Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
MariaD pisze:A propos ringu sędziowskiego. Pomiędzy salą wystawy a targami była puściusieńka ogromna sala, gdzie możnaby spokojnie zrobić wygodny ring sędziowski. Możnaby obserwować ocenę kota, co przy obecnym ustyuowaniu ringu było niemożliwe.
W zeszłym roku jedna z sędzin (chyba?) tam własnie przeniosła porównanie miotów.
Może klub rozważy taka organizację ringu?
Magis pisze:jeżeli myślimy o tej samej sali to nie było na niej światła dziennego co wg mnie uniemożliwia sensowną ocenę kotów. Już teraz sędzia oceniający ruskie, który miał stolik bliżej klatek, podchodził z kotami do okien...
... jeżeli myślimy o tej samej sali to nie było na niej światła dziennego co wg mnie uniemożliwia sensowną ocenę kotów. Już teraz sędzia oceniający ruskie, który miał stolik bliżej klatek, podchodził z kotami do okien ...
lrafal pisze:co dla wystawy, która nie ma przychodu z biletów i sponsorów
Go!Go! pisze:.... m u s i być sztucznie doświetlone ... /
lrafal pisze:Część w której odbyła się wystawa (prawdopodobnie) była za za free,
Magis pisze:Może mam szczęście, ale nie byłam na wystawie na której byłoby tylko sztuczne światło.
Magis pisze:Ale generalnie nie o światło mi chodziło a o zachowanie wystawców na małym ringu. Wiadomo, wystawy są w różnych miejscach, mniejszych halach i większych obiektach. A koty, WSZYSTKIE, powinny się na nich czuć jak najlepiej.
sunshain pisze:Go!Go! pisze:.... m u s i być sztucznie doświetlone ... /
np. żarowe Poznań
biały kot jest pieknie kremowy za to rude i kremowe fantastycznie wyglądają
... obiecuje, ze na najblizszej wystawe bede chodzic z lomem i wlasnorecznie przeswity robic, aby bylo odpowiednie oswietlenie ...
Go!Go! pisze:no, to teraz - od organizatora trzeba będzie wymagać nie tylko cichutko pracującej klimy, dużej liczby czyściutkich toalet, obowiązkowo - gniazdek z prądem i ciepłej wody, bezpłatnego parkingu strzeżonego, krzeseł , stołów ... darmowej kawy,
to j e s z c z e - paramatrów oświetlenia !!!
a jak tego organizator nie zapewni i nie poda - to na wystawę się nie jedzie![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Basia_D pisze:sunshain pisze:Go!Go! pisze:.... m u s i być sztucznie doświetlone ... /
np. żarowe Poznań
biały kot jest pieknie kremowy za to rude i kremowe fantastycznie wyglądają
obiecuje, ze na najblizszej wystawe bede chodzic z lomem i wlasnorecznie przeswity robic, aby bylo odpowiednie oswietlenie
Użytkownicy przeglądający ten dział: rriental i 6 gości