ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 20:25 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Siasia pisze:a jaki jest tryb postępowania przy zgłoszeniach elektronicznych np. Bubaste :wink:

logujesz się, zgłaszasz, dostajesz potwierdzenie mailowe i to przesyłasz drogą oficjalną

(tak zagraniczni robią z naszymi zgłoszeniami)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pon cze 06, 2011 20:29 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

MariaD pisze:Napiszę z mojego zawodowego punktu widzenia. Napisałam w życiu kilkadziesiąt procedur obiegu dokumentów bazując na obowiązujących przepisach prawa i wewnętrznych regulacjach.

Zawsze na celu było usprawnienie i uproszczenie.
I można to zrobić tak, by nie naruszyć ani prawa ani przepisów wewnętrznych a ułatwić życie osobom pracującym na tych procedurach.

ok, jaką masz propozycję usprawnienia nienaruszającą wymogów art. 1.13 ?
Obrazek

lrafal

Post » Pon cze 06, 2011 20:31 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

MariaD pisze:
lrafal pisze:2. przyjdzie potwierdzenie (albo droga odwrotną lub bezpośrednio)

Od kogo?

od organizatora wystawy (bezpośrednio, lub drogą odwrotną do oficjalnej)
Obrazek

lrafal

Post » Pon cze 06, 2011 20:34 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

lrafal pisze:
MariaD pisze:Napiszę z mojego zawodowego punktu widzenia. Napisałam w życiu kilkadziesiąt procedur obiegu dokumentów bazując na obowiązujących przepisach prawa i wewnętrznych regulacjach.

Zawsze na celu było usprawnienie i uproszczenie.
I można to zrobić tak, by nie naruszyć ani prawa ani przepisów wewnętrznych a ułatwić życie osobom pracującym na tych procedurach.

ok, jaką masz propozycję usprawnienia nienaruszającą wymogów art. 1.13 ?

A, przepraszam, to jest rola FPL.
Nie chcę się tu wymądrzać, bo może być to potraktowane jako krytyka.

Mam pytanie: czy istnieje poza, FPL, jeszcze jakaś federacja klubów felinologicznych pod FIFe?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon cze 06, 2011 20:46 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Wydaje mi się, że nie ma sensu dyskutować w taki sposób.
Obrazek

lrafal

Post » Pon cze 06, 2011 20:53 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

lrafal pisze:
MariaD pisze:3. jaki jest czas obiegu dokumentów?
3. kilka dni (ze strony FPL)
lrafal pisze:2. przyjdzie potwierdzenie (albo droga odwrotną lub bezpośrednio)
od organizatora wystawy (bezpośrednio, lub drogą odwrotną do oficjalnej)

A jeśli po tych kilku dniach nie dostanę potwierdzenia, a będzie się zbliżać koniec zgłoszeń, to do kogo powinnam pisać - do klubu, fpl, czy bezpośrednio za granicę? :oops:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pon cze 06, 2011 20:56 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

lrafal pisze:Wydaje mi się, że nie ma sensu dyskutować w taki sposób.

Nie chcę być narażona na ataki ze strony innych użytkowników forum, jak to miało miejsce na podforum FPL.

Ja widzę, ze swojej strony dwa rozwiązania, możliwe do zastosowania by znowu wrócić do krótszej drogi zgłaszania dokumentów na wystawę zagraniczną. Bez łamania regulaminu FIFe.
Można by skonsultować to z FIFe dla świętego spokoju. Dostać ich zgodę albo nie i mieć jasność.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon cze 06, 2011 21:01 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Może tutaj uda mi się uzyskać odpowiedź. Jak wygląda sprawa wystaw zagranicznych i jak ma wyglądać obieg zgłoszenia dla członków DCC.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon cze 06, 2011 21:05 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Satyr77 pisze:Może tutaj uda mi się uzyskać odpowiedź. Jak wygląda sprawa wystaw zagranicznych i jak ma wyglądać obieg zgłoszenia dla członków DCC.

A czemu mają wyglądać inaczej, skoro przywrócono przyjmowanie na wystawy w PL, to chyba tak samo za granicę :)

ewkaa

Post » Pon cze 06, 2011 21:06 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

lrafal pisze:
Siasia pisze:a jaki jest tryb postępowania przy zgłoszeniach elektronicznych np. Bubaste :wink:

logujesz się, zgłaszasz, dostajesz potwierdzenie mailowe i to przesyłasz drogą oficjalną

(tak zagraniczni robią z naszymi zgłoszeniami)

dzięki :D

Siasia

Od: Czw lip 27, 2006 16:37

Post » Pon cze 06, 2011 21:07 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

MariaD pisze:

Nie chcę być narażona na ataki ze strony innych użytkowników forum, jak to miało miejsce na podforum FPL.

Ja widzę, ze swojej strony dwa rozwiązania, możliwe do zastosowania by znowu wrócić do krótszej drogi zgłaszania dokumentów na wystawę zagraniczną. Bez łamania regulaminu FIFe.
Można by skonsultować to z FIFe dla świętego spokoju. Dostać ich zgodę albo nie i mieć jasność.

Możesz być pewna, że będę o to zabiegał, mi również tak ścisła procedura nie odpowiada bo dużo prostych spraw niepotrzebnie komplikuje.
Obrazek

lrafal

Post » Pon cze 06, 2011 21:08 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

lrafal pisze:
MariaD pisze:

Możesz być pewna, że będę o to zabiegał, mi również tak ścisła procedura nie odpowiada bo dużo prostych spraw niepotrzebnie komplikuje.

Mam nadzieję, że uda się to jakoś uprościć w zgodzie z przepisami :ok:

ewkaa

Post » Pon cze 06, 2011 21:10 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

ewkaa pisze:
Satyr77 pisze:Może tutaj uda mi się uzyskać odpowiedź. Jak wygląda sprawa wystaw zagranicznych i jak ma wyglądać obieg zgłoszenia dla członków DCC.

A czemu mają wyglądać inaczej, skoro przywrócono przyjmowanie na wystawy w PL, to chyba tak samo za granicę :)

Ze względu na obieg dokumentów między DCC a FPL.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon cze 06, 2011 21:25 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

ewkaa pisze:

Członkostwo DCC w FPL (i tym samym w FIFe) zostało zawieszone ale udział w wystawach członkom klubów z poza FIFe zapewnia art 8.2 reg. wystawowego FIFe.
Sekretariat DCC potwierdza zgłoszenia pieczątką, trzeba je mieć ze sobą na wystawie, dla klas 1-8 należy mieć ze sobą dyplom uzyskania tytułu wystawiony przez członka FIFe uprawniający do wystawiania kota w wyższej klasie niż otwarta.
Obrazek

lrafal

Post » Pon cze 06, 2011 21:36 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

lrafal pisze: dla klas 1-8 należy mieć ze sobą dyplom uzyskania tytułu wystawiony przez członka FIFe uprawniający do wystawiania kota w wyższej klasie niż otwarta.

O dzięki :D ten kawałek jakoś umknął mojej uwadze :oops:

ewkaa

[poprzednia][następna]