lucyper pisze:Wrocilam od weta-Twist ma czyste pluca,ale stwierdzil u niego astme.Dostal kortizon Prednisolon Pfizer 2,5mg-1 tabl dziennie.Wlasnie wykupilam i przeczytalam na ulotce,ze zawiera laktoze i jest ostrzezenie dla cukrzykowZadzwonie jutro do lekarza.
PcimOlki oczywiscie,ze masz racje,ale to nie zupelnie jest tak,ze ja tylko przyjmuje do wiadomosci i nic nie robie.Czasami nie moge nic zrobic.Gdy juz w koncu wyprosilam mozliwosc zrobienia badan moczu-zazadali taka zaplate za badanie,ze musialam zrezygnowac.Ale to wcale nie znaczy,ze zupelnie zrezygnowalam.Mam znajoma lekarke(od ludzi)moze cos z nia zalatwie.Ja niestety nie mam mozliwosci pojscia z probami do laboratorium-musze miec skierowanie na badania od lekarza.Lekarze zlecili tylko te badania,ktore przedstawilam wczesniej.Moje prosby o extra badania zbywali-nie ma potrzeby-slyszalam.Probowalam z weterynarzem w Polsce.Dzisiaj rozmawialam z jednym-skrzyczal mnie prawie,ze jakies glupoty opowiadam.Dowiedzialam sie,ze nie wolno nawadniac kota samemu,ze nie powinno sie podawac Famidyny.To,co moge zrobic to tylko podawac odpowiednia karme.Nawodnilam kota mimo wszystko
Gdyby udało Ci się jakimś sposobem zrobić badania "ludzkim" lekarzem, to może potem spróbuj skonsultować się mailowo z dr Agnieszką Neską...?... Nie sądzę aby nakrzyczała i nie pomogła, a w ofercie ma konsultacje na odległość...Nic nie zastąpi własnoręcznego zbadania Twista ale w tej sytuacji...
I współczuję bardzo, nie wyobrażam sobie żeby weterynarz odmówił mi leczenia/ratowania mojej Kici.... bo u Ciebie to się do tego sprowadza