Wątek cukrzycowy VII

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt lis 02, 2012 23:30 Re: Wątek cukrzycowy VII

Mamrot pisze:Tinko!

oto Kropcia. dobrej nocy!
Obrazek
Mamrotku,

zebrało mi się z radości na łezki. Dziękuję za to prześliczne zdjęcie Kropci. Cały czas myślę o Was i jestem z Wami.

Słodkie pozdrowienia
Tinka
Ostatnio edytowano Pt lis 02, 2012 23:40 przez Tinka07, łącznie edytowano 1 raz
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Pt lis 02, 2012 23:40 Re: Wątek cukrzycowy VII

Rany, jaka śliczność:)
Moja Pusiasta jest taka trikolorzasta, tylko cała.

Patkazal, jeżeli twój kot waży 4 kg, to z niego taka malizna jak z mojej koteczki:) Więc 0,5 może okazać się też za duże (my podajemy 0,25 tak mniej więcej, bo bywa różnie). W każdym razie 1 jednostka dwa razy dziennie to potwornie duża dawka dla takiego kota. Tak czy tak od czegoś musisz zacząć, i może nie jest już tak przerażająco ważne, co wybierzesz. Ważne jest monitorowanie poziomu glukozy, co się dzieje w organizmie - i podejmowanie dalszych decyzji.

A Kropcia to chyba też malutka? (Pusiasta to jest byk)

sheridan

Od: Śro wrz 02, 2009 12:58

Post » Pt lis 02, 2012 23:49 Re: Wątek cukrzycowy VII

Przepraszam, obiecuje, że to już ostatnie, niec hcę zasmiecac wątku.
Sheridan! Kropka jest raczej duża i dość zaokrąglona ;).

Obrazek
tu Kropcia po prawej, z lewej Yoczka, która należy do mniejszych sztuk

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pt lis 02, 2012 23:54 Re: Wątek cukrzycowy VII

Rany, to ty masz jeszcze drugi egzemplarz w tej samej tonacji:) To Pusiasta jest jak ta druga, ma cały grzbiet w kolorkach. A Kropcia naprawdę wygląda drobniutko na tym zdjeciu, jak mój cukiereczek (czarno-biały). Uwielbiam koty z białym:) Sorki, ale nie mogłam się powstrzymać:)

sheridan

Post » Pt lis 02, 2012 23:56 Re: Wątek cukrzycowy VII

sheridan pisze:Tak czy tak od czegoś musisz zacząć, i może nie jest już tak przerażająco ważne, co wybierzesz. Ważne jest monitorowanie poziomu glukozy, co się dzieje w organizmie - i podejmowanie dalszych decyzji.
sheridan, akurat początkowa dawka jest przerażająco ważna :wink: Ja bym zaczęła, tak jak myślicie, od 0,25 jedn. 2 x dziennie.

patkazal, u Twojego kociaka eozonofile są strasznie wysokie. Bardzo możliwe, że to astma. Mam w domu aerocat. W razie czego wyślę Ci go. Będziesz mogła robić inhalację sterydami, Takie leczenie astmy jest o wiele mniej inwazyjne niż podawanie sterydów w zastrzyku lub doustnie (dopyszcznie). Dr Niziołek zna doskonale tę metodę.

Pozdrawiam ciepło
Tinka

PS: Resztę wyników i całą historię choroby doczytam jutro.
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Post » Sob lis 03, 2012 0:07 Re: Wątek cukrzycowy VII

Tinka, ogromnie dziękuję! Tak, Pafnuś zaczął przygodę ze sterydami od podejrzenia o astmę, a w międzyczasie przyplątało nam się zapalenie mózgu również leczone sterydami.. Dr Niziołek dostał nasze wyniki badań i ma się niebawem odezwać co do dalszego leczenia. Ponieważ po odstawieniu sterydu kaszel wrócił, pewnie konieczne będzie podawanie czegoś innego niż leki dopyszczne..

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Sob lis 03, 2012 8:39 Re: Wątek cukrzycowy VII

Sukces! Pierwsza kropla krwi pobrana z uszka :mrgreen:
Bez latarki, na oślep, po ogrzaniu, soft lancetem - była OLBRZYMIA :ryk: a cukier przed insuliną - 210 - nie jest źle z tym moim kociakiem :)
:kotek:
Mam na imię Filip, w kwietniu skończę 17 lat i jestem anonimowym cukrzykiem.

Kocik Psocik

Od: Śro paź 24, 2012 18:12

Post » Sob lis 03, 2012 10:02 Re: Wątek cukrzycowy VII

Mamrot pisze:Kłaniam się wszystkim słodziakom! czytam cały czas i jestem z Wami. Moja Kropeńka ciągle na kropelkach lub włoskach w systemie co 12 godzin. krążymy od 100 do 170. Krótki czas bez insuliny wydaje sie byc bardzo odległą przeszlością... ale ciągle mamy nadzieję, że wróci ! dieta niezmienne od ponad roku: Miamor delikatna mięsna przekąska kurczak/pstrag lub kurczak/szynka 200 g dziennie. kupujemy w zooplusie- tacka 100 gr przy zakupie 24 szt - 2,49 g/szt

Mamrot,
kurczak/szynka są OK.-5,56 węglowodanów ale już kurczak/pstrąg -11,11%. Może dlatego uciekła Ci remisja. Ja tę różnicę wychwyciłam u Filipa bo też zaczęły pojawiać się cukry ok 120. W porządku jest jeszcze kurczak/łosoś.
Kropeńka jest prześliczna!
Pozdrawiamy.

Wiśniak

Od: Nie lis 20, 2011 15:16

Post » Sob lis 03, 2012 11:38 Re: Wątek cukrzycowy VII

Obrazek

A to jest Filip

Wiśniak

Od: Nie lis 20, 2011 15:16

Post » Sob lis 03, 2012 21:55 Re: Wątek cukrzycowy VII

Wiśniak pisze:Obrazek

A to jest Filip

Obrazek

Wiśniak, szukam wirtualnego narzeczonego dla mojej Stelii :D Zapytaj Filipa, czy by mu się spodobała. Celin z naszego wątku jakoś jej nie chciał :cry:

Pozdrowionka
Tinka

Tinka07

Post » Sob lis 03, 2012 22:32 Re: Wątek cukrzycowy VII

O rany, jakie kapitalne rudzielce dwa:) Faktycznie, pasowali by do siebie. Stella absolutna piękność. Kawaler ma śliczne białe futerko. Kocham różowe noski i łapki:)

sheridan

Post » Sob lis 03, 2012 23:07 Re: Wątek cukrzycowy VII

kurcze! i ja i ja! mam kawalera dla Stelli przepięknej!
Marian co prawda jest trochu bezczelny... no ale za to piękny. z odzysku głębokiego! no muszę go tu pokazać. przepraszam.
Obrazek tu wiosną 2012 po znalezieniu
Obrazek i dziś...
Obrazek taki trochę nieokrzesany

Mamrot

Post » Sob lis 03, 2012 23:21 Re: Wątek cukrzycowy VII

Wiśniak pisze:
Mamrot pisze:Kłaniam się wszystkim słodziakom! czytam cały czas i jestem z Wami. Moja Kropeńka ciągle na kropelkach lub włoskach w systemie co 12 godzin. krążymy od 100 do 170. Krótki czas bez insuliny wydaje sie byc bardzo odległą przeszlością... ale ciągle mamy nadzieję, że wróci ! dieta niezmienne od ponad roku: Miamor delikatna mięsna przekąska kurczak/pstrag lub kurczak/szynka 200 g dziennie. kupujemy w zooplusie- tacka 100 gr przy zakupie 24 szt - 2,49 g/szt

Mamrot,
kurczak/szynka są OK.-5,56 węglowodanów ale już kurczak/pstrąg -11,11%. Może dlatego uciekła Ci remisja. Ja tę różnicę wychwyciłam u Filipa bo też zaczęły pojawiać się cukry ok 120. W porządku jest jeszcze kurczak/łosoś.
Kropeńka jest prześliczna!
Pozdrawiamy.

dzięki Wiśniak, niestety jedzie do mnie własnie dostawa 1/3 kurczak/szynka i 2/3 kurczak pstrąg... taki miesieczny zapas, od przysżlego w takim razie rezygnuje z wersji z pstrągiem. powiem szczerze, że kurczak/szynka używam od miesiąca dopiero jako cześciowe żywienie, wczesniej prawie przez rok była tylko wersja z pstragiem... hmn..

Mamrot

Post » Nie lis 04, 2012 0:04 Re: Wątek cukrzycowy VII

O mamuniu, toż ten Marian jakiś rodowodowych przodków musiał mieć, niesamowite bokobrody:) Absolutnie przepiękny:)

sheridan

Post » Nie lis 04, 2012 0:40 Re: Wątek cukrzycowy VII

Jutro (a raczej dzisiaj) zaczynamy insulinę... Trzymajcie kciuki za nas oboje....

dumi

Od: Sob paź 27, 2012 21:15

[poprzednia][następna]