Moderator: Moderatorzy
agatamfrisco pisze:Jutro idziemy tez na pelna morfologie krwi i ponowne usg nerek. W 1szym usg nerek wyszly pewne mineralizacje.
Rogalinka pisze:Witajcie, mam prośbę, czy mógłby ktoś mi pomoc w interpretacji wyników mojego kocurka (4 lata) ?
Jakiś czas temu zrobiliśmy kontrolne badanie krwi pod kątem ewentualnej choroby nerek. Trochę czekaliśmy na wyniki bo próbki poszły do Niemiec. Jak się okazało w zeszłą niedzielę kreatynina jest przekroczona 192 przy normie do 168, mocznik pośrodku normy, a SDMA 16 przy normie do 14. Poza tym wszystko inne dobrze, cała morfologia, sód, fosfor, potas, bilirubina. Dostał Rubenal 75 do łykania 2x i zalecenie karmy Rebal. Dodam że wcześniej jadł tylko suchą i pił raczej normalnie, czasami zdarzało się że gubił apetet np. na 2 dni ale później wszystko wracało do porządku. Nie wymiotuje, nie ma biegunek, jest śpiący ale taki jest od dawna więc nie wiem czy to jakiś objaw. Szczerze mówiąc się podłamałam. Mamy przyjść za miesiąc skontrolować znów krew i tym razem też mocz. Co uważacie czy to już PNN? Bardzo proszę o jakieś rady. Ps. zamówiłam mu suchą karmę Animondy Renal i mokrą Hill's Prescript.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości