Łódź 10/11.05.2008-Angel Cat Show

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon maja 12, 2008 10:31

Cwaniaczek, moje maleństwo... :1luvu: :1luvu:

Obrazek
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon maja 12, 2008 15:51

troszkę zdjec, prawie same MCO :oops:

http://picasaweb.google.com/jagiraj/WystawaOdz

jagienka

Od: Pt maja 21, 2004 17:12

Post » Pon maja 12, 2008 16:29

Pochwalę się, a co ;)
mój Migdał http://makaranta.pl/foto/43/29.jpg , wygrał specjalistyczną domowych :lol:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon maja 12, 2008 16:42

Gratulacje Mysza :wink: Naprawdę piękny :1luvu:
To ja też się pochwalę, że Conchi znów udało się zdobyć NOM BIS :)
Obrazek
"The standard is the blueprint, the breeder is the builder,
and the judge is the building inspector"
Percy Roberts

patiangie

Od: Nie lut 11, 2007 17:16

Post » Pon maja 12, 2008 17:11

Dziękujemy z moją Oleńką organizatorom , było naprawdę fantastycznie :!:
Na pewno będziemy na kolejnej wystawie :wink: , szczególnie jeśli znowu będzie Special Show Kotów Białych :wink: :D

trochę fotek - mało MCO 8)

http://gwiazdapodhala.pl/index.php?page ... a&item=278

Lalunia ;)

Od: Pon sie 20, 2007 21:07

Post » Wto maja 13, 2008 22:03

jagienka pisze:troszkę zdjec, prawie same MCO :oops:

http://picasaweb.google.com/jagiraj/WystawaOdz

ale oprocz tego moje spiace aniolki - devonki :P :P
Obrazek

wayless

Od: Śro kwi 16, 2008 22:25

Post » Śro maja 14, 2008 18:28

W imieniu stewardów pragnę bardzo serdecznie podziękować Marzence Włodarskiej za uroczysty finał ogólnopolskiego konkursu felinologicznego TOP STEWARD*2007. :D

za miłą atmosferę, liczne nagrody, puchary i dyplomy dla wszystkich stewardów biorących udział w konkursie. Marzenko, pod Twoim profesjonalnym okiem wiele osób rozpoczęło wspaniałą wystawową przygodę, zgłębiając przy tym tajniki dobrego stewardowania.

Mając nadzieję na następne tak miłe i owocne lata współpracy z Tobą Dziękujemy za rok 2007! :wink:

Paulina
Ostatnio edytowano Śro maja 14, 2008 22:54 przez paula_niua, łącznie edytowano 1 raz

paula_niua

Od: Wto sty 23, 2007 19:12

Post » Śro maja 14, 2008 21:58

Marzena my jako hodowcy tez dziekuje tobie i wszystkim nad ktorymi czuwasz :D
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Śro maja 14, 2008 22:14

Tez uwazam ze Marzenka Włodarska jest najlepsza szefowa stewardow w Polsce i wiele mozna sie przy niej nauczyc, szybko i sprawnie dzieki niej przebiega BIS. Brawo Marzenka !!! :P
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Czw maja 15, 2008 6:41

Marzenka Włodarska to najlepszy organizator stewardów, aż miło sie patrzy na jej działania.
Brawo!

DowgarHill

Od: Śro maja 16, 2007 16:51

Post » Czw maja 15, 2008 8:08

Marzena jest wspaniałym nauczycielem - ja też dziękuję z całego serca za wszystko :1luvu:
Ave

Post » Czw maja 15, 2008 8:16

My też jesteśmy zadowoleni, udana wystawa - było mi bardzo miło gościć po raz pierwszy w Łodzi z kotami :D
Plan wykonany, dodatkowo w sobotę obie dziewczyny miały biv, a jedna nom bis :)

Przy ustalaniu koloru sędziowie uznali, że moja młodsza devonka to f22, natomiast w sobotę sędzia Reijers stwierdził, że mała jest złocista.
W sumie to nie boli, bo ta sama grupa kolorystyczna, ale myślałam, że już będę wiedziała NA PEWNO, jaki ona ma kolor, a tak to nadal jestem głupia mimo papierka Obrazek

A wstawienia tego nie mogłam sobie odmówić - mój aniołeczek: :lol:

Obrazek
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw maja 15, 2008 10:06

dziękuję WSZYSTKIM , z którymi miałam frajdę dzielić się radością udziału w łódzkiej wystawie

jestem bardzo, bardzo szczęśliwa ...

moja biała Dziunia została CHAMPIONEM z ogromnie satysfakcjonującymi mnie rzetelnymi i cennymi dla mnie ocenami
Mamy pamiątkową ocenę od Sędzi z Afryki Południowej, która ocenia koty nie tylko w systemie FIFe.
Ocena Sędzi Alvy Uddin bardzo szczególnie mi zapadnie w serduchu ... Nie tylko dlatego, że pierwszy raz miałam przyjemność wysłuchiwać skrupulatnego analizowania każdego ''kawałka'' mojego ukochanego futra ...

Dziękuję stewardce która okazała się nieoceniona w czasie niedzielnej oceny u Sędziego Lee Selasa.
Tym bardziej dziękuję, gdyż moje emocje przy wystawianiu powierzonego mi na tę wystawę kota ... przerosły mnie samą ...
Dziękuję za aplauz i osobiste wsparcie Pani weterynarz - Justynie Niedzielskiej, którą odwiedziła kocią wystawę. Dziunia miała osobiście wręczony piękny certyfikat z badania słuchu, w nowej oprawie graficznej, z numerem 20.
Jest 20 białym kotem w Polsce z bardzo skrupulatnie ocenioną wrażliwością każdego uszka na dźwięki w różnych częstotliwościach ...

''Towarzystwo'' Klatkowe z ''demonkami'' miałam wyborne. Publiczność=goście wystawy to już koneserzy kociej urody ...

Generalnie - jedna z milej przeżytych przeze mnie wystaw :!:

:lol: :lol: :lol: dzięki rekomendacjom jednej z ''życzliwych'' osób, po moich wpisach w wątku - byłam z imienia i nazwiska rozpoznawana przez Organizarorów jeszcze przed poddaniem kotów badaniu weterynaryjnemu :lol: :lol: :lol:
A przez czas wystawy traktowana ... niczym ''puch anielski'' :lol: :lol: :lol: :lol:

ale to absolutnie nie wpłynęło na moją doskonała zabawę i miłe wrażenie o wystawie :!: :!: :!:

może mi odrobinę brakowało ciepłego uśmiechu Ani, która z ogromnym zaangażowaniem do samego końca pilnowała najdrobniejszych epizodów i ''dopinała'', ''dopinała'' ... aby wszystko było doskonałe :!:

galeria, na której miało być ''gorzej'' - mnie akurat przypadła do gustu. Tuż za barierką , widząc klatki ze swoimi kotami - miałam cały ring ''u stóp'', możliwość obserwowania pracy sędziów, przebiegu wszystkich wydarzeń towarzyszących wystawie
nie odczułam naporu gości, którzy w znacznej części nie chcieli chyba wdrapywać się po schodach ...
było dużo miejsca na przygotowanie kotów, na pogaduchy między wystawcami, którzy nie musieli siedzieć w ciasnym rządku ...

pomysł z wygórowaną ceną za mioty - w mojej ocenie - pozostał nietrafiony.
Ci, którzy zdecydowali się wystawić w tej klasie kocięta - faktycznie pokazali CUDNOśCI :!: zdecydowana większość wystawców miała nie tylko satysfakcję, ale i -nazwałabym to- refundacją w postaci obfitości nagród ...

a ja, jak to ja ... Miałam okazję być świadkiem sprzedaży kociaka z bagażnika samochodu ... przed halą wystawową ... / też trzeba mieć ''szczęśćie'' :evil: /

pamiętając listopadową wystawę łódzką, gdzie obowiązywał ZAKAZ SPRZEDAżY KOCIąT i dyskusję na www.kotperski.fora.pl oraz bardzo spektakularne zwracanie owego kociaka na wystawie poznańskiej ...

utwierdzam się w przekonaniu, że problem JEST. i faktycznie trzeba mądrych głów, aby wypracować rozwiązania, które pozwolą go rozwiązać bez uszczerbku dla zdrowia i kondycji kotów ...
Ludzie mogą się posporzyć - koty nie mogą na tym cierpieć :!:

''pech'' chce że nie była to moja pierwsza łódzka wystawa , z której wracałam bardzo zadowolona ... :wink: / właśnie na łódzkiej wystawie zdobywałam ostatni certyfikat dla mojej pierwszej ''europy'', to właśnie 2 lata temu spełniło się moje marzenie hodowlane , gdy uzyskałam pierwszego BIVa ... Każdy rok, każdy pobyt - był zaakcentowany miłym przeżyciem /
i chyba nie rozczaruję nikogo, że generalnie bywając - ZAWSZE wyjeżdżam zadowolona ... :lol: :lol: :lol:

DZIęKUJę :!: :!: :!:
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Czw maja 15, 2008 12:24

Go!Go!, bardzo to miłe i serdeczne - miło czyta się takie przemyślenia, myślę również, że każda wystawa jest dla nas, organizatorów, pewną lekcją i chcąc się rozwijać musimy co i rusz poprawiać i udoskonalać małe conieco :D
Ave

Post » Czw maja 15, 2008 13:03

To ja dodam ze swojej strony, że taka scena plus klatki dla kotów do bisu za sceną to świetny pomysł - nikt nikomu nie wpadał pod nogi, koty się dużo mniej niż zwykle denerwowały (niestety, w bisie im kot w trakcie prezentacji dalej od właściciela, tym lepiej, czego niektórzy właściciele uparcie nie mogą zrozumieć). Wiem, że to kwestia tego, że po prostu ta hala ma warunki, ale jakby kiedyś jakiś klub musiał wybierać pomiędzy halami, to niech bierze pod uwagę, że podwyższenie na bis jest dobre nie tylko dla widzów (lepiej widać z tyłu) ale i dla kotów.
Oczywiście pod warunkiem, że jest wystarczająco dużo miejsca na wszystko, klatki też, nie tak, jak to było w Bohuminie.

Natomiast do dźwięków ptaszków z głosników nie jestem przekonana. Wydaje mi się, że zamiast uspokajać, denerwowało to niektóre koty, które szukały ptaszków - no bo przecież słychać, znaczy są, tylko gdzie?
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

[poprzednia][następna]