A z tymi jednorazówkami to w życiu na to nie wpadłam bo ona ich nie gryzła i nie zjadała więc myślałam że to jest bezpieczne

Moderator: Moderatorzy
Czasem kot może odgryźć kawałek, którego nie zauważysz. Zamiast siatek dać kotu szeleszczące zabawki.nie gryzła i nie zjadała więc myślałam że to jest bezpieczne
Oprócz pełnego profilu nerkowego i wątrobowego zrób kici jonogram.nika1987 pisze:
PS. Jeszcze jedną rzeczą którą zauważyłam od kilku dni jest... lizanie fugi między kaflamiczy to też może mieć coś wspólnego z tym wszystkim?
nika1987 pisze:No i w sobotę zadzwoniła, że morfologia jest w porządku
Lizanie fugi to prawdopodobnie oznaka anemii
nika1987 pisze:Mam wyniki. Kreatynina 6,8 gdzie norma jest do 1,8.
Znalazłam inną wet, pojechałam. Jak zobaczyła kota i przebadała to powiedziała, że nie wygląda na nerkowca, z pyszczka nie ma tego moczowego zapachu. I zrobiła usg. Na usg wyszło, że ma wadę wrodzoną nerek, bo nie ma granicy pomiędzy korą nerki i rdzeniami, a rdzeni ma tylko dwa. No i powiedziała, że 75% nerek nie pracuje.
nika1987 pisze:Pytała mnie czy ona kiedyś miała badaną krew - nie miała, więc powiedziała, że możliwe że dla niej takie wyniki są "normalne" i przy takich żyje i ma się dobrze. Nie mniej jednak kazała włączyć controloc 20 po pół tabletki dziennie przed śniadankiem, rubenal75 (do momentu aż sprowadzę azodyl) 2x dziennie i witaminę bkomplex. Przez tydzień dostawać będzie antybiotyki na stan zapalny
nika1987 pisze:(moczu dziś nie pobrała bo rano byłam u "starej" weterynarki która podała jej kroplówkę 400mlNaCl)
nika1987 pisze:więc Pani doktor powiedziała, że pobierzemy w przyszłym tygodniu po antybiotyku i wtedy ponownie krew do badania. O kroplówkach mówiła, że nie ma sensu nawadniać dopóki normalnie je i pije. I na tych lekach musi być do końca jej dni. Lekarka wydaje mi się rzeczowa i konkretna. Mówiła, że właśnie leczy takiego kotka, na azodylu ma się nieźle już 3 lata więc mam nadzieję, że moja też będzie jeszcze długo żyła![]()
nika1987 pisze:Myślicie, że będzie ok?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości