akurat swieta wiec najwczesniej moge zamawiac we wtorek

co zrobic z tym karmieniem ? tym miechem go jeszcze dobijam ? moze dawac tylko Renal ? juz sama nie wiem

z jednej strony bialko jest podstawowym budulcem, z drugiej dodatkowo rozwala nerki...
LunaKlara pisze:(...)
co zrobic z tym karmieniem ? tym miechem go jeszcze dobijam ? moze dawac tylko Renal ? juz sama nie wiemtyle sie naczytalam ze coraz glupsza jestem
z jednej strony bialko jest podstawowym budulcem, z drugiej dodatkowo rozwala nerki...
jo.anna pisze:ja też daję swojemu nerkowemu karmę dla nerkowców i teraz już nie wiem![]()
pixie65 pisze:LunaKlara pisze:(...)
co zrobic z tym karmieniem ? tym miechem go jeszcze dobijam ? moze dawac tylko Renal ? juz sama nie wiemtyle sie naczytalam ze coraz glupsza jestem
Poczytaj:
viewtopic.php?p=9708550#p9708550
viewtopic.php?p=9616553#p9616553
Powtórzę to co niedawno pisałam: kot z niewydolnością nerek i anemią prędzej umrze z powodu niedożywienia spowodowanego podawaniem karmy niskobiałkowej niż z powodu pogorszenia się stanu nerek w wyniku diety wysokobiałkowej, o dużej biodostępności tegoż białka, z suplementacją preparatami wiążącymi fosforany.
jo.anna pisze:(...)
ale to co w takim razie ? zacząć go karmić zwykłymi puszkami z alusalem ? on nie tyka żadnego jedzenia z lekami, wszystko wyczuje ( fosfor z lutego to 4.9 )
LunaKlara pisze:Aranesp tylko w leczeniu zamknietym - trudny do zdobycia. wetka jako zamiennik wymienila erytropoetyne - koszt 150 za 1 dawke, powtarzana co tydzien przynajmniej na poczatku...
jo.anna pisze:wcześniej nie miał badanego, chory już trafił do mnie, on w ogóle ma super wyniki jak na kota z chorymi nerkami krea-1,3 mocznik -76, bo z tego co czytałam na wątku inne koty mają bardzo wysokie te właśnie parametry
Użytkownicy przeglądający ten dział: Gabrysia_esi i 37 gości