[wystawa]-Bydgoszcz 20-21.09.2008 + Show NEM i EC/EP

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pon wrz 22, 2008 16:48

Jestem bardzo dumna z mojego Peresiątka :D do NOM BIS EC pokonał Brytka czekoladowego :D
W kotach hodowlanych czyli w EC wygrała koteczka devonka biała EC Dona :P brawo !!!!!!!

madziara

Od: Sob mar 12, 2005 21:42

Post » Pon wrz 22, 2008 16:59

:D miło było,przestronnie ,sympatycznie :D
tylko zrozumieć nie mogę zasady prowadzenia BiS i dokładania BIC :wink: i tak rodzi się pytanie dlaczego mały kociak jest porównywany z dorosłym kocurem/dorosłą kotką ? dlaczego kastrat/kastratka jest porównywany z kocurem kryjącym/kotką hodowlaną ?
przecież dla wszystkich hodowców jest wiadomym ,że są obłędne różnice w wyglądzie kotów.
Następnym razem jadąc na polską wystawę będę podpytywała "w jakim systemie bedzie prowadzony BIS"
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pon wrz 22, 2008 17:06

Musisz sie zaczac przyzwyczajac coraz wiecej BIS odbywa sie wlasnie w tym systemie, to wlasnie Polacy przejeli taki sposob wyboru BIS od Czechow,Niemcow czy Wlochow i coraz wiecej wystaw w Polsce bedzie odbywac sie z wyborem BIC !!!

Czesc wystaw natomiast odbywa sie w systemie tylko BIS ( tak jak na wystawie swiatowej ). Odbywaja sie tak BIS na wystawach KKO lub na wystawach niektorych skandynawskich.
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Pon wrz 22, 2008 17:12

CZANKRA pisze:Musisz sie zaczac przyzwyczajac coraz wiecej BIS odbywa sie wlasnie w tym systemie, to wlasnie Polacy przejeli taki sposob wyboru BIS od Czechow,Niemcow czy Wlochow i coraz wiecej wystaw w Polsce bedzie odbywac sie z wyborem BIC !!!

tylko po co ? :wink:

i jak będzie prowadzony BiS zależy od klubu organizującego wystawę :D

danunka

Post » Pon wrz 22, 2008 17:22

Tu tez masz racje !!
Zalezy to faktycznie od Klubu ktory organizuje wystawe w jakim systemie poprowadzi BIS, ale wybor BIC podnosi range BIS.
Postaw sie w sytuacji tych co wygrywaja BOB nie dosc ze maja BIS,BOB to jeszcze BIC !!
Moze ja faktycznie tez wylaczylabym tylko kastraty, ale to juz moja prywatna opinja.
Obrazek

CZANKRA

Post » Pon wrz 22, 2008 17:23

ja mam tylko jedno zastrzeżenie - WET :evil: :evil:
stojąc w kolejce obserwowałam kilka osób przede mną i brak dezynfekcji zarówno rąk jak i stołu przez wetkę ...

przyszła moja kolej .... poprosiłam o dezynfekcję i zapytałam dlaczego pani tego nie robi

odpowiedź na 6 :roll: :roll: bo nie ma takiej potrzeby i sensu bo środek tylko podrażnia koty :twisted: :twisted: :twisted: RATUNKU 8O 8O 8O

pani z nadąsaną miną ale zdezynfekowała zarówno stół jak i ręce przed dotknięciem mojego kota :wink:
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Pon wrz 22, 2008 18:05

almathea pisze:ja mam tylko jedno zastrzeżenie - WET :evil: :evil:
stojąc w kolejce obserwowałam kilka osób przede mną i brak dezynfekcji zarówno rąk jak i stołu przez wetkę ...

przyszła moja kolej .... poprosiłam o dezynfekcję i zapytałam dlaczego pani tego nie robi

no to był dubel w kierunku pani zresztą przesympatycznej wet.:) też prosiłam o zdezynfekowanie rączek ,co pani zrobiła bez zbędnych komentarzy :D :D

Aneta -bardzo Ci dziękujemy za taszczenie naszego "źwierzątka" w BIS-ach :cat3:

danunka

Post » Pon wrz 22, 2008 21:20

danunka pisze:
Aneta -bardzo Ci dziękujemy za taszczenie naszego "źwierzątka" w BIS-ach :cat3:

ależ moja droga to była CIĘŻKA czarna przyjemność :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: i prezentuje się jak na króla EC, DSM przystało :dance: :dance: :dance: :dance2: :dance2: :dance2: :ok:

ale :lol: :lol: Isumek jest przecudowny i przekochany w charakterze ale go chyba karmicie cementem :lol: :lol: :lol: :lol:
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Wto wrz 23, 2008 7:50

Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Wto wrz 23, 2008 8:12

Podziękowania

Dziękujemy serdecznie wszystkim hodowcom, którzy przybyli do Bydgoszczy ze swoimi pięknymi kotami.
Nevom – za liczne przybycie i udział w Special Show Neva Masquarade oraz Neva Clubowi za nieocenioną pomoc i udział w organizacji Special Show
Europa Championom i Europa Premiorom – za udział w Special Show EC/EP i Marzence Włodarskiej za prowadzenie nominacji i pomoc w organizacji Show na ringu

Dziękujemy sędziom: Panu Ireneuszowi Pruchniakowi z Polski, Pani Marianne Kuipers Kossen z Holandii, Panu Henremu Hornellowi z Norwegii, Pani Alvie Uddin ze Szwecji, Panu Dieterowi Fillerowi ze Szwacjarii oraz Pani Donatelli Mastrangello i Pani Cristinie Kowalczuk z Włoch.

Dziękujemy Pani Irenie Nalewaj, która wraz z Olkiem i Rafałem Lewandowskim fachowo i sprawnie obsługiwali sekretariat wystawy, Panu Markowi Chadajowi za prowadzenie Best in Show, Marzence Włodarskiej, szefowej stewardów, za wspaniałą jak zwykle opiekę nad ringiem i stewardami oraz stewardom za piękne prezentowanie kotów w Best in Show i pomoc sędziom.

SKŁADAMY również serdeczne PODZIĘKOWANIA forumowiczom miau.pl oraz schronisku dla zwierząt w Bydgoszczy i "Animalsom" za udział w wystawie i promocję naszych naważniejszych i najbardziej potrzebujących bezdomnych, równie pięknych i wspaniałych mruczków bez szlachetnego pochodzenia!

Dziękujemy również mieszkańcom Bydgoszczy, którzy tłumnie odwiedzili Wystawę by podziwiać kocie piękności.

Dzięki wielkiemu zaangażowaniu organizatorów wystawy - członków Cat Club Bydgoszcz, możemy z ulgą powiedzieć, że jesteśmy bardzo dumni i szczęśliwi z udanej organizacji.
Pracowaliśmy bardzo ciężko wkładająć swój czas i serce by wszystko przygotować i robiliśmy wszystko, co w naszej mocy by wszyscy byli zadowoleni i miło wspominali naszą wystawę w Bydgoszczy.
Zdajemy sobie sprawę z kilku niedociągnięć organizacyjnych i obiecujemy poprawę ich za rok.

Dziękujemy i zapraszamy do Bydgoszczy na następną wystawę w przyszłym roku!

organizatorzy wystawy
członkowie Cat Club Bydgoszcz

ps. W osobnych postach zostaną przedstawione wyniki Best of Best, konkursów i Special Shows.

Edit: literówki
Ostatnio edytowano Wto wrz 23, 2008 22:20 przez Cat Club Bydgoszcz, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Cat Club Bydgoszcz

Od: Wto lip 22, 2008 19:21

Post » Wto wrz 23, 2008 8:59

Wyniki Gratulujemy serdecznie wszystkim kotom i ich właścicielom!

Sobota:
Best of Best 1 (BIC, BOB 1):
51. EP ColdFire of Silverside*PL (kocur kast. MCO ds 22, klasa 2), wł. Magdalena Jończak
Best of Best 2 (BIC, BOB 2)
266. Kiss me quick Scardinius*PL (kotka CRX n 03, klasa 11), wł. Ilona Krasnopiórko
Best of Best 3 (BIC, BOB 3)
198. CH In Style Trillium (kotka PER w 62, klasa 7), wł.Zdzisława Lachowska
Best of Best 4 (BIC, BOB 4)
190. Lady Luck Birregin*FIN (kotka SYS f 03, klasa 12), wł. Kożuch Katarzyna

Niedziela:
Best of Best 1 (BIC, BOB 1)
18. Benua Corrado (kocur PER d 21 33, klasa 11), wł. Beata Mączkowska
Best of Best 2 (BIC, BOB 2)
136. Camee of Daisy’s Home*NL (kotka BRI a, klasa 11), wł. Angelika Rabizo
Best of Best 3 (BIC, BOB 3)
190. Lady Luck Birregin*FIN (kotka SYS f 03, klasa 12), wł. Katarzyna Kożuch
Best of Best 4 (BIC, BOB 4)
89. Carmen Ragdolls*PL (kotka RAG n 03, klasa 11), wł. Daiusz i Iwona Pawlak

*Konkurs na najpiękniejszą klatkę o wystroju jesiennym –wygrała Lidia Szłapka

*Konkurs dla „Kota Podróżnika” z Polski – wygrał GiGi Amoroso, kot domowy, który przyjechał z miasta Żywiec pokonując ponad 425 km, wł. Janina Miodońska.

*Konkurs dla „Kota Podróżnika” z zagranicy – wygrała kotka perska Laguna, która przyjechała z Odessy ponad 2000 tyś km z właścicielem Oleg Shyshkovskyi, który jest z Mołdawii

Edit: dodane nazwiska właściceli
Ostatnio edytowano Pt wrz 26, 2008 7:25 przez Cat Club Bydgoszcz, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Cat Club Bydgoszcz

Post » Wto wrz 23, 2008 10:53

Nadal czekam na wyniki Special Show EC/EP
I jak one wygladaly !!!
Obrazek

CZANKRA

Post » Wto wrz 23, 2008 13:54

Witajcie jestem tu nowa i wystawa w Bydgoszczy była też naszym debiutem wystawowym, myśle że bardzo udanym :D

mój 7 miesięczny maine coon ENRICE Cień Tygrysa*PL w sobote zdobył: Ex1, BIV, NOM BIS, BIS :) niedziela Ex1, BIV TOTAL, NOM BIS

na wystawie bardzo mi sie podobało, zdecydowanie złapałam bakcyla :lol:
pozdrawiam

Jupi

Od: Pt wrz 12, 2008 17:55

Post » Wto wrz 23, 2008 14:14

Jupi pisze:Witajcie jestem tu nowa i wystawa w Bydgoszczy była też naszym debiutem wystawowym, myśle że bardzo udanym :D

mój 7 miesięczny maine coon ENRICE Cień Tygrysa*PL w sobote zdobył: Ex1, BIV, NOM BIS, BIS :) niedziela Ex1, BIV TOTAL, NOM BIS

na wystawie bardzo mi sie podobało, zdecydowanie złapałam bakcyla :lol:
pozdrawiam

Gratuluję, oglądalam go na stronie hodowli od maluszka. Super kicio,
bardzo mi się podoba. Jak widać nie tylko mnie, sędziowie też go zauważyli. Trzymam kciuki za kolejne wystawy.
bo los tak naprawdę często się uśmiecha, trzeba tylko ten uśmiech dostrzec i na niego odpowiedzieć

Enya

Od: Czw paź 23, 2003 12:30

Post » Wto wrz 23, 2008 15:41

informacja o Special Show EC i EP, która jest w katalogu wystawowym:

Na międzynarodowej wystawie kotów Rasowych w Bydgoszczy w niedzielę odbędzie się wyjątkowy Special Show EC i EP. Zaprezentowane zostaną najpiękniejsze koty z najwyższymi tytułami wystawowymi EC – Europa Champion dla kotów dorosłych i EP – Europa Premior dla kastratów.

Międzynarodowi sędziowie felinologiczni wybierać będą spośród kotów wszystkich kategorii wystawowych najlepszego kota z tytułem EC i/lub EP wygrywającego Specjalistyczne Show, który zostanie uhonorowany dyplomem, pucharem i nagrodami ufundowanymi przez sponsorów. Podziękowania składamy firmie Royal Canin.

To fantastyczna okazja by podziwiać najpiękniejsze koty rasowe, które brały już udział w wielu wystawach, wśród nich wielokrotni zwycięzcy międzynarodowych wystaw w kraju i za granicą!

SHOW EC i EP:
1.W show biorą udział koty z tytułem EC i/lub EP umieszczone w katalogu.
2.Uczestnictwo w show jest dobrowolne i zwolnione z opłat.
3.Spośród przedstawionych do konkursu kotów, wybrane zostaną najlepsze koty z tytułami EC i EP z kategorii I, II, III, IV, które otrzymają nominację i przejdą do finału, czyli Best of Best.
4.Przed BIS zaprezentowane zostaną w finale najlepsze koty wystawy specjalistycznej i spośród nich wybrany zostanie zwycięzca.

---------------------------------------------------------------------------------
Podsumowanie:

Dziękuję serdecznie wszystkim wystawcom jak i ich pięknym kotom za udział w Special Show. Nie często jest okazja by móc zaprezentować szerszemu gronu tyle wspaniałych kotów z nawyższymi tytułami. Dziękuję firmie Royal canin dzięki, której każdy kot uczestniczący w Show mógł otrzymać nagrody i upominki. Cat Club Bydgoszcz ufundował puchary dla najlepszego kota z tytułem EP oraz EC i budkę legowisko dla EC.

Niezmiernie miło było mi również wręczyć każdemu kotu pamiątkową rozetkę i dyplom za sam udział, wszystkie koty nominowane do BEST of BEST otrzymały dodatkowe nagrody by mogły cieszyć się razem z właścicielem tym wyróżnieniem :wink:

Wśród nich były aż 4 koty ze szczególnym tytułem wystawowym DSM- Distinguished Show Merit, największym (obok tytułów WW i SW) wyróżnieniem dla kotów biorących udział w wystawach, tytuł uzyskiwany jest po wygraniu przez kota min 10 BIS i/lub BOS w okresie niekrótszym niż 2 lata i 1 dzień. Te wyjątkowe koty, które gościły na wystawie to:

*Kocurek kastrat Maine Coon EP ColdFire of Silverside*PL DSM, który wygrał Best of Best Special EC i EP show w niedzielę
*kocurek norweski leśny EC Amareoth Forest Eyes*PL DSM
*kocurek perski EC Isum Black Star Mruczki*PL DSM
*świeżo upieczona DSM-ka kotka norweska leśna EC Lara Leśny Łowca*PL DSM, DM
(3 ostatnie koty otrzymały nominację do BEST of BEST Special Show)
Gratuluję opiekunom tych wyjątkowych kotów Magdalenie Jończak, Darii i Dorocie Biskubskim, Danucie i Andrzejowi Lorek, oraz Magdalenie Kudrze.

Gratulacje dla wszystkich nominowanych kotów z tytułem EC i EP , dla białej kotki rasy Devon Rex Dona Skarabeusz*PL (wł. Katarzyna Post), która w sobotę ukończyła tytuł EC, a w niedzielę została wybrana najlepszym kotem z tytułem EC wszystkich kategorii i walczyła w ścisłym BEST of BEST o wygranie całej specjalistycznej wystawy.

Mam nadzieję, że wszyscy uczestnicy dobrze się bawili i miło będą wspominać Show kotów z najwyższymi tytułami wystawowymi EC i EP!

organizator Special Show

WYNIKI:

Zwycięzca Best of Best Special Show EC i EP:

51. EP COLDFIRE OF SILVERSIDE*PL DSM, MCO ds 22, wł. Magdalena Jończak

koty walczące o Best of Best Special Show:
269. EC DONA SKARABEUSZ * PL , DRX w, wł. Katarzyna Post
51. EP COLDFIRE OF SILVERSIDE*PL DSM, MCO ds 22, wł. Magdalena Jończak

koty nominowane do Best of Best Special Show:
6. EC ISUM BLACK STAR MRUCZKI*PL DSM , PER n, wł. Danuta i Andrzej Lorek
13. EC KALAHARI LINGORA*PL , PER n 24, wł. Robert Sawulak
172. EC PHU-QUOC`S CASANOVA , DRX bs 33, wł. Magdalena Wicińska - Nalewaj
51. EP COLDFIRE OF SILVERSIDE*PL DSM , MCO ds 22, wł. Magdalena Jończak
67. EC AMAREOTH FOREST EYES*PL DSM , NFO n 09, wł. Daria i Dorota Biskubskie
223. EC LARA LEŚNY ŁOWCA*PL DSM, DM , NFO n 09 23, wł. Magdalena Kudra

wszystkie koty, które brały udział w show:
6. EC ISUM BLACK STAR MRUCZKI*PL DSM , PER n, wł. Danuta i Andrzej Lorek
193. EC FIGARO NOVA , EXO n, wł. Łucja Nowak Pawlicka
13. EC KALAHARI LINGORA*PL , PER n 24, wł. Robert Sawulak
138. EC VINZOR DOMESTIC BLISS*LV , BRI b, wł. Katarzyna i Dariusz Świderscy
172. EC PHU-QUOC`S CASANOVA , DRX bs 33, wł. Magdalena Wicińska - Nalewaj
51. EP COLDFIRE OF SILVERSIDE*PL DSM , MCO ds 22, wł. Magdalena Jończak
213. EC DREAMTIME OF SILVERSIDE*PL , MCO ds 22, wł. Magdalena Jończak
67. EC AMAREOTH FOREST EYES*PL DSM , NFO n 09, wł. Daria i Dorota Biskubskie
72. IP EC AVERY FOREST EYES*PL EC , NFO d 23, wł. Daria i Dorota Biskubskie
76. EC EDOLIA FOREST EYES *PL , NFO f 09, wł. Daria i Dorota Biskubskie
223. EC LARA LEŚNY ŁOWCA*PL DSM, DM , NFO n 09 23, wł. Magdalena Kudra
Ostatnio edytowano Wto paź 07, 2008 7:05 przez Cat Club Bydgoszcz, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

Cat Club Bydgoszcz

[poprzednia][następna]