystawę wkładam "nieskażone" ubranie i nigdy nie dotykam kotów. Jednak postulat, by koci wolontariusze nie pojawiali się na wystawach uważam za paranoiczny i krzywdzący. Prędzej "zarazę" wniesie Wam "zwykły Kowalski", który np. właśnie adoptował kicię z panleuko w pakiecie. Bo ma po prostu mniej świadomości tematu.
Co do stewardów nie wypowiadam się.

widać - czytanie ze zrozumieniem bywa trudne ...

ale przytoczę moje wypowiedzi jeszcze raz ;

1. wolontariusze stowarzyszeń, fundacji - którzy w czasie wystaw wchodzą do sektorów dla wystawców, namiętnie wygłaskują koty

2. na jedynej wystawie DCC - owszem - byli wolontariusze - zbierali datki, ale siedzieli w holu, mieli pięknie przygotowaną prezentację w topku, dawali zakładki do książek itp

i to jest moje zdanie. a kto, komu daje głaskać swojego kota - to jest JEGO OSOBISTA SPRAWA
mojego kota na wystawie ma prawo dotykać TYLKO sędzia i ewentualnie steward w panelu bis, a osoby przebywające w sektorach wystawców - to WYŁĄCZNIE goście, pod opieką konkretnego wystawy, który bierze za nich pełną odpowiedzialność

No to dwója z PISANIA zrozumiale. Wyraźnie stwierdziłaś, że podobają ci się wolontariusze, którzy "siedzą w holu". Jak mam to rozumieć, jeśli nie tak, jak zrozumiałam? 8O
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto kwi 03, 2012 9:53 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

bo mi się podoba taka prezentacja fundacji/stowarzyszenia, jaka miała miejsce w Jaworznie w czasie wystawy DCC
a nie podoba mi się, kiedy wolontariusze z puszeczkami wchodzą do sektorów wystawców, odkładają puszeczki i biorą się do wygłaskiwania i przytulania kotów

bo wolontariusz, czy gość wystawy - ma prawo zająć miejsce przy ringu i obserwować oceniane koty,
bo wolontariusz, czy gość wystawy - ma prawo chodzić w wyznaczonych przejściach i - na ile pozwala udekorowana klatka - oglądać koty

być może moje stanowisko ulegnie modyfikacji, gdy fundacje/stowarzyszenia poza wykorzystywaniem wolontariuszy do opieki nad kotami i zbierania datków - zaczną w tych ludzi inwestować - np. dopuszczając do kontaktu ze zwierzętami tylko tych, którzy posiadają minimalne szczepienia ... przeszli wstępny cykl szkolenia / i to nie na forum ... / Będą fundacje/stowarzyszenia, które będą miały aktywnie wykorzystywane programy szkoleniowe ... i edukacyjne dla wolontariuszy i społeczeństwa
/ aby taki ''Kowalski'' adoptując z fundacji kocię - wiedział, że to cudeńko jest z ulicy i może okazać się tykającą bombą ... /

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Wto kwi 03, 2012 10:28 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

Go!Go! pisze:bo mi się podoba taka prezentacja fundacji/stowarzyszenia, jaka miała miejsce w Jaworznie w czasie wystawy DCC
a nie podoba mi się, kiedy wolontariusze z puszeczkami wchodzą do sektorów wystawców, odkładają puszeczki i biorą się do wygłaskiwania i przytulania kotów

bo wolontariusz, czy gość wystawy - ma prawo zająć miejsce przy ringu i obserwować oceniane koty,
bo wolontariusz, czy gość wystawy - ma prawo chodzić w wyznaczonych przejściach i - na ile pozwala udekorowana klatka - oglądać koty

być może moje stanowisko ulegnie modyfikacji, gdy fundacje/stowarzyszenia poza wykorzystywaniem wolontariuszy do opieki nad kotami i zbierania datków - zaczną w tych ludzi inwestować - np. dopuszczając do kontaktu ze zwierzętami tylko tych, którzy posiadają minimalne szczepienia ... przeszli wstępny cykl szkolenia / i to nie na forum ... / Będą fundacje/stowarzyszenia, które będą miały aktywnie wykorzystywane programy szkoleniowe ... i edukacyjne dla wolontariuszy i społeczeństwa
/ aby taki ''Kowalski'' adoptując z fundacji kocię - wiedział, że to cudeńko jest z ulicy i może okazać się tykającą bombą ... /

Piękny popis wyższości i pogardy dla innych. Jak również totalnej ignorancji :? W zalinkowanym przez Ciebie wątku dałaś już wcześniej popis rozczulającej niewiedzy na temat tego, jak działa koci wolontariat, więc mnie to raczej nie dziwi. Pozostań więc w swoim przekonaniu, choć przykre, że są hodowcy, którzy w taki sposób myślą o dachowcach i ich opiekunach...
Edit: Ja jestem szczepiona na tężec, jakie jeszcze szczepienia zalecasz? :mrgreen:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto kwi 03, 2012 12:02 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

mnie pozostaje się cieszyć, że jesteś głęboko przekonana o moim epizodycznym przypadku, bo pozostali hodowcy/wystawcy z radością i bez zastrzeżeń będą powierzać swoje koty na wystawach ...

wolontariusz-steward, który opiekuje się kociakami z panleukopenią i przybywa na wystawę popracować jako steward - to wizytówka zaangażowania
a ''sebriel'' ze Szczecina, która zgarnęła do domu ze swoim rezydentem białaczkowego kota - to wolontariusz wyedukowany

jak to w Krakowie się mówi - ''kijem Wisły nie zawróci !''
tłumaczenie komuś, kto pisze '' ... idąc na wystawę wkładam "nieskażone" ubranie i nigdy nie dotykam kotów ... '' , że jestem przeciwna wygłaskiwaniu i tłamszeniu kotów na wystawie jest ewidentnym dowodem wyższości i pogardy
i ignorancji dla jego nowej kreacji, i rozczulającej niewiedzy o pożeraniu tylko wzrokiem ...

ObrazekObrazek

Go!Go!

Post » Wto kwi 03, 2012 15:45 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

Go!Go! pisze:mnie pozostaje się cieszyć, że jesteś głęboko przekonana o moim epizodycznym przypadku, bo pozostali hodowcy/wystawcy z radością i bez zastrzeżeń będą powierzać swoje koty na wystawach ...

wolontariusz-steward, który opiekuje się kociakami z panleukopenią i przybywa na wystawę popracować jako steward - to wizytówka zaangażowania
a ''sebriel'' ze Szczecina, która zgarnęła do domu ze swoim rezydentem białaczkowego kota - to wolontariusz wyedukowany

jak to w Krakowie się mówi - ''kijem Wisły nie zawróci !''
tłumaczenie komuś, kto pisze '' ... idąc na wystawę wkładam "nieskażone" ubranie i nigdy nie dotykam kotów ... '' , że jestem przeciwna wygłaskiwaniu i tłamszeniu kotów na wystawie jest ewidentnym dowodem wyższości i pogardy
i ignorancji dla jego nowej kreacji, i rozczulającej niewiedzy o pożeraniu tylko wzrokiem ...

Napisałam, że chodzi mi o zwiedzających. Co do stewarda - pełna zgoda. Ostatnich zdań nie rozumiem.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto kwi 03, 2012 16:51 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

Go!Go! pisze:wolontariusz-steward, który opiekuje się kociakami z panleukopenią i przybywa na wystawę popracować jako steward - to wizytówka zaangażowania

a kto niby ma koty z pp i jako steward na wystawę przyjeżdża?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto kwi 03, 2012 18:55 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

postanowione, jedziemy z panem L na wystawę...
akurat zrzucił futro, to do czerwca powinno być tylko lepiej :mrgreen:

małysz

Od: Śro gru 12, 2007 8:11

Post » Śro kwi 04, 2012 9:33 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

My też będziemy :D
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Czw kwi 05, 2012 2:17 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

Jesli na majowej łódzkiej wystawie wszystko będzie ok to w miarę możliwości wciśniemy się na dwa dni :mrgreen:Z
Na 50% będę z rudą HCSką :)
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Pon kwi 09, 2012 15:45 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

moze uda mi sie wyrwac tez:)
Obrazek

etulka

Od: Pon wrz 08, 2008 17:44

Post » Wto kwi 17, 2012 19:34 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

CENNIK

Koty dorosłe (klasy 3,5,7,9,11): 1 dzień - 100 zł, 2 dni - 160 zł, 1 day - 30 euros, 2 days - 50 euros
Kastraty, poza konkurencją, kocięta (klasy: 1,2,4,6,8,10,12,15,16): 1 dzień - 80 zł, 2 dni - 140 zł, 1 day - 20 euros, 2 days - 35 euros
Miot (klasa 17) - podwójna klatka: 1 dzień - 150 zł, 2 dni - 200 zł, 1 day - 40 euros, 2 days - 60 euros
EC, weterani, koty domowe (klasa 14): 1 dzień - 60 zł, 2 dni - 90 zł, 1 day - 20 euros, 2 days - 30 euros
Ustalenie koloru, korekta (klasa 13b): 50 zł, 15 euros
Dodatkowa pojedyncza klatka: 1 dzień - 80 zł, 2 dni - 120 zł, 1 day - 20 euros, 2 days - 30 euros
Obsługa płatności na wystawie (na każdego kota): 30 zł

Bardzo proszę organizatora o wyjaśnienie cennika
EC to 1 klasa , podane są dwie ceny 140 i 90 zł
EC i EP to koty z najwyższymi tytułami ( klasa 1 , 2 ), czy jest rozróżnienie w opłacie.
Czy EC = SC

xenonek

Od: Pon lis 22, 2010 16:34

Post » Wto kwi 17, 2012 19:59 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

xenonek pisze:....
Czy EC = SC[/b][/color]

Od 01.01.2009r Przemianowano tytuł Europejski Champion (EC) / Europejski Premior (EP) na tytuł Supreme Champion (SC) / Supreme Premior (SP). Będą przyznawane odpowiednio certyfikaty CACS / CAPS. Koty, które uzyskają tytuł EC/EP do końca roku 2008, będą miały tytuł niezmieniony, natomiast te, które zakończą zbieranie certyfikatów na tytuł po 01.01.2009r, będą automatycznie miały nadany tytuł SC/SP.
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Wto kwi 17, 2012 20:02 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

sunshain pisze:
Czy EC = SC[/b][/color]

Od 01.01.2009r Przemianowano tytuł Europejski Champion (EC) / Europejski Premior (EP) na tytuł Supreme Champion (SC) / Supreme Premior (SP). Będą przyznawane odpowiednio certyfikaty CACS / CAPS. Koty, które uzyskają tytuł EC/EP do końca roku 2008, będą miały tytuł niezmieniony, natomiast te, które zakończą zbieranie certyfikatów na tytuł po 01.01.2009r, będą automatycznie miały nadany tytuł SC/SP.

No tak, ale pytanie jest o to co organizator ma na myśli w cenniku :wink: - tez o to pytałam na pierwszej stronie wątku, zaraz po tym jak pojwiły sie informacje o wystawie, ale nikt nie odpowiedział :(

ewkaa pisze:
SMK KKF pisze:EC, weterani, koty domowe (klasa 14): 1 dzień - 60 zł, 2 dni - 90 zł, 1 day - 20 euros, 2 days - 30 euros
Mogę podpytać :oops: ta cena to tylko dla tytułu Europa czy Supreme też się łapie i drugie pytanie czy to tylko dla EC czy może też i EP :)

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Śro kwi 18, 2012 7:10 Re: XVII i XVIII Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych - Kra

sunshain pisze:
Czy EC = SC[/b][/color]

Tyle to ja wiem , niejestem poczatkujacy a pytanie zadalem do organizatora aby przedstawil swoja interpretacje w danym temacie.

xenonek

Od: Pon lis 22, 2010 16:34

[poprzednia][następna]