UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie mar 07, 2010 22:37 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

I jeszcze jeden problem, swego czasu przerabiany w Czechach, mianowicie wychodzenie sędziów w czasie trwania Bisu.
Uważam to za absolutne lekceważenie wystawców. Jeżeli od wystawców wymaga się obecności do samego końca trwania wystawy to sądzę, że od sędziów możemy wymagać tego samego. I mało istotne jest tłumaczenie, że samolot, pociąg itp.
Można przyspieszyć Bis, nie robic dwóch specjalistycznych wystaw, można zrobic tak, aby wszyscy byli zadowoleni, bo przeciez to my , wystawcy , opłacamy sędziów.
duszek4

duszek lasu

Od: Czw mar 05, 2009 16:33

Post » Nie mar 07, 2010 23:09 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

na samym wstępie (pomijam parking itd) rozbawiła mnie kontrola vet ... owszem veci mieli rękawiczki jednorazowe ale zamiast je zmieniać to je dezynfekowali (100 sztuk rękawiczek można kupić od 11 zł czyli na 500 kotów to jest 55 zł) ... faktycznie kryzys mamy
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Nie mar 07, 2010 23:21 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Kicimiau pisze:A wszyscy właściciele kotów bardzo bardzo krótkowłosych dziękują za lodowatą salkę za szklanymi drzwiami (szczególnie lodowatą w sobotę... :cry: )

otóż to.... choć w niedzielę nie było tam wcale lepiej :(
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Nie mar 07, 2010 23:49 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

spinoo pisze:Umieszczenie napewno potrzebnego ekspresu do kawy tuz przy klatkach ? syczenie , stukanie itd , napewno nie pomaga kotom .

ja kiedyś już tez o tym pisałam
te ekspresy i inne syczące urządzenia na ahali z kotami to chory pomysł
kompletnie nie rozumiem ich uporczywego umieszczenia w pobliżu klatek
zupełnie jakby organizatorzy wystaw nie mieli kotów

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Pon mar 08, 2010 6:37 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Co do problemów związanych z wołaniem kotów do oceny czy bisu
To prawda, stewardzi szukali tych kotów bo wywołaniu ich 5 razy przez mikrofon. Ale jak juz steward poszedl do znajdował klatkę pustą albo wracał gdy w ocenie był następny kot. Były 4 sektory: lewy, prawy wnęka 1, wnęka 2. I szukaj sobie kota po połowie przeludnionej hali... :/
Obrazek

Scoia'tael

Od: Wto sty 13, 2009 20:16

Post » Pon mar 08, 2010 8:12 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Powiem szczerze , ze zal mi było tych bidul bez futerek :oops: , a wystarczyło moze zrobic mały myk i z tej zimnej dziupli przenieść ich w miejsce gdzie było stoisko ZOO a ich przenieść w miejsce kotów . Dla żarełka i żwirków było wszystko jedno w jakiej temperaturze sie sprzedaja a kociastym nie koniecznie ..
Ale było mineło , zawsze jest cos co mozna porawić , dlatego bądzmy dobrej mysli , że Okrąglak ruszy i spotkamy się w Opolu za rok a moje miasto no cóz skoro nie ma warunków . Może Legnica , Wałbrzych ...
Obrazek
Zdjęcia z ŁÓDŻ 22.11.2015. Wystawy - Galerie zdjęć - zapraszam http://www.andamira.pl/koty/galeria-wystawy-tekst/

spinoo

Od: Śro wrz 12, 2007 18:39

Post » Pon mar 08, 2010 8:36 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Kto w niedzielę zdobył BoB1? Bo jest zaznaczony przy dwóch kotach: nr 31 i nr 299...

Xarthias

Od: Pon sty 21, 2008 12:02

Post » Pon mar 08, 2010 8:56 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

pewnie miały taką samą ilość punktów i obydwa
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon mar 08, 2010 9:18 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Kocurro pisze:
spinoo pisze:Umieszczenie napewno potrzebnego ekspresu do kawy tuz przy klatkach ? syczenie , stukanie itd , napewno nie pomaga kotom .

ja kiedyś już tez o tym pisałam
te ekspresy i inne syczące urządzenia na ahali z kotami to chory pomysł
kompletnie nie rozumiem ich uporczywego umieszczenia w pobliżu klatek
zupełnie jakby organizatorzy wystaw nie mieli kotów

:ok: popieram - totalne nieporozumienie - tym bardziej że większość kotów reaguje lękiem na syczenie ekspresu

Gona

Od: Śro maja 21, 2008 10:49

Post » Pon mar 08, 2010 11:27 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Dziękuję Organizatorom za wspaniałą wystawę :)
Zgadzam się z przedmówcami, że miejsce było nie najlepsze - strasznie wąski korytarz dla zwiedzających itp, ale rozumiem, że właściwa wystawa miała być przecież zorganizowana w Opolu i było to miejsce zastępcze.

My wróciliśmy bardzo zadowoleni nasz Hachiman uzyskał w sobotę Ex1, CAP, NOM BIS, BOS a w niedzielę
Ex 1, CAPIB, NOM BIS, BIS :)
Jesteśmy mocno zszokowani niedzielnym wynikiem albowiem kotka MCO z którą był w panelu BIS naprawdę była przepiękna! Tym bardziej cieszy nas niedzielna wygrana :)
Nasza Isa w obydwa dni dostała notę Ex2 - był to (jak dla nas) jej bardzo udany debiut :) Koteczka naprawdę świetnie zachowuje się na wystawie, pięknie się wystawia i mam nadzieję na kolejnej wystawie uzyska wyższe oceny :)

Ze swojej strony pragnę również pogratulować wszystkim pięknym kotom uczestniczącym na wystawie (nasze zdjęcia wystawimy jutro - podeślę linka), wszystkim nominowanym oraz wszystkim zwycięzcom! :)

Specjalne serdeczne gratulacje dla wszystkich NFO uczestniczących w wystawie :) Było nas mało, ale wielu odwiedzających przychodziło i specjalnie szukało NFO :) Wiele osób mówiło mi, że przyszli na wystawę właśnie obejrzeć norwegi :)
Obrazek
"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."

MarzenaF

Od: Czw paź 09, 2008 19:34

Post » Pon mar 08, 2010 12:59 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Parking daleko, wewnątrz hali bardzo ciasno (mało miejsca zarówno dla wystawców, jak i dla zwiedzających), bardzo zimno (zwłaszcza w bocznej salce) i ciemno (na złe oświetlenie narzekali również sędziowie) :? Nie było żadnego planu rozmieszczenia klatek (a nie było w ich rozmieszczeniu żadnego sensu) i brakowało krzeseł :evil:
Umieszczenie tablicy na jednej ze ścian wąskiego długiego korytarza było kompletnym nieporozumieniem - mogli ją widzieć tylko ci, którzy mieli klatki naprzeciwko. W związku z powyższym koty gros kotów wywoływano :arrow: hałas. Hałas od pewnego momentu stał się dodatkowo niezmiernie uciążliwy, ponieważ za ścianą odbywała się próba i do naszych i naszych podopiecznych uszu docierała okropnie głośna muzyka :evil:
Nie wiem jakim cudem na salę dostał się człowiek z zapalonym papierosem w ręku - ktoś twierdził, że ten człowiek jest jednym z organizatorów 8O
Z plusów: każdy kot z BIV i NOM dostawał medal (nie zawsze organizatorzy zapewniają te nagrody). Puchary okazałe. Organizatorzy bardzo mili, co w pewnym stopniu łagodziło przykre doznania :kotek:
Obrazek

kicikici_miau

Od: Pt sie 04, 2006 20:19

Post » Pon mar 08, 2010 13:21 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

kicikici_miau pisze:Parking daleko, wewnątrz hali bardzo ciasno (mało miejsca zarówno dla wystawców, jak i dla zwiedzających), bardzo zimno (zwłaszcza w bocznej salce) i ciemno (na złe oświetlenie narzekali również sędziowie) :? Nie było żadnego planu rozmieszczenia klatek (a nie było w ich rozmieszczeniu żadnego sensu) i brakowało krzeseł :evil:
Umieszczenie tablicy na jednej ze ścian wąskiego długiego korytarza było kompletnym nieporozumieniem - mogli ją widzieć tylko ci, którzy mieli klatki naprzeciwko. W związku z powyższym koty gros kotów wywoływano :arrow: hałas. Hałas od pewnego momentu stał się dodatkowo niezmiernie uciążliwy, ponieważ za ścianą odbywała się próba i do naszych i naszych podopiecznych uszu docierała okropnie głośna muzyka :evil:
Nie wiem jakim cudem na salę dostał się człowiek z zapalonym papierosem w ręku - ktoś twierdził, że ten człowiek jest jednym z organizatorów 8O
Z plusów: każdy kot z BIV i NOM dostawał medal (nie zawsze organizatorzy zapewniają te nagrody). Puchary okazałe. Organizatorzy bardzo mili, co w pewnym stopniu łagodziło przykre doznania :kotek:

No i stewardzi byli mili...Mam na myśli zarówno Ciebie,kicikici_miau, jak i pewnego stewarda, do kórego mocno tulił się mój kocur w bisie :1luvu:
Obrazek

Kicimiau

Od: Pt kwi 03, 2009 19:31

Post » Pon mar 08, 2010 13:23 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

Kicimiau pisze:
kicikici_miau pisze:Parking daleko, wewnątrz hali bardzo ciasno (mało miejsca zarówno dla wystawców, jak i dla zwiedzających), bardzo zimno (zwłaszcza w bocznej salce) i ciemno (na złe oświetlenie narzekali również sędziowie) :? Nie było żadnego planu rozmieszczenia klatek (a nie było w ich rozmieszczeniu żadnego sensu) i brakowało krzeseł :evil:

No i stewardzi byli mili...Mam na myśli zarówno Ciebie,kicikici_miau, jak i pewnego stewarda, do kórego mocno tulił się mój kocur w bisie :1luvu:

Twój kocur jest baaaardzo miziasty :1luvu:
Obrazek

kicikici_miau

Od: Pt sie 04, 2006 20:19

Post » Pon mar 08, 2010 13:27 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

kicikici_miau pisze:
Kicimiau pisze:

Twój kocur jest baaaardzo miziasty :1luvu:

Trochę, jak Scooby Doo , duży samiec, ale w momentach krytycznych, na rękach u człowieka :P
Obrazek

Kicimiau

Od: Pt kwi 03, 2009 19:31

Post » Pon mar 08, 2010 14:04 Re: UWAGA !!! - WROCŁAW - 6/7 MARCA 2010 + SPECIAL SHOWS

witam serdecznie, choć jeszcze mocno nieprzytomna :(

przede wszystkim chciałam podziękować w imieniu organizatorów za wspólny weekend wystawowy.

Jednocześnie przeprosic za wszelkie niedociągnięcia i podziękowac moim przedmówcom za zrozumienie.

Niestety jak się ma 48 godzin na znalezienie sali w tym pięknym mieście to faktycznie graniczy to z cudem :(

Mam nadzieje że dobudowywane sale wystawiennicze kolo Hali Ludowej będa spłniać standardy europejskie a cena nie będzie szokować przeciętnego zjadacza chleba, co umożliwo nam w końcu przeprowadzenie wystawy według naszych planów i konceptów czyli w cywilizowanych warunkach.

Jeszcze raz dziękuję za zrozumienie i przepraszam za niedociągnięcia.
Mam nadzieję, że za rok w marcu spotkamy się w Opolu a własciciele Hali Okrąglak nie zrobią już nam takiej niespodzianki na 3 tygodnie przed wystawą :ok:

na te chwile serdecznie zapraszamy do Wałbrzycha we wrześniu gdzie jesteśmy pewni że organizacyjnie będzie wszystko dograne na 102 :)

gratuluję wszystkim Zwycięzcom :piwa: :piwa:
pozdrawiam
Aneta Makowska
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

[poprzednia][następna]