Ave - służę przykładem
W grudniu 2006r. CCW zorganizował show kotów białych.
Bez sprawdzania katalogu jestem w stanie wymienić wszystkie hodowle wystawiające z kat I. Pamiętam zwycięskiego kocura - po domowemu wołanego - ''Łukaszek''...
I oddam ''królestwo''

- jak mi ktoś na podstawie stosownych dokumentów / z datą !!! /po badaniu audiometrem - wskaże jednego kota białego, który na bramce weterynaryjnej przeszedł na ''coś'' więcej niż wpis od weta po ''pokicianiu'' i ''poklaskaniu'' !!!
( pierwsze badania miały miejsce w maju 2007r. i pierwszymi hodowlami, które w większej liczbie poddały swoje koty temu badaniu były hodowle Pani Ewy Klarki i forumowej Siasi ... Mylę się ? )
W maju 2008r. CCL organizował ANGEL SHOW ...
Czy Ty Ave - jak organizator wiesz ile na hali było kotów białych z zaświadczeniem wydanym na podstawie badania metodą BEAR ?
Ja wiem - ile kotów z Polski uczestniczyło w tej wystawie po takim badaniu.
Na hali była osobiście Pani Niedzielska, która na tamtą chwilę wykonywała badania we Wrocławiu i Warszawie. Ośrodek Olsztyński - jeszcze wtedy nie badał.
W 2011r. były dwa ''szoły'' białych kotów CCW i CCPomerania - z bardzo nieliczną obsadą.
Co do CCW - mam wiedzę, że nie wszystkie koty białe zgłoszone do katalogu na chwilę wystawiania ich miały badanie na obustronne słyszenie ...
/ przeproszę publicznie, jeśli żyje w błędzie !!! /
Ave- a skoro już jesteśmy przy kotach białych - choć to OT - to proszę - wskaż mi jeden miot po białym rodzicu, gdzie Biuro Rodowodowe przy karcie miotu, jako załącznik posiada zaświadczenie na postawie przeprowadzonego badania audiometrem o tym, że nie rozmnożono kota kalekiego ...
Proszę o choć jeden kub, który wydał skierowanie do krycia hodowcy z adnotacją, że planowany biały rodzic nie jest głuchy ...
Bo rodzicami zostawały i zostają koty białe - bez tytułu, bez nawet jednego wejścia na wystawę ...