WYSTAWA 25-26 MARCA 2006 - WWW.PFA.COM.PL

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon mar 27, 2006 13:16

Atka - kastraty mogą startować w BOBach, pod warunkiem, że BIS jest w innym systemie. W tym systemie spomiędzy najlepszego kota dorosłego, kota kastrowanego, młodziaka 6-10 i kociaka 3-6 danej kategorii wyłaniany jest zwycięzca kategorii (Best in Category). Tak było np. w Łodzi w maju, gdzie całą wystawę wygrał kociak NFO :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon mar 27, 2006 13:18

Oberhexe pisze:Atka - kastraty mogą startować w BOBach, pod warunkiem, że BIS jest w innym systemie. W tym systemie spomiędzy najlepszego kota dorosłego, kota kastrowanego, młodziaka 6-10 i kociaka 3-6 danej kategorii wyłaniany jest zwycięzca kategorii (Best in Category). Tak było np. w Łodzi w maju, gdzie całą wystawę wygrał kociak NFO :D

A od czego zależy wybór kategorii, w której jest prowadzony BIS?

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Pon mar 27, 2006 13:20

Aga1 pisze:
Oberhexe pisze:Atka - kastraty mogą startować w BOBach, pod warunkiem, że BIS jest w innym systemie. W tym systemie spomiędzy najlepszego kota dorosłego, kota kastrowanego, młodziaka 6-10 i kociaka 3-6 danej kategorii wyłaniany jest zwycięzca kategorii (Best in Category). Tak było np. w Łodzi w maju, gdzie całą wystawę wygrał kociak NFO :D

A od czego zależy wybór kategorii, w której jest prowadzony BIS?

Od organizatora.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon mar 27, 2006 13:23

Aga1 pisze:A tak na marginesie: Jeżeli moja Zuza dałaby sie kiedyś wystawiać i sędziowie stwierdziliby, ze ma sznase na przejście przez nowicjat to z ogromną przyjemnością przeczołgałabym ją przez ten nowicjat.... :wink:
:lol: :lol: 8)
a ma dostateczną ilość białego na bicolora? Bo europejskie nie maja nieuznanej ilości białego.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon mar 27, 2006 13:27

Mysza pisze:
Aga1 pisze:A tak na marginesie: Jeżeli moja Zuza dałaby sie kiedyś wystawiać i sędziowie stwierdziliby, ze ma sznase na przejście przez nowicjat to z ogromną przyjemnością przeczołgałabym ją przez ten nowicjat.... :wink:
:lol: :lol: 8)
a ma dostateczną ilość białego na bicolora? Bo europejskie nie maja nieuznanej ilości białego.

MA pół noska białego :lol: Chyba starczy :wink: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Pon mar 27, 2006 13:29

Hmmm, z wrażenia przestudiowałam właśnie kawałek FIFowego "Guide for Show Organizers" traktujący o BISach. Faktycznie, obowiązkowe tytuły kończą się na BIS w danej kategorii i grupie wiekowej, reszta zależy od inwencji organizatorów.

Znaczy się, trzeba jeździć na <b>odpowiednie</b> wystawy :twisted:
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon mar 27, 2006 13:35 Re: ...

Thien pisze:To ja jeszcze tylko sprostuję.
To nie o moim kocie powiedziano że się nie nadaje do hodowli. Moja kicia dostała vg bo według jannick jest za gruba i za ciemna.
To że kotka nie nadaje się do hodowli jannick powiedziała o kotce która już jest hodowlana i miała swój pierwszy miot właśnie z kotem głównego organizatora Jakuba. Moim zdaniem takie stwierdzenie było przesadą, a w dodatku było powiedziane to w taki sposób że hodowczyni poczuła się fatalnie...

Kuba, wypadaloby przeprosic Thien.
Aida-RUS
Obrazek
Obrazek

Rincevind

Od: Sob cze 25, 2005 0:35

Post » Pon mar 27, 2006 13:45

Rozmawiałem z Jannick i dowiedziałem się, że nie chodziło o tę kotkę, o której pisze Thien. Teraz po wystawie ciężko cokolwiek wyrokować.
Jeżeli Thien poczuła się urażona to przepraszam.

rosyjskieniebieskie

Od: Pt maja 06, 2005 12:19

Post » Pon mar 27, 2006 13:46

OSOBY, KTÓRYCH ZDJĘCIA ZOSTAŁY ZAMIESZCZONE W DODATKU DO GAZETY WYBORCZEJ PROSIMY O KONTAKT Z PFA (BIURO@PFA.COM.PL). MAMY PRZYGOTOWANE MIŁE NIESPODZIANKI W RAMACH PODZIĘKOWANIA.

rosyjskieniebieskie

Post » Pon mar 27, 2006 13:54

rosyjskieniebieskie pisze:OSOBY, KTÓRYCH ZDJĘCIA ZOSTAŁY ZAMIESZCZONE W DODATKU DO GAZETY WYBORCZEJ PROSIMY O KONTAKT Z PFA (BIURO@PFA.COM.PL). MAMY PRZYGOTOWANE MIŁE NIESPODZIANKI W RAMACH PODZIĘKOWANIA.

:) łał :) to ja już szybciutko piszę, jako reprezentant Kotów Domowych i Małego Klubu Podziwiających Loniakową ;)
O, proszę, jaka skromnisia ze mnie :)

Jakub, a powiedz proszę, z tym Kociskiem publiczności, to są szanse sprawdzenia jak nasze kociska się plasowały? Strasznie ciekawa jestem, czy nasz sektor wzbudził jakiekolwiek zainteresowanie :)

I czy możecie w ramach tego, że organizowaliście wystawę, przesłać Pani sędzinie nasze wyrazy sympatii? Koty domowe się kłaniają i chętnie zrobią sobie np zdjęcie zbiorowe i podpiszą się łapkami dla pani sędziny, oby tylko nas jeszcze oceniała ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon mar 27, 2006 13:58

tajdzi pisze:
rosyjskieniebieskie pisze:OSOBY, KTÓRYCH ZDJĘCIA ZOSTAŁY ZAMIESZCZONE W DODATKU DO GAZETY WYBORCZEJ PROSIMY O KONTAKT Z PFA (BIURO@PFA.COM.PL). MAMY PRZYGOTOWANE MIŁE NIESPODZIANKI W RAMACH PODZIĘKOWANIA.

:) łał :) to ja już szybciutko piszę, jako reprezentant Kotów Domowych i Małego Klubu Podziwiających Loniakową ;)
O, proszę, jaka skromnisia ze mnie :)

Jakub, a powiedz proszę, z tym Kociskiem publiczności, to są szanse sprawdzenia jak nasze kociska się plasowały? Strasznie ciekawa jestem, czy nasz sektor wzbudził jakiekolwiek zainteresowanie :)

I czy możecie w ramach tego, że organizowaliście wystawę, przesłać Pani sędzinie nasze wyrazy sympatii? Koty domowe się kłaniają i chętnie zrobią sobie np zdjęcie zbiorowe i podpiszą się łapkami dla pani sędziny, oby tylko nas jeszcze oceniała ;)

Oczywiście,
Niech właściciele kociaków domowych przygotują coś dla sędziny a my niespodzianke prześlemy jej pocztą. Może jakieś ładne zdjęcie z wystawy...?

Na zgłoszenia kotów z Gazety czekamy. Niespodzianki prześlemy wszystkim pocztą. Prosimy o podawanie adresów korespondencyjnych w mejlach.

Dziękujemy,

rosyjskieniebieskie

Post » Pon mar 27, 2006 14:11

Kuba prosimy abyś podał oficjalnego zwyciezce w konkursie na kota publicznosci i kiedy to zostalo ogloszone. jak widac nikt tego nie wie, a wszyscy jestesmy ciekawi :)
Figuletta

Figuletta

Od: Nie maja 29, 2005 11:34

Post » Pon mar 27, 2006 14:13

To chyba wszyscy biorący udział w wystawie chcieli by wiedzieć.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Pon mar 27, 2006 14:18

Piękna BURMA.

rosyjskieniebieskie

Post » Pon mar 27, 2006 14:19

Dokładne proporcje głosów podamy jak najszybciej.

rosyjskieniebieskie

[poprzednia][następna]