Kotka Milka pisze:Mam kilka pytan;
1)mocznik wypłukuje sie tylko kroplówkami? jeżeli wzrasta to trzeba wiecej kroplówek?
2)jeżeli kot nie ma apetytu to podawac peritol?
3)famidyne podaje sie na zbicie kwasow zołądkowych,więc dlaczego sie ja podaje nerkowcom?przeciez to mocznik ich zatruwa a nie kwasy żoładkowe?
dawkowanie to 1/4 tabletki 10 mg przed jedzeniem?rano i wieczor?czy przed kazdym jedzeniem?
4)czy sa jakies zakazane kroplowki dla kota nerkowego?
5)na nadzerki w pyszczku to famidyna?
Niektóre z tych pytań zadawałaś już wcześniej, nawet parę razy, i dostałaś odpowiedzi. Może sobie zapisuj? Bo trochę to wkurzające jest, że nie czytasz tego, co Ci piszemy

Poza tym to forum ma wyszukiwarkę, po prawej na górze jest przycisk "szukaj", jak go klikniesz, otworzy Ci się miejsce do wpisania frazy, np. "famidyna"
Mocznik wypłukują kroplówki, pomagają też niektóre probiotyki, np. słynny Azodyl. Nie wiem, ile kroplówki dostaje Twój kot. Ilości kroplówek nie można zwiększać w nieskończoność, ale do pewnego momentu zwiększenie pomaga.
Tak, na apetyt -peritol
Kwas żołądkowy wyżera błony śluzowe, także w przełyku i pyszczku - przy wymiotach. Rozumiesz teraz, po co się bierze famidynę? Ale zwróć uwagę, że famidyna nadżerek nie leczy, tylko częściowo im zapobiega
Z kroplówek dla kota - raczej powinno się unikać glukozy, dobór kroplówki zależy od wyników kota (biochemia)