Moderator: Moderatorzy
Kolejny wet, który grubo się myli. Na ten temat przeprowadzono już kilka badań. Absolutnie nie potwierdziło się, że karmy dietetyczne dla cukrzyków są lepsze niż inne. Wręcz przeciwnie. Udało się mianowicie udowodnić, że większy odsetek badanych kotów miało lepsze wyniki na karmach nieleczniczych. Ten temat przewijał się przez wątek cukrzycowy już kilkakrotnie i kilkakrotnie potwierdziły też nasze dziewczyny, że karmy typu diabetic zarówno mokre, jak i suche (suche jednak o wiele bardziej) podnoszą poziom glukozy we krwi u ich kotów.Kocurro pisze:Rozmawiałam ostatnio z kolejnym wetem na temat żywienia kotów z cukrzycą. Oni wszyscy jak jeden twierdzą, że mięso się za szybko trawi i że lepiej karmić karmami, które się trawią wolniej, to znaczy chrupkami albo miękka karmą diabetic lub obesity (obojętnie jakiej firmy).
Wysoki poziom cukru spowodowany stresem utrzymuje się najczęściej do następnego zastrzyku. Następnego dnia wyniki powinny się unormować.I mam pytanie z gatunku fizjologicznych - czy jak kotu skoczy poziom cukru z powodu stresu, to po ustąpieniu stresu opadnie czy będzie się utrzymywał do nastepnego zastrzyku insuliny?
Jak to schodzicie z czasu? Znów nie rozumiemnorka123 pisze:norka lat 13 cukrzyca wykryta 1kwietnia 2011 bardzo świeży temat insulina na razie raz dziennie powoli schodzimy z czasu zeby opracowac sytem 12 godz
Liwia pisze:To zalecił mi wet. Serio serio - dieta wątrobowo-kluskowaNie skorzystaliśmy więc nie wiem, jak radzić sobei z ewentualną sraczką i przedawkowaniem witaminy A.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości