Tulln 27-28/09/2008

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto wrz 16, 2008 8:59 Tulln 27-28/09/2008

Czy ktos się wybiera? Ja już kocura zgłosiłam i byłoby mi miło gdyby ktoś też zechciał pokazać swoje koty austryjakom.
Ostatnio edytowano Pt wrz 26, 2008 12:51 przez Barbapapa, łącznie edytowano 1 raz
Kota i Kuba (dom), Malibu, Amba i Milo (SIB), Ozzy i Onni (MCO) oraz Chivas(*14/08/2010) i Anubis (BPP) oraz Santtu (DSP) a inne pewnie życie dopisze.

Barbapapa

Od: Wto paź 30, 2007 11:08

Post » Czw wrz 18, 2008 19:58

My bedziemy jak zwykle i nie mamy co sie pokazywac bo jestesmy w Austrii stalymi bywalcami. Mamy przez 4 lata pod rzad Mr. Austrie :P
To raczej innych Polskich wystawcow nie czesto oglada sie w Austrii :P
Obrazek

CZANKRA

Od: Pt sty 13, 2006 0:36

Post » Czw wrz 18, 2008 20:48

a wiecej informacji o tej wystawie? :wink:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Czw wrz 18, 2008 21:05

Międzynarodowa Wystawa Kotow Rasowych w TULLN (A) - w Messegelände
w dniach 27-28.09.2008

http://www.tulln.at/messe/
http://www.tulln.at/

Zaproszeni Sędziowie:
---------------------------

Mahelkova - wszystkie rasy
Mahelka - wszystkie rasy
Sagurski - wszystkie kategorie

Polecany Hotel przez organizatorow:
http://www.tiscover.at/at/guid...../home.html
http://www.tulln.info/

Wiecej inf. na stronie:
http://www.oevek.at/

Ale wzasadzie to juz po ptakach wystawa jest za troche ponad tydzien !!!
Obrazek

CZANKRA

Post » Czw wrz 18, 2008 21:08

no tak............. :?
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Pt wrz 26, 2008 11:03

Bardzo was proszę, trzymajcie kciuki za nowiciusza na ringu w Austrii. Bardzo się denerwuję. :?:
Kota i Kuba (dom), Malibu, Amba i Milo (SIB), Ozzy i Onni (MCO) oraz Chivas(*14/08/2010) i Anubis (BPP) oraz Santtu (DSP) a inne pewnie życie dopisze.

Barbapapa

Post » Pon wrz 29, 2008 9:01

Kilka godzin temu wróciliśmy z Tulln. Wystawa nieprawdopodobna i niepodobna do żadnej z polskiej czy czeskiej wystawy ( innych doświadczeń nie mam). Jest to ogromne dwu dniowe wydarzenie, zblizone rozmachem i wielkością do psiej, światowej wystawy. Ale... W czasie dwóch dni są wystawy wszelkich zwierząt w różnych halach. Wejście na teren wystawy jest jednorazowe i ...jeśli ktoś wszedł z psem, niekoniecznie wystawianym, to może wejść do hali w której wystawiane są np. koty! Krótko mówią psy z właścicielami chodziły między klatkami z kotami, psiaki były też niedaleko stolików sędziowskich! Ale też i miło mnie zachowanie psów zaskoczyło. Jako właścicielka psów rasowych często bywałam na psich wystawach. Na polskich wystawach jest bardzo szczekliwie, bywa awarturniczo. W Tulln generalnie cisza, spokój; wystawiane psy były bardzo zrównoważone i dobrze nastawinone do innych zwierzaków.
Sędziowanie było sprawne, ale były problemy z parkowaniem- nie było zagwarantowanego miejsca dla wystawców, nie były wszystkie parkingi oznaczone.
Otoczka, typu sekretariat, jakość dyplomów była bardzo mizerna.
Tłumy okrutne, ilości stoisk z jedzeniem, ubraniami zabawkami posłaniami, itp. okrutna, dziesiątki, do wyboru, do koloru.
Mój Ozzy zakończył w wieku 14,5 mcy GIC rozpoczął starania o E CH. Zatem mimo zmęczenia, nasz pobyt był barzdo udany.
W przyszłym roku mam zamiar pojechać z psem i kotem. Nigdy nie sądziłam że jest to możliwe. Pozdrawiam.

Barbapapa

Post » Pon wrz 29, 2008 10:39

Barbapapa w przyszlym roku nie koniecznie taka wystawa bedzie w TULLN czesto odbywa sie w Wr. Neustad i wlasnie tam odbywaja sie takie Targi Zoologiczne najczesciej. Gdzie bedzie pewnie napisze w przyszlym roku !!

Nasze koty tez dobrze wypadly w Tulln

IC BANANARAMA GRAHAM*PL (JW) BRI g - sobota CAGCIB i BIV a w niedziele CAGCIB i NOM BIS ( BIV nie bylo ).

LAS VEGAS HONORABLE*CZ BRI d - sobota EX 1+NOM BIS a w niedziele EX 1
Obrazek

CZANKRA

Post » Pon wrz 29, 2008 11:47

CZANKRA pisze:Barbapapa w przyszlym roku nie koniecznie taka wystawa bedzie w TULLN czesto odbywa sie w Wr. Neustad i wlasnie tam odbywaja sie takie Targi Zoologiczne najczesciej. Gdzie bedzie pewnie napisze w przyszlym roku !!

Nie napisałam że będzie w Tulln, tylko, że skorzystam z połączenia wystaw psiowej z kocią. :)

Barbapapa