Moderator: Moderatorzy
madziuszka20 pisze:.....
Wyniki Mocznika i kreatyniny poszły do góry te kroplówki nic nie dały a jeszcze pogorszyły jego stan
MOCZNIK 32.9 R norma 7,1-16,0 poprzednio 23,9 H to R oznacza że wynik jest poza skalą
madziuszka20 pisze:.....
WBC 17.4 norma -5.5-19.5 spadły leukocyty poprzednio 22,1 przestał sikać krwią, wet mówił że to był stan zapalny, po tabletkach mu przeszło
madziuszka20 pisze:...
Powiedział mi że wyniki się pogorszyły i że leukocyty (chyba nie jestem pewna) są podwyższone, i ze to co się działo w nocy to sprawka zapalenia w drogach moczowych dlatego przepisał Synulox....
PcimOlki pisze:madziuszka20 napisał(a):
.....
Wyniki Mocznika i kreatyniny poszły do góry te kroplówki nic nie dały a jeszcze pogorszyły jego stan
MOCZNIK 32.9 R norma 7,1-16,0 poprzednio 23,9 H to R oznacza że wynik jest poza skalą
A co to za jednostki, bo to do niczego nie podobne jest.
PcimOlki pisze:madziuszka20 napisał(a):
.....
WBC 17.4 norma -5.5-19.5 spadły leukocyty poprzednio 22,1 przestał sikać krwią, wet mówił że to był stan zapalny, po tabletkach mu przeszło
Nic nie przeszło. Infekcja trwa. Czy przynajmniej wiadomo gdzie ona jest?
PcimOlki pisze:Pięknie.
A inna diagnostyka? USG? Analiza bakteriologiczna? Skąd wiadomo, że jest PNN?
"po tabletkach mu przeszło" to takie moje stwierdzenie bo już nie wysikuje tych skrzepów i krwi też nie zauważyłam. Pierwszy wet zrobił USG i stwierdził że to FLUDT, po dwóch dniach na kontroli stkiwierdził PNN po wynikach krwi, i wsumie to juz leczył go na PNN. Po zmianie weta powiedziałam ze sika dalej tymi skrzepami i ten wet przepisał mi te tabletki, pomogły bo nie sika nimi.
USG nerek wykazało że są uszkodzone.
Analizy bakteriologicznej niebyło.
Chyba PNN stwierdzili głównie na podstawie krwi
niunia8 pisze:Podjęłam tą najtrudniejszą decyzje w swoim życiu i powiem Ci że uczucie jest straszne. Cały czas myślę, że może los by mi pozwolił jeszcze dzisiaj przytulić Niunie! Niestety jej już niema. Gdybyś wtedy podjeła tą decyzje tak samo byłoby Ci ciężko, a może ciężej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości