[WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Pt sie 12, 2011 8:03 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

aza, dziękuję za wytłumaczenie, dokładnie tak jest :ok:

Kicimiau pisze:Wielka Pardubicka?
Zaraz, zaraz... Ave, proszę mi to wytłumaczyć? :wink:

WIELKA PARDUBICKA, czyli agility dla chętnych kotów
cóż, tu będzie kupa śmiechu - szykujemy tor przeszkód, oczywiście odpowiednio zabezpieczony i oczywiście bezpieczny dla "kotów-zawodników". Każdy wystawca ze swoim kotem będzie mógł dobrowolnie wziąć udział w wyścigu, czyli pokonania toru przeszkód w jak najkrótszym czasie. Nagrody - niespodzianki. A i publiczność będzie miała okazję pooglądać koty w ruchu i w trochę innych sytuacjach niż tylko śpiące w klatce.
Więc zaczynajcie ćwiczyć z kotami w domu :spin2:

jak już tu jestem to napiszę jeszcze, że WIELKI POKAZ KOTÓW DOMOWYCH INACZEJ odbędzie się inaczej niż zwykle, jak sama nazwa wskazuje - mam plan :smokin: mam też szczerą nadzieję na powrót do Łodzi dużej liczby dachowców, jak to jeszcze nie tak dawno bywało. Dużo nie chcę mówić, bo wiele zależy od liczby uczestników i poza tym chcę, aby całość była niespodzianką, ale mogę zapewnić że wszystkie dachowce i ich właściciele będą przeszczęśliwi i mile zaskoczeni :mrgreen:

natomiast WYSTAWA SPECJALISTYCZNA HODOWLI to przede wszystkim eksperyment, zobaczymy jak wyjdzie - wszystko zależy od zaangażowania hodowców, jeśli wyjdzie, to efekt i satysfakcja jest gwarantowana :ok:
Zasady regulaminowe podałam na końcu ulotki, ale mówiąc najprościej podobne to do prezentacji kotów w miocie, gdzie wszystkie mają ten sam przydomek, tylko tu chodzi o to, że koty muszą być już dorosłe, bez różnicy czy są kastratami czy też nie. Ich liczba nie może być mniejsza niż 3 i nie większa niż 5. Każdy może mieszkać już poza hodowlą i mieć nowego właściciela, ich wspólnym mianownikiem jest przydomek hodowlany danej hodowli i to hodowla jest wygranym w konkursie.
Koty będą prezentowane w pomiędzy sobą w poszczególnych kategoriach przez właścicieli - każda kategoria - inny sędzia.
Cechy brane pod uwagę to oczywiście standard ale też tak jak w miotach, czyli czy grupa reprezentująca hodowlę jest wyrównana, jednolita, podobna.
Jest to bardzo ciekawa i rozwojowa dla hodowców konkurencja i mylę, że jak wypali w Łodzi, to i zostanie na dłużej :wink:
Ave

Post » Pt sie 12, 2011 8:56 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

No,no,.... "Specjalistyczna Hodowli" - to mi się podoba :ok:

trzeba o tym pomyśleć :lol:
Hodowla Kotów Burmskich "RIMEBURG"

Rimeburg

Od: Wto mar 21, 2006 20:09

Post » Pt sie 12, 2011 9:29 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Ave pisze:natomiast WYSTAWA SPECJALISTYCZNA HODOWLI to przede wszystkim eksperyment, zobaczymy jak wyjdzie - wszystko zależy od zaangażowania hodowców, jeśli wyjdzie, to efekt i satysfakcja jest gwarantowana :ok:

bardzo fajny pomysł, nawet, jeśli nie uda mi się wystapić, to chętnie bym obejrzała, to na pewno będzie super ciekawe show :ok:
co do agility, to naprawdę poczułam się powiedziona na pokuszenie :mrgreen:
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pt sie 12, 2011 10:58 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

no to trzeba zacząć trenować z Behemotem ganianie za patyczkiem, bo się rozleniwił ostatnio :D
Za wszelkie treści i posty ojca mego, Witka Nowaka, nie ponoszę odpowiedzialności - to nie czas na odpowiedzialność zbiorową :D

– Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE.

wampisia

Od: Pon lut 14, 2011 15:09

Post » Pt sie 12, 2011 11:26 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Ave pisze:
Kicimiau pisze:Wielka Pardubicka?
Zaraz, zaraz... Ave, proszę mi to wytłumaczyć? :wink:

WIELKA PARDUBICKA, czyli agility dla chętnych kotów
cóż, tu będzie kupa śmiechu - szykujemy tor przeszkód, oczywiście odpowiednio zabezpieczony i oczywiście bezpieczny dla "kotów-zawodników". Każdy wystawca ze swoim kotem będzie mógł dobrowolnie wziąć udział w wyścigu, czyli pokonania toru przeszkód w jak najkrótszym czasie. Nagrody - niespodzianki. A i publiczność będzie miała okazję pooglądać koty w ruchu i w trochę innych sytuacjach niż tylko śpiące w klatce.
Więc zaczynajcie ćwiczyć z kotami w domu :spin2:

Oczywiście, czym jest Wielka Pardubicka, wiem doskonale ! :lol:
(ale wyczuwam w tym jakieś powiązanie...)

Wielką Pardubicką mam co dzień... oops...co noc.. :ryk:

http://cornishrexkicikicimiau.bloog.pl/ ... index.html

O! I jeszcze jedno:
http://cornishrexkicikicimiau.bloog.pl/ ... index.html
Obrazek

Kicimiau

Od: Pt kwi 03, 2009 19:31

Post » Pon sie 15, 2011 9:40 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

doczytuję i wow 8O super pomysły :ok: :ok: :ok:
Zaczynamy ćwiczenia do agility :D
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon sie 15, 2011 10:28 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Czy tor wytrzyma koty ok 8kg ?
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pon sie 15, 2011 10:38 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

lrafal pisze:Czy tor wytrzyma koty ok 8kg ?

nawet cięższe :smokin:
wygląda to mniej więcej tak, nasz będzie jeszcze bardziej rozbudowany :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=6YXthXra ... 82&index=2
ćwiczcie - zrobimy mistrzostwa :mrgreen:
Ave

Post » Pon sie 15, 2011 10:57 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Ave pomysly super :) trzeba by tylko jeszcze zadbac o kamere i rzut na jakis ekran, bo pewnie wszyscy beda chcieli zobaczyc koty w akcji, a niewiele bedzie widac, jak sie wszyscy zgromadza
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Pon sie 15, 2011 11:17 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Fajne, musiałabym się zgłosić z moją Gabi, wygrałaby napewno :mrgreen:
Za smakołykiem pędzi na złamanie karku i drze się przy tym jak opętana :lol:
Swoją drogą, jakie niepokorne te nasze kotki, uśmiałam się przy oglądaniu filmików :lol:
"Kot działa według zasady: proś, a może Ci dam"
Joseph Wood Krutch
Obrazek

suleviea

Od: Śro wrz 07, 2005 17:07

Post » Pon sie 15, 2011 11:24 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Chyba czas zaczac trenowac z kociastymi :D

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon sie 15, 2011 11:53 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

te szczebelki na Stefana mogą byc trochę ciasne :wink:
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pon sie 15, 2011 11:55 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

lrafal pisze:te szczebelki na Stefana mogą byc trochę ciasne :wink:

dla Dudusia tez :ryk:

Basia_G

Post » Pon sie 15, 2011 11:57 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

nie wymyślaj - odchudzaj i trenuj Stefana :spin2:
maine coon i bengal przejdzie to i Stefan się zmieści - najwyżej postoi chwilkę zaklinowany :ryk:
Ave

Post » Pon sie 15, 2011 12:06 Re: [WYSTAWA FIFe] Łódź, 5/6 maja 2012 - Cat Club Łódź

Ave pisze:

nie wymyślaj - odchudzaj i trenuj Stefana :spin2:
maine coon i bengal przejdzie to i Stefan się zmieści - najwyżej postoi chwilkę zaklinowany :ryk:

albo pojdzie dalej ubrany w szczebelki :D

Basia_G

[poprzednia][następna]