WYSTAWA JEDYNKI 2007

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon lut 12, 2007 23:10

super zdęcia!

bardzo żałuję, że dawna dawno temu nie było tych wysokich stolików do prezentacji kotów
koty czują się na nich znacznie pewniej niż na niskich stołach, więcej widzą i zajmują się oglądamiem świata, zapominając o stresie
mój Bureczek pierszy raz był tak prezentowany i całkiem mu sie to podobało

do sobotnich opóźnień się już przyzwyczaiłam, były, są i będą
ale ja nigdy nie musiałam wracać z żadnej wystawy w sobotę...

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Wto lut 13, 2007 5:44

sylwiah2 pisze:Zaintrygowała mnie ta erotyczna bielizna dla kociat prosze o więcej szczegółów :!: :wink:

Niedźwiedzim, zaspanym krokiem człapię ja sobie w niedzielny poranek po dużej sali i słyszę cichutki,
damski chichot dochodzący ze środka sektora. Mój słuch natychmiast postawił większość reporterskich
zmysłów "na baczność" i nakazał zakraść się cichaczem pod to miejsce. Patrzę, a kobietki z sobie tylko
znanym błyskiem w oku przeglądają jakieś fatałaszki. Podglądam dalej 8O 8O 8O , toż to stringi jakoweś
są podziwiane... Ale, ale - nie są różowe, tiulowe i mają dziurkę słusznych rozmiarów (znaczy męskie) :lol:
Myślę sobie... fotnę, potem skopiuję wzór i będzie dla mnie jak znalazł ( już oczami wyobraźni widzałem
się ubrany w to cudo). Niestety zapomniałem wyłączyć flesza i zostałem ( o zgrozo) "namierzony"

Fotografię usunięto ze względu na punkt 3b regulaminu forum

Widocznie na tej sali nie byłem jednym mężczyzną zainteresowanym erotyczną bielizną, bowiem
moja obecność wzbudziła wesołość u pań

Na moje pytanie o seksowną dziurkę wyjaśniono mi, że owszem ona jest, ale na ogonek koci :wink: 8)

Okazało się, że wersje bielizny są dwie, damska- zabezpieczająca (coś jak żelazne majteczki w średniowieczu),
oraz męska z "pampersem" w postaci wkładki higienicznej, zabezpieczająca przed darmowym rozdawaniem
kocurkowych elementów zapachowych. W te pędy pobiegłem po znajome hodowczynie BRI które mając w domu
pary "mieszane" są żywo zainteresowane tematem. Po powrocie okazało się że rosyjski, niebieski, zielonooki
model seksownie zaprezentował nam te kocie stringi :wink: :lol:

Tak nieco poważniej sprawę biorąc z rozmowy wynikało, że ta konstrukcja szelkowo-rzepowa musi być
szyta indywidualnie pod rozmiar kota/koteczki. Niestety nie znam bliższych "namiarów" na te urocze panie,
jednak pozwoliłem sobie powiększyć oryginał zdjęcia w miejscu zielonkawej plakietki i okazało się,
że ta przeurocza stewardka w czarnej koszulce to Pani Ewa Kudasiewicz-Winkler. Tak więc
poszukiwania zaczął bym od stewardów lub od kręgów zbliżonych do rosyjskich - niebieskich. :roll: :wink:

B_B
Ostatnio edytowano Wto lut 13, 2007 13:12 przez BERI_BERI, łącznie edytowano 2 razy
Prezentowane zdjęcia są moją prywatną własnością.

BERI_BERI

Od: Czw wrz 02, 2004 6:52

Post » Wto lut 13, 2007 9:01 :)

Hihi.
Pomysł stringowy jest faktycznie bardzo pomocny. Przyjechał do nas chyba z Holandii...
Kocur jak lata z kotkami swobodnie po mieszkanku to jednak lepiej by był "zabezpieczony".
Obie Panie są z www.ruscatclub.pl i posiadają wykroje do samodzielnego szycia tych cudeniek :)
Powiem tylko, że słyszałam anegdotkę, że jeden chłopak tak się nauczył w tych stringach latać po mieszkaniu, że jak się raz wyrwał bez to zrobił płaszczkę i wrócił do pokoju bo się czuł głupio goły :)

Thien

Od: Śro sie 03, 2005 14:19

Post » Wto lut 13, 2007 11:45

Oj, zdecydowanie tak,
Przecież ja jak na szpilkach czekam na resztę zdjęć, a nuż nasze domowe koty, w tym Loniak the winner, się załapały na tak cudne foty...
Szkoda by było i smutno też bez tych fot na forum...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto lut 13, 2007 13:13

Witam, chciałabym nawiązać do wcześniejszych wypowiedzi dotyczących wystawy.

Ci którzy organizują to wiedzą jak ciężka jest to praca, ci którzy nie wiedzą powinni kiedyś spróbować popracować przy organizacji jakiejkolwiek wystawy.

Jest mi osobiście strasznie przykro iż nie wszystko wyszło tak jak mieliśmy to zaplanowane .

Szczególnie w imieniu organizatorów chciałabym przeprosić wystawców za sobotnie opóźnienie – dało nam to sporą nauczkę na przyszłość np. to aby zmienić harmonogram wystawy.

Co do czarnej listy pani Pruchniak i nie wydawania dyplomów przed końcem wystawy , zastanawia mnie jedno, jak dużo czas zajmie odzwyczajenie polskich wystawców od wcześniejszego wychodzenia z wystawy. Czemu nikt na niemieckich wystawach nie robi awantury o niewydajny przed czasem dyplom ??
Wystawa nie jest dla organizatorów tu się zgadzam z poprzednikami ale jest dla wystawców i dla zwiedzających .Informacja o wydawaniu dyplomów była zaznaczona na zaproszeniu na wystawę.

Gdyby olać zwiedzających i kazać im oglądać puste klatki raczej nie przyszli by na następną wystawę , a wtedy wystawiający raczej nie byli by szczęśliwi , bo i komu pokazywać koty?? Szanujmy więc siebie nawzajem, my organizatorzy wystaw z pewnością zrobią wszystko, żeby wystawa nie kończyła się później, niż podany w zaproszeniu termin, jednak wystawcy powinni też ten termin uszanować i trzymać koty w klatkach do tej godziny.
Mojej szczęście w kolorze Blue

bluecats

Od: Czw sty 08, 2004 10:12

Post » Wto lut 13, 2007 13:19

i jeszcze raz gorąco dziękuje stewardom za ich ciężką pracę :D :ok:

bluecats

Post » Wto lut 13, 2007 14:07

Zmieniając trochę temat

O ile mnie kompletnie nie zakręciło, to ten przystojniak wygrał BOB w sobotę, a potem zrobił małą powtórkę w niedzielę ;) 8)
Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto lut 13, 2007 14:18

--śliczny jest --

zenia

Od: Wto sty 10, 2006 20:26

Post » Wto lut 13, 2007 14:36

tajdzi pisze:Zmieniając trochę temat

O ile mnie kompletnie nie zakręciło, to ten przystojniak wygrał BOB w sobotę, a potem zrobił małą powtórkę w niedzielę ;) 8)
Obrazek

tajdzi - to nie ten przystojniak :wink:

to prześliczny kociak(kotka) RAG a 03 - Chavive zwana Bamboszem
a zdjęcie super :1luvu:

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Wto lut 13, 2007 14:44

moze kiedys za jakies x lat doczekam sie takiego kota w wydaniu krotkowolosym grubaskowym (ot marzenie scietej glowy)
piekny jest
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto lut 13, 2007 14:53

koc-cat pisze:
tajdzi pisze:Zmieniając trochę temat

Obrazek

tajdzi - to nie ten przystojniak :wink:

to prześliczny kociak(kotka) RAG a 03 - Chavive zwana Bamboszem
a zdjęcie super :1luvu:

Boska fotka :D

Koc-cat - gratuluję sukcesów :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto lut 13, 2007 14:53

tajdzi pisze:Ja chociażby mam trochę fotek...

Nie widzę :spin2:... tylko jedna foteczka :?: 8)
Tajdzi coś mi się wydaje, że będziesz nam miarkować swoje foteczki :crying:
Basienia

Post » Wto lut 13, 2007 16:17

bluecats pisze:Witam, chciałabym nawiązać do wcześniejszych wypowiedzi dotyczących wystawy.

Ci którzy organizują to wiedzą jak ciężka jest to praca, ci którzy nie wiedzą powinni kiedyś spróbować popracować przy organizacji jakiejkolwiek wystawy.

Jest mi osobiście strasznie przykro iż nie wszystko wyszło tak jak mieliśmy to zaplanowane .

Szczególnie w imieniu organizatorów chciałabym przeprosić wystawców za sobotnie opóźnienie – dało nam to sporą nauczkę na przyszłość np. to aby zmienić harmonogram wystawy.

Co do czarnej listy pani Pruchniak i nie wydawania dyplomów przed końcem wystawy , zastanawia mnie jedno, jak dużo czas zajmie odzwyczajenie polskich wystawców od wcześniejszego wychodzenia z wystawy. Czemu nikt na niemieckich wystawach nie robi awantury o niewydajny przed czasem dyplom ??
Wystawa nie jest dla organizatorów tu się zgadzam z poprzednikami ale jest dla wystawców i dla zwiedzających .Informacja o wydawaniu dyplomów była zaznaczona na zaproszeniu na wystawę.

Gdyby olać zwiedzających i kazać im oglądać puste klatki raczej nie przyszli by na następną wystawę , a wtedy wystawiający raczej nie byli by szczęśliwi , bo i komu pokazywać koty?? Szanujmy więc siebie nawzajem, my organizatorzy wystaw z pewnością zrobią wszystko, żeby wystawa nie kończyła się później, niż podany w zaproszeniu termin, jednak wystawcy powinni też ten termin uszanować i trzymać koty w klatkach do tej godziny.

A ja chciałabym się dowiedzieć, czy w przyszłości nadal zamierzacie w ten sam sposób kierować koty kat. III do sędziów, tzn. całymi rasami? Pierwszy raz spotkałam się z takim podziałem i muszę przyznać, że wyjątkowo mi się ten podział nie spodobał. Stąd to pytanie. Chciałabym wiedzieć na przyszłość, czy mam kierować swoje koty na Wystawy Jedynki, czy raczej sobie darować...

tumasia

Od: Pt kwi 22, 2005 7:59

Post » Wto lut 13, 2007 16:23

tumasia
wiem dokładnie co masz na myśli i muszę ci przyznać rację
będzie dziś zebranie i napewno będziemy o tym rozmawiać,
bo i mi osobiście też to nie pasuje w przeszłości III była bardziej poszarpana . Zresztą nie tylko III wogóle koty były jakoś porozdzielane że walczyły ze soba na bisie a niwysłalam szkoły, zamknięcie Wojdowski i akademie w nominacji . Nie wiem może wynikało to z tego ze dość późno domawialiśmy sędziów, w każdym razie dam znać .

bluecats

[poprzednia][następna]